خط کلی "تراژدی" بر اساس یک داستان واقعی

25 آذر 1393 ساعت 14:24

چهارمین جلسه‌ی باشگاه فیلم گلستان عصر دوشنبه (۲۴ آذرماه)، در فرهنگ‌سرای گلستان با نقد و بررسی فیلم "تراژدی"، ساخته‌ی آزیتا موگویی برگزار شد.


چهارمین جلسه‌ی باشگاه فیلم گلستان عصر دوشنبه (۲۴ آذرماه)، در فرهنگ‌سرای گلستان با نقد و بررسی فیلم "تراژدی"، ساخته‌ی آزیتا موگویی برگزار شد.

تحریرنو: در این جلسه محمدرضا لطفی (مجری، منتقد)، آزیتا موگویی (کارگردان)، محمدحسن نجم (تهیه‌کننده)، پژمان هادوی (بازیگر و تهیه‌کننده‌ی اجرایی) حضور داشتند.


لطفی در ابتدای برنامه، با اشاره به این موضوع که انتخاب اسم "تراژدی" جزو نقاط مثبت این فیلم به‌شمار می‌رود گفت: تماشاچی با شنیدن نام فیلم پی می‌برد که با چه نوع فیلمی سر کار دارد. چرا که از اسم "تراژدی" کاملا بر می‌آید که با داستانی مواجه است که فضای تلخی دارد. هوش‌مندی کارگردان و نویسنده این‌کار در این بود که داستان را روی یک خط نگه داشتند و به‌جای پر سوز و گداز کردن فیلم به تلنگرزدن به مخاطب اکتفا کردند.

وی ادامه داد: فیلم "تراژدی" پیش از آن‌که شخصیت‌ها به‌مخاطب معرفی شود با سانحه‌ی تصادف شروع می‌شود و به‌همین خاطر فضای فیلم‌های حادثه‌محور را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند اما در ادامه از این فضا فاصله می‎گیرد و سعی می‌کند روی فیلم‌نامه تاکید داشته باشد و به‌گونه‌ای شخصیت‌محور می‌شود و ایجاد حادثه‌ی تصادف در روند کلی داستان تعیین‌کننده نیست. به‌خاطر شخصیت و حادثه‌محور بودن کاراکترها این فیلم به‌نوعی معلق هستند و بُعد عمیقی پیدا نمی‌کنند.

در ادامه، لطفی به آزیتا موگویی گفت: شاید روی کاغذ فیلم سینمایی "تراژدی" اولین‌کار شما به‌شمار رود اما شما سال‌هاست که در پشت‌صحنه‌ی سینما حضور دارید و به‌عنوان مجری‌طرح و مدیر‌تولید فعالیت می‌کنید. با این اوصاف چه‌شد که بعد از گذشت سال‌ها تصمیم گرفتید با فیلم "تراژدی" کارگردانی را تجربه کنید.

موگویی در پاسخ به این سوال اظهار داشت: خط کلی فیلم "تراژدی" بر اساس یک داستان واقعی است، وقتی این ماجرا به‌گوشم رسید حس کردم قابلیت پرداخت یک فیلم‌نامه را دارد به‌همین خاطر موضوع را با همسرم رضا کریمی در میان گذاشتم. ایشان از این خط کلی داستان مانند من خوش‌شان آمد و تصمیم گرفتند فیلم‌نامه‌ی این‌کار را به رشته‌ی تحریر در آوردند ما مدت‌ها در مورد ریزه‌کاری‌هایی این فیلم با یک‌دیگر صحبت کردیم و به‌همین خاطر بارها این کار مورد بازنویسی شد. چرا که می‌خواستیم داستان‌های فرعی که به قصه اضافه می‌شود را به‌نوعی با خط قصه‌ی کلی کار هم‌آهنگ کنیم.

وی ادامه داد: روی متن این کار وسواس زیادی داشتم به‌همین خاطر ترجیح دادم آخرین بازنویسی را خودم انجام دهم تا متن به آن چیزی که در ذهنم است نزدیک‌تر شود. پیش‌بینی ما بر این بود که فیلم‌برداری این کار چهل‌روز طول می‌کشد اما چون در بخش تهیه‌کنندگی کار با مشکلاتی مواجه شدیم مجبور گشتیم فیلم‌برداری این اثر را به‌جای تابستان به زمستان موکول کنیم. سرمای زیر پانزده درجه مانع آن شد که بخواهیم از همه‌ی وقت‌مان به‌نحو احسنت استفاده کنیم به‌همین خاطر به‌جای چهل‌روز هشتاد‌و‌پنج‌روز فیلم‌برداری داشتیم.

کارگردان "تراژدی" اضافه کرد: در ابتدا ما با تیم دیگری برای تهیه‌کنندگی این فیلم وارد مذاکره شدیم اما بعد از گذشت دو‌ماه متوجه شدیم این تیم توانایی تهیه‌ی این فیلم را ندارند به‌همین خاطر برای این‌که کار زمین نماند و فیلم‌نامه بیش‌تر از این زخمی نشود تصمیم گرفتیم تا با تهیه‌کننده‌ی دیگری وارد مذاکره شویم که در این راه آقای نجم و پژمان هادوی به‌ما کمک زیادی کردند.

هادوی که با این فیلم اولین تجربه‌ی بازیگریش را پشت‌سر می‌گذاشت، گفت: پیش از این قرار بود تنها به‌عنوان بازیگر در این اثر حضورداشته باشم اما بعد از مدتی و با بروز مشکلاتی که در زمینه‌ی تهیه‌ی فیلم رخ داد تصمیم گرفتم به‌عنوان تهیه‌کننده اجرایی در کار حضور داشته باشم تا بلکه از این طریق گوشه‌ای کار را بگیرم و شرایط را برای ساخت آن هم‌وار کنم.

وی اضافه کرد: "تراژدی" اولین تجربه‌ی بازیگری من به‌شمار می‌رود، و امیدوارم در گام بعدی در عرصه‌ی بازیگری موفق‌تر عمل کنم. در فیلم "فرزند چهارم" هم به‌عنوان تهیه‌کننده‌ی اجرایی کار حضور داشتم و به‌نوعی بازیگری و تهیه‌کنندگی را به موازات هم پیش می‌برم.

محمدحسن نجم، تهیه‌کننده‌ی فیلم "تراژدی" در پایان گفت: بعد از مشکلاتی که در زمینه‌ی تهیه‌ی این فیلم رخ داد به‌دعوت خانم موگویی به این پروژه اضافه شدم. سال‌هاست که من ارتباط کاری و خانوادگی با خانم موگویی و همسرشان دارم و از این جهت به توانایی ایشان باور داشتم. خوش‌بختانه با وجود مشکلاتی که در زمان فیلم‌برداری مواجه شدیم اما نتیجه‌ی کار به آن چیزی که مد نظرمان بود بسیار نزدیک شد. از همان ابتدا هم ترجیح‌مان این بود که اکران فیلم در فصل پاییز و زمستان باشد. خوش‌بختانه تا به امروز هم از فیلم استقبال خوبی به‌عمل آمد.

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایا از عوامل فیلم "تراژدی" تقدیر شد.

شایان ذکر است، در این فیلم بازیگرانی چون: مهدی هاشمی، بهرام رادان، رویانونهالی، حسین یاری، پانته‌آ بهرام، پیام دهکردی، پژمان هادوی، عنایت شفیعی، اکبر معززی، امید روحانی و... نقش‌آفرینی می‌کنند.


کد مطلب: 1990

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.on6k49now5k14.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir