در نشست مشترک با مسئولان انجمن علمی فناوری چاپ عنوان شد؛

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از برنامه های انجمن علمی فناوری چاپ حمایت می کند

20 آبان 1396 ساعت 19:34

مسئولان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشستی مشترک با مسئولان انجمن علمی فناوری چاپ بر حمایت از صنعت بین رشته ای چاپ و توسعه همه جانبه آن تاکید کردند.


مسئولان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشستی مشترک با مسئولان انجمن علمی فناوری چاپ بر حمایت از صنعت بین رشته ای چاپ و توسعه همه جانبه آن تاکید کردند.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر نصرت اله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران (رئیس بنیاد ملی علم ایران)در این نشست با اشاره به اینکه پژوهشگران و فناوران کشور همواره مورد توجه سیاست‌گذاران کشورمان بوده است خاطرنشان کرد: چنانکه پیش از تشکیل این صندوق، شورایی بنام شورای پژوهش‌های علمی کشور نیز زیر نظر معاون اول رییس‌جمهور، ایده تشویق و حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را مورد توجه قرار داده بود. هدف اصلی از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در واقع ایفای وظایف بنیاد ملی علم ایران بوده است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با استقبال از برنامه ها و طرح های انجمن علمی فناوری چاپ ایران برای توسعه همه جانبه صنعت چاپ در کشورافزود: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در مدت فعالیت بیش از یک دهه خود اقدام های مؤثری را در حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام داده است؛ در حال حاضر این صندوق در بخش های مختلف که مورد نیاز جامعه و کشور است حمایت های خود را انجام می دهد.

دکتر ضرغام با تاکید بر اینکه حمایت ها از بخش هایی که مورد نیاز جامعه است انجام می شود خاطرنشان کرد:عمده فعالیت‌های این صندوق در حوزه‌های حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسا‌دکتری، ثبت اختراعات، برگزاری همایش ها، کرسی های پژوهشی، پژوهانه(گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری و توسعه نیروی انسانی مورد نیاز بخش های مختلف دانشگاهی و صنعتی انجام می‌گیرد.

در ادامه این نشست مهندس بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با تشریح اهداف و ماموریت های انجمن گفت: صنعت چاپ ، سومین صنعت high technology در جهان است و همگان این صنعت را بعنوان یک صنعت مهم و راهبردي به رسميت مي شناسند اما متاسفانه در کشور ما متوليان، سياست گذاران و برنامه ريزان براي صنعت چاپ هويت مستقلي قايل نيستند که اين رويكرد باعث عدم توجه و تنزل جايگاه ان از جايگاه واقعي شده است.

از طرفی ديگر صنعت چاپ کشور ما تا حد زيادي به شکل سنتی اداره مي شود و انتقال دانش نيز به صورت سینه به سینه و نسل به نسل است که این رويه ديگر جوابگوي رشد فزاينده اين فناوري نيست و مي بايست تغيير كند و زیرساخت های علمی و حرفه ای اين صنعت در کشور فراهم گردد.

ما پنج سال پیش به این نتیجه رسیدیم که خلا جدی ای که در این حوزه وجود دارد بحث علمی و آکادمیک شدن این صنعت است. نهایتا توانستیم با پيگيري های زیاد از کمیسیون انجمن هاي علمي وزارت علوم، تحقيات و فناوري مجوز انجمن فناوري چاپ را بگیریم.

وی افزود:این فناوری یک فناوری بین رشته ای است و رشته های زیادی از فنی و حرفه ای گرفته تا محیط زیست و طراحی صنعتی و ... را در بر ميگيرد.

طبق آمارهاي اعلامي از سوي مراكز معتبر جهان ٨٥٠ تا ۱۰۰۰ میلیارد دلار گردش مالی ساليانه این صنعت در دنیا است و گردش مالی آن چندین برابر صنعت معظمي همانند خودرو است.

بیطرفان تصریح کرد: از سوی دیگردانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي كشور نيز با این رشته و فناوري آشنایی زيادي نداشتند و كلا از ان غافل بودند و ما در این دو سه ساله با برگزاری همایش ها و سمینار ها و نمایشگاه ها سعی کردیم دانشگاه ها و مردم را بیشتر با این رشته آشنا کنیم.

همچنين تفاهم نامه هایی که ما با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی منعقد كرديم هم تاثیر بسزایی در آشنایی این مراكز علمي با فناوری " هاي تكنولوژي" چاپ داشته و هم يك فضاي رقابتي در بين انها براي ورود به اين فناوري و صنعت بوجود اورده است.

وی با تاکید بر اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران می تواند نقش و ماموریت خود را در حمایت از برنامه های این انجمن در راستای ایفای نقش تاریخی این صنعت ایفا کند گفت: ما در این صنعت وابستگی شدیدی به کشور های خارجی داریم به طوری که بيش از هشتاد درصد نیاز های این صنعت از قبیل مواد اولیه و دستگاه ها و ... از خارج از کشور تامین میشود و در بحث جهانی شدن نام این صنعت بنام ایران، توسعه نیروی انسانی و توسعه علمی و فناوری آن به حمایت صندوق نیاز داریم.

در این نشست دکتر محسن شیرازی دبیر محترم ارزیابی بنیاد ملی علم ایران بر حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از برنامه های انجمن علمی فناوری چاپ ایران در زمینه های مختلف از جمله برگزاری همایش ها، کارگاه ها و ... تاکید کرد.

همچنین با حضور وی در زمینه چگونگی همكاري صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از پایان نامه های دانشجویی در حوزه چاپ، تجاری سازی ایده ها و طرح ها در اين حوزه و حمایت از انجمن علمی فناوري چاپ ايران بحث و تبادل نظر شد.

در این نشست صمیمی همچنین موضوع ثبت روزی بنام روز جهانی چاپ که ایده آن از سوی انجمن علمی فناوری چاپ ایران با همکاری نهاد ها بین المللی دنبال میشود طرح گردید و از سوی مسئولان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران مورد استقبال قرار گرفت و بر پیگیری این موضوع تا ثبت جهانی آن تاکید شد.

در ادامه اين نشست دبیر ارزیابی بنیاد ملی علم ایران با اشاره به این که صندوق از همه طرح ها و ایده های نو آورانه انجمن علمی فناوری چاپ ایران حمایت میکند خاطر نشان کرد: حوزه علمی فناوری صنعت چاپ در سال های گذشته مورد بی مهری واقع شده و این صندوق از صنعت چاپ که آمیخته ای از هنر، صنعت و فناوری است بطور جدی حمایت میکند.


کد مطلب: 13802

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcdxj0f.yt0sz6a22y.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir