رئیس انجمن رادیولوژی ایران؛

افزایش میزان سقط جنین در کشور با انجام سونوگرافی متخصصان زنان

11 شهريور 1395 ساعت 12:07

رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: اجازه انجام سونوگرافی توسط متخصصان زنان، باعث خودارجاعی، سوءاستفاده مالی و افزایش میزان سقط جنین در کشور می شود.


رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: اجازه انجام سونوگرافی توسط متخصصان زنان، باعث خودارجاعی، سوءاستفاده مالی و افزایش میزان سقط جنین در کشور می شود.

به گزارش تحریرنو ، جلال جلال شکوهی در نشست خبری که در محل انجمن رادیولوژی ایران برگزار شد، افزود: رادیولوژی یکی از تخصص های مادر پزشکی است و امروزه تمام متخصصان برای تشخیص بیماری به خدمات آن نیاز دارند اما در سالهای اخیر وضعیتی به وجود آمده که برخی پزشکان معاینه بالینی را کنار گذشته و خدمات پاراکلینیکی تشخیصی مانند رادیولوژی را جایگزین معاینه بالینی کرده اند.

وی ادامه داد: اهمیت رشته رادیولوژی و البته مسائل مالی آن باعث شده که در سالهای اخیر برترین رتبه های آزمون دستیاری، رشته رادیولوژی را انتخاب می کنند در حالیکه تا چند سال قبل رشته هایی مثل چشم پزشکی یا جراحی پلاستیک در جایگاه اولین انتخاب ها قرار داشت.

جلال شکوهی گفت: اشکال دیگری که در نظام سلامت کشور وجود دارد، تصمیماتی است که درباره خدمات رادیولوژی بدون هماهنگی و مشورت با متخصصان و انجمن های تخصصی در این زمینه اتخاذ می شود که عوارض آن مستقیم گریبان مردم را می گیرد و باعث به هم ریختگی و هرج و مرج در نظام سلامت می شود.

وی به اجازه انجام سونوگرافی توسط متخصصان زنان اشاره کرد و گفت: این تصمیم نابجا باعث می شود که اولا متخصصان زنان برای سود بیشتر، با خودارجاعی برای انجام سونوگرافی دست به سودجویی بزنند و علاوه بر آن امکان گزارش نادرست از وضعیت جنین و افزایش موارد سقط جنین قانونی در کشور فراهم می شود.

جلال شکوهی افزود: در این شرایط یک متخصص زنان به راحتی می تواند در گزارش سونوگرافی خود اعلام کند که صدای قلب جنین شنیده نشد و دستور سقط قانونی جنین را صادر کند و البته این رویه برخلاف سیاست افزایش جمعیت کشور نیز هست.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران تصریح کرد: نمی خواهیم همه پزشکان و متخصصان زنان را متهم کنیم، ۹۵ درصد پزشکان از این تخلفات پاک هستند اما پنج درصدی هستند که تخلف می کنند و برای کسب سود بدون اینکه نیازی باشد، برای هر مراجعه کننده سونوگرافی انجام می دهند و گزارش آن را نیز به دلخواه خود با توجه به درمان مورد نظرشان تنظیم می کنند تا به سود بیشتر برسند.

وی ادامه داد: در تمام دنیا برای جلوگیری از این تخلفات اجرا و قضاوت یا تشخیص و درمان را جدا می کنند، متخصصان رادیولوژی هیچ انتفاعی از نوع درمان، جراحی یا هر اقدام دیگری مانند سقط جنین ندارند، به همین علت گزارش تصویربرداری را واقعی و صادقانه تنظیم می کنند اما در مورد پزشکان متخصص این احتمال وجود دارد که با توجه به منافع خود گزارش دروغ و دستکاری شده ارائه دهند و متاسفانه هیچ نظارتی نیز در این مورد وجود ندارد.

نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران نیز در این نشست خبری گفت: اجازه انجام خدمات تصویربرداری به پزشکان متخصص که دوره آن را نگذرانده اند، موجب تجاری سازی پزشکی در کشور می شود و همین نگاه موجب شده که شرکتهایی تاسیس شوند و با واردات بی رویه دستگاه های تصویربرداری و آموزش های سه روزه به پزشکان متخصص، به این بازار تجاری شده خدمات تصویربرداری دامن بزنند.

حسین کرم پور ادامه داد: این نگاه جدید باعث شده که طی سه سال گذشته ۲۷ هزار دستگاه تصویربرداری وارد کشور و در بیمارستانهای توزیع شود، در حالیکه فقط ۳۲۰۰ متخصص رادیولوژی در کشور داریم، معنی این حرف این است که خدمات تشخیصی با این دستگاه های وارداتی که بسیاری از آنها چینی، بی کیفیت و غیر استاندارد هستند را افراد و پزشکانی غیر از متخصصان رادیولوژی ارائه می کنند و این یعنی امکان خطر و آسیب به سلامت مردم.

وی افزود: یکی از این شرکت های وارد کننده که خود در این تجارت بزرگ واردات سهم بزرگی دارد، با تبلیغات تلگرامی پزشکان متخصص را جذب می کنند تا در دوره های سه روزه آموزش کار با دستگاههای تصویربرداری آنها شرکت کنند و به آنها مدرک می دهد، مدرکی که در هیچ مرکز معتبری قابل تایید نیست اما با همین مدرک شروع به کار با دستگاه سونوگرافی یا سایر دستگاه های تصویربرداری می کنند و هیچ دستگاه و سازمانی نیز بر این کار نظارت ندارد.

نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: اگر قرار باشد به جای ۳۲۰۰ متخصص رادیولوژی ۳۵ هزار دستگاه تصویربرداری به مردم خدمات رسانی کنند، این کار هم مخاطرات سلامت مردم را بیشتر می کند و هم بر خلاف اقتصاد مقاومتی است چون باعث خروج انبوه ارز از کشور بدون بررسی و کارشناسی علمی می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه قوانین شفاف نیست و تصمیم گیری ها بر اساس اصول علمی انجام نمی شود و در مقابل اعتراض و گلایه جامعه رادیولوژی کشور نیز هیچ مسئولی پاسخگو نیست.

کرم پور گفت: متخصصان زنان از جمله متخصصانی هستند که از این وضعیت سوء استفاده می کنند، بسیاری از آنها دستگاه سونوگرافی را در مطب خود قرار می دهند و برای اکثریت مراجعه کنندگان خود سونوگرافی انجام می دهند و حتی برخی از آنها بابت یک سونوگرافی ۸۵ هزار تومانی بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان پول می گیرند و اکثریت آنها نیز در مناطق برخوردار شهری هستند و عملا در مناطق محروم برای افزایش دسترسی مردم توزیع نشده اند.


کد مطلب: 7393

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcd.n052yt0ssa26y.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir