گزارش نشست خبری کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند

نباید به آرمان شهدای هنرمند و هنر انقلاب خیانت کنیم

15 دی 1394 ساعت 18:21

نشست خبری کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند صبح امروز با حضور دکتر غلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان، محمد خزاعی دبیر و یزدان عشیری مدیر روابط‌عمومی کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.


نشست خبری کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند صبح امروز با حضور دکتر غلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان، محمد خزاعی دبیر و یزدان عشیری مدیر روابط‌عمومی کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.

عشیری در ابتدای این برنامه با اشاره به اهمیت و تفاوت این برنامه نسبت به همایش‌ها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری دیگر گفت: کنگره‌ی شهدای هنرمند اتفاقی متفاوت و منحصربفرد است.

وی افزود: موضوع کنگره، جای‌گاه شهدا و در این میان جای‌گاه شهدای هنرمند ویژه است. عزیزانی که هم بار سنگین مسئولیت آگاهی بخشی طیف‌های مختلف جامعه را بر‌عهده داشته‌اند و هم دبر پای آرمان‌ها و باورشان تا وادی شهادت پیش رفتند.

به‌گفته‌ی وی پیام شهدای هنرمند این است که هنر متعهد برج عاج نشین نیست بلکه تا متن خطر و در عمق میدان حضور دارد.

وی افزود: فضاسازی اجتماعی از طریق موج خبری و تحلیلی و کنفرانس‌های خبری گفتمان سازی پیرامون هنر انقلاب اسلامی در قالب نظرسنجی‌ها و گفت‌وگوهای تفصیلی با مدیران و نخبگان حوزه‌‌های فرهنگ و هنر و مدیریت و اصحاب نقد و نویسندگی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم‌چنین گشایش صفحات وفرصت های هدف‌مند در فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی از جمله برنامه‌های رسانه‌ای این کنگره است.

عشیری ضمن تشکر از اصحاب رسانه درخواست کرد: به کنگره‌ی شهدای هنرمند مانند دیگر مراسم‌ها و جشنواره‌های هنری نگاه نکنند. این یک اتفاق و حرکت منحصر به‌فرد است. تا بلکه جامعه امروز و فضای هنری کشور از برکت خون و هنر شهدا بهره‌مند گردد.

دکتر غلامرضا منتظری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان با اشاره به تاریخچه‌ی کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند گفت: بی شک پیروزی و حفظ انقلاب شکوه‌مند اسلامی، مرهون فداکاری و ایثار کسانی است که همواره در مسیر تحقق آرمان های گران‌سنگ رهبر‌کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) جانفشانی کرده و با تاسی از ره‌نمودهای ارزش‌مند رهبر معظم انقلاب، درخت تنومند انقلاب اسلامی را بارور ساخته‌اند.

وی افزود: این کنگره بتواند گوشه‌ هایی از ظرفیت و معنویت شهدا را در فضای فرهنگی جامعه اشاعه دهد و گام موثری برای جدی تر شدن گفتمان هنر انقلاب اسلامی در فضای امروز جامعه و جهان بردارد و نیاز است نهاد‌های مربوطه حمایت‌های لازم را در جهت نشر آثار باقی مانده از شهدا و خانواده‌ی شهدا داشته باشند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان با بیان این‌که تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، معرفی هنرمندان شهید به مثابه‌ی الگوهای راه‌بردی در جامعه‌ی امروز به‌ویژه برای نسل‌های جوان و نوجوان هنری و فرهنگی کشور در راستای انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس به نسل‌های آینده را از جمله اهداف ایجاد این بانک اطلاعاتی عنوان کرد. خاطر نشان ساخت: در این یادواره‌ ها می بایست تلاش شود با معرفی این شهدای والامقام، افکار، اخلاق و معنویت والای آنان به نسل امروز بیش‌تر معرفی شود.

دکتر منتظری تاکید کرد: کنگره با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان و اهالی حوزه، فرهنگ و هنر در تبیین ماهیت و شاخص‌های هنر اسلامی گام بردارد و بدون شک دست‌آوردها و ره‌یافت‌های بسیاری را در پی خواهد داشت از جمله: ایجاد بسترهای مناسب و موثر برای اطلاع‌رسانی و ترویج هنر شهیدان و دغدغه‌ها و منویات هنرمندان شهید و تشریح راه و رسالت آن عزیزان در پاس‌داشت مرزهای ولایت، شرافت و غیرت از دیگر نتایج این کنگره‌هاست.

وی اضافه کرد: انتشار وصایای شهدای هنرمند و سخنان مادران و پدران شهید در ظرفیت‌های مذکور قطعا می‌تواند فرصت‌های پویا و مغتنمی برای انتقال پیام شهدا و امام شهدا و لبیک‌گویی به دغدغه‌های فرهنگی رهبری ایجاد نماید. ضرورتی که مورد نیاز امروز جامعه ماست.

رئیس سازمان بسیج هنمرندان گفت: هم‌زمان با کنگره در نظر داریم پرچم بر سردر خانه‌های خانواده‌ی شهدای هنرمند نصب کنیم تا یادآوری شود که شهیدان همواره در قلب و جان‌مان حضور دارند و خاطرشان عزیز است.

محمد خزاعی با بیان این‌که شهدای هنرمند بر گردن ما حق دارند. تصریح کرد: حق نداریم راحت از کنارشان و پیام‌شان بگذریم. نکند به هنر انقلاب خیانت کنیم. نکند به هنر شهدای هنرمند و روح و محتوای پیام‌شان خیانت کنیم.

وی افزود: ما مدیون شهدای هنرمند و شهیدان این مرز و بوم هستیم. خدای ناکرده مشغله‌های دنیای و پست و مقام‌ها و رقابت‌های جشنواره‌ها و کورس‌گذاری‌های جامعه ما را از آن غافل نکند.

به‌گفته‌ی وی این کنگره متعلق به همه‌ی است. خط و خط‌کشی در این‌جا وجود ندارد. قبیله‌گرایی در هنر انقلاب اسلامی نیست. ما همه باید از قبیله‌ی فرهنگ شهادت و مقاومت باشیم.

خزاعی اضافه کرد: هنرمندانی هستند که امروز برای یک جایزه‌ی کلی بیانیه و نامه‌نگاری می‌کنند. آسمان و ریسمان می‌کنند و چنان گرفتار منیت و نفسانیات هستند که از اصل موضوع غافل شدند.

دبیر کنگره‌ی ملی شهدای هنرمند با بیان این‌که این شهدا، و هنرمندان شهید اهل این حرف‌ها نبودند. گم‌نام پای ایمان و اعتقادشان تا وادی شهادت پیش رفتند افزود: نباید اجازه بدهیم گفتمان انقلاب اسلامی میان زرق‌وبرق‌ها و جنگ‌های دنیایی و کشمکش‌های بیهوده فراموش شود و نباید به آرمان شهدای هنرمند و هنر انقلاب خیانت کنیم.

خزاعی با اشاره فضای هنری کشور گفت: هنرمندان شهید اهل هوا‌و‌هوس و جایزه و زرق‌وبرق و شهرت‌طلبی و مقام‌های دنیوی نبودند. در جست‌وجوی مقامی دیگر و فضایی دیگر بودند.

وی ادامه داد: این کنگره شاید کمک کند تا یک‌بار دیگر هنر انقلاب احیاء شود و در مناسبات فرهنگی امروز اشاعه پیدا کند.

دبیر کنگره‌ی ‌ملی شهدای هنرمند خاطرنشان ساخت: خوش‌بختانه، کنگر‌ه‌ی شهدای هنرمند مال چپ و راست و میانه نیست. مال همه‌ی طیف‌هاست. همه باید از سرچشمه‌ی معنویت و خلوص، تقوا و پیام شهدا بهره‌مند شویم. به‌شدت به این پیام‌ها نیاز داریم.

وی یادآور شد: در شرایطی که همگی غرق در ورطه دنیایی و چالش‌های زندگی مادی هستیم یاد و واکاوی پیام شهدا به ما روح و هویت و افق دیگر می‌دهد.

به اعتقاد وی هنر متعهد بدون هنرمند متعهد محال است و هنرمند متعهد در برابر جریانات پیرامونی مسئول و پاسخ‌گوست.

وی گفت: مسائل ما و شهدا یکی نیست. این اشتراک تنها در لفظ است که هر دو هنرمند تلقی می‌شویم.

خزاعی ادامه داد: اگر آن‌ها نیز مثل ما در جست‌وجوی پست زمینی بودند دیگر چه ادعایی برای انقلاب و غلبه بر هوای نفس اماره داشتند.

وی ادامه داد: اصل مسئله هنر، مسئله سیاسی و چپ و راست نیست، مسئله ارزش هاست. با هنرمندان و فرهنگ قبیله ای برخورد کردن درست نیست، مگر اینکه اختلاف اندیشه ای و بنیادی مطرح باشد.

خزاعی با اشاره به این‌که هم‌چنان بخش عظیمی از هنرمندان انقلاب دارند جهان و مبارزه می‌کنند و مرزبانی می‌کنند و این مرز را حفظ و حراست می‌کنند ادامه داد: انتظار انقلاب و شهدا از ما این است که از زیبایی دوران دفاع‌مقدس و انقلاب و آرمان‌های آن‌ها امروز و در تحولات منطقه‌ای بی‌تفاوت نباشیم.

وی اضافه کرد: آن‌جا که پای حفظ ارزش‌ها و تداوم‌بخشی آرمان شهدا و هنر انقلاب در میان است نباید بی‌تفاوت بگذریم.

ادامه داد: شکی نیست که هنرمندان نقش به‌سزایی در مسیر انقلاب و دفاع‌مقدس داشتند. و دین‌شان را در انقلاب و دفاع‌مقدس ادا کردند‌. نکند ما امروز دچار غفلت شویم. وقتی بیش از ۲۰۰۰ شهید هنرمند در این کنگره شناسایی شدند این نشان می‌دهد که هنرمندان در کنار دیگر اقشار و طیف‌ها با جریان انقلاب هم‌راه بودند و هستند.

به‌گفته‌ی وی هنرمندان همواره در متن دفاع‌مقدس و لحظات حساس نظام اسلامی در میدان حضور داشتند و امروز هم تا قلب جبهه‌های نبرد علیه گروه‌های تکفیری و سلفی در سوریه و عراق حاضرند. و نقش هنرمندان و مستندسازان پررنگ و مهم است.

خزاعی گفت: کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند بیش‌تر با تجدید میثاق و بیعت با آرمان شهدا، در فضایی معطر به رایحه یاد شهیدان به‌ویژه شهیدانی که در حوزه‌های مختلف هنر نقش‌آفرینی داشته‌اند طراحی شده و با مشارکت خانواده‌ی هنرمندان شهید و گروه‌های تخصصی در ارائه‌ی الگوهای ایده‌آل و کارآمد برای جامعه‌ی امروز و نسل‌های نوجوان و جوان با ره‌یافت‌ها و دست‌آوردهای بی‌شمار به اجرا در می‌آید.

وی افزود: یاد و خاطره شهدای هنرمندان از لسان هنر و لمس لحظات ملکوتی و معنوی این عزیزان در منظر یادکاوی مادران و پدران شهید موجب تعالی هنر انقلاب اسلامی و ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی هنر راستین و متعهد در کشور می گردد.

دبیر کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند شناسایی، مستندسازی، تکریم و بزرگ‌داشت، الگوسازی، تببین و ترویج فرهنگ، ایثار و شهادت در جامعه فرهنگ و هنر، تکریم و تجلیل شهدای هنرمند و معرفی الگوهای شهید، گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای هنرمند و مرور زندگی این شهدای گران‌قدر و درس گرفتن از دیدگاه‌ها و پایداری آن‌ها، معرفی هنرمندان شهید انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس، تقویت پیوند و هم‌گرایی هنرمندان جامعه با خانواده شهدا و اهداف والای شهیدان،ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی الگوهای شهید هنرمند به جامعه‌ی هنری و ارائه الگوهای درست و ایده‌آل از سبک زندگی ملهم از فرهنگ شهادت طلبی از جمله اهداف این حرکت خواند و خاطر نشان ساخت: تجلیل از فرهنگ صبر و استقامت با نگاه به اهمیت تکریم خانواده شهیدان، توجه به جای‌گاه متعالی هنرمندان شهید به‌عنوان پیام‌رسانان جاودان و همیشگی تاریخ و خاطره پژوهی شهدای هنرمندان و ثبت آن‌ها در حافظه نسل امروز از رهگذر این کنگره می‌تواند دست‌آوردهای بسیاری را برای جامعه فرهنگی و هنری کشور به‌هم‌راه داشته باشد.

دبیر کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند با اشاره به تاریخچه این کنگره گفت: سرآغاز و نقطه شروع کنگره شهدای هنرمند توسط سازمان بسیج هنرمندان به استان‌ها برای شناسایی شهدا از سال ۸۷ بوده و این فرایند در چند مرحله تعریف گردیده و دبیرخانه‌ی کنگره شهدای هنرمند رسما از سال ۹۱ آغاز به کار کرده است.

وی شناسایی شهدای هنرمند در سطح کشور، جمع‌آوری مستندات (وصیت‌نامه، زندگی‌نامه، عکس وآثار شهدا)، تدارک فضای مناسب جهت آرشیو آثار، ثبت و بایگانی و آرشیو آثار در قالب سیستم نرم‌افزاریی و دبیرخانه‌ای، کارشناسی و آماده‌سازی، پالایش و ویراستاری اثار جهت انتشار و استفاده‌، انتشار آثار تولیدی از مستندات شهدا، راه‌اندازی دبیرخانه‌ی کنگره‌ی شهدای هنرمند در سازمان بسیج هنرمندان از سال ۹۱ از مراحل اولیه شکل‌گیری کنگره بوده است.

وی افزود: تاکنون هفت کنگره تخصصی شامل: کنگره‌ی عکس در استان یزد - آبان‌ماه ۹۳، کنگره‌ی تئاتر در استان اردبیل - آذر ۹۳، کنگره‌ی خوش‌نویسی در استان البرز - اسفند ۹۳، کنگره‌ی شعر و ادب در خراسان رضوی - خرداد ۹۴، کنگره‌ی هنرهای تجسمی در کرمان، کنگره‌ی فیلم در تهران و کنگره‌ی موسیقی در بوشهر در استان‌های محتلف کشور برگزار شده است.

خزاعی با بیان این‌که برای اولین‌بار به برکت خون شهدا چندین سازمان هم‌زمان با این حرکت همراه شدند و تمام قد حضور پیدا کردند، سازمان‌ها و مراکزی چون: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان بسیج هنرمندان، خانه‌ی هنرمندان ایران، حوزه‌ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز بسیج سازمان صداوسیما و با هم‌کاری بنیاد فرهنگی روایت با کنگره‌ی هم‌راه هستند و آقایان: دکترصلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره‌ی تخصصی تئاتر، دکتر قنادیان رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره‌ی تخصصی موسیقی، رجبی‌معمار مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان ایران رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره‌ی تخصصی تجسمی، دکتر مومنی‌شریف رئیس حوزه‌ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره‌ی تخصصی شعر و ادبیات و دکترعاطفی رئیس مرکز بسیج سازمان صداوسیما رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره‌ی تخصصی فیلم سینما هستند.

وی ادامه داد: در کنار ما برای برگزاری کنگره‌های تخصصی به‌دلیل حساسیت و اهتمام علمی و تخصصی موضوع چهره‌هایی چون: علیرضا پاشایی، علیرضا قزوه، امیر عبدالحسینی، حجت‌الاسلام علیرضا رستگاران و مجید رجبی‌معمار مسئولیت دبیری کنگر‌ه‌های تخصصی را دارند.

دبیر کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند از برگزاری نمایشگاه آثار تجسمی شهدای هنرمند همزمان با کنگره‌ی تخصصی و اجلاسیه اصلی از ۲۹ دی به‌مدت سه روز در گالری‌های خانه‌ی هنرمندان ایران خبر داد.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به آمار شهدای هنرمند در تهران و استان های مختلف اشاره کرد و گفت: کارگروه های تخصصی کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند، تاکنون موفق شدند در رشته‌های مختلف تخصصی ۲۰۶۳ شهید هنرمند را به‌ترتیب تکفیکی شناسایی و ثبت کردند: ۳۳۴ شاعر و ۲۵۷ نویسنده و فعال ادبی، ۴۸۸ شهید عرصه‌ی تئاتر، ۳۰۷ شهید عرصه‌ی خوش‌نویسی، ۴۹۰ شهید عرصه‌ی تجسمی، ۱۱۳ شهید عرصه‌ی عکس، ۱۳۱ شهید عرصه‌ی فیلم و سینما، ۸۰ شهید عرصه‌ی موسیقی.

دبیر کنگره‌ گفت: بر اساس نمودار فراوانی شهدای هنرمند در استان‌ها، به ترتیب: استان های اصفهان یا ۲۹۱ شهید هنرمند، خراسان رضوی با ۲۸۱ شهید هنرمند، خوزستان با ۲۲۴ شهید هنرمند و استان فارس با ۱۵۶ شهید هنرمند و کرمان با ۱۰۹ شهید هنرمند بیش‌ترین شهدا را دارا هستند.

وی ادامه داد: بر اساس نمودار فراوانی شهدای هنرمند به تفکیک و ترتیب تخصص‌های هنری عبارت‌اند از: شعر و ادبیات با ۵۹۱ شهید، هنرهای تجسمی با ۴۹۰ شهید‌، تئاتر با ۴۸۸ شهید، خوش‌نویسی با ۳۰۷ شهید، فیلم و سینما با ۱۳۱ شهید، عکس با ۱۱۳ شهید و موسیقی با ۸۰ شهید.

خزاعی با اشاره به ایجاد بانک اطلاعاتی جامع شهدای هنرمند در راستای برگزاری کنگره سراسری ۲۰۰۰ شهید هنرمند در سازمان بسیج هنرمندان گفت: از طریق این بانک تاکنون اطلاعات بیش از ۲۰۶۳ شهید هنرمند توسط کارگروه‌های پژوهشی کنگره شناسایی و به‌ثبت رسید و به‌دلیل احتمال وجود شهدای بیش‌تر، روند شناسایی و ثبت هنرندان شهید دراین بانک هم‌چنان ادامه می‌یابد.

به‌گفته‌ی وی، "فقدان منابع اطلاعاتی و شناسنامه‌ی جامع" یک نقصان اساسی به‌شمار می‌آمده که ایجاد این بانک اطلاعاتی می‌تواند کمک کند تا دائره المعارفی از مجموعه مستندات شهدای هنرمند اعم از آثار، تصاویر، وصیت‌نامه ها، یادداشت‌ها و خاطره‌نگاری‌های آن‌ها استخراج و قابل بهره‌برداری گردد. بعد از جمع‌آوری و طبقه‌بندی تمامی آثار، آرشیو‌بندی، ثبت و نگه‌داری این آثار پی‌گیری شده و پس از آن قرار است که آثار در قالب یک بانک اطلاعاتی جامع از شهدا، تدوین شوند تا در مواقع لازم از آن استفاده و در اختیار علاقه‌مندان به این عرصه قرار گیرد.

خزاعی خبر داد: در مجموع در کنگره‌های تخصصی و اجلاسیه اصلی از بیش ۱۰۰ هنرمند شهید و هنرمندان و نویسندگانی معاصر و زنده‌ایی که پیرامون شهدا اثر خلق کردند قدردانی به‌عمل می آید. در اجلاسیه اصلی از ۲۲ شهید هنرمند و خانواده‌های‌شان تجلیل می شود. هم‌چنین، شهدای تقدیری کنگره تخصصی تئاتر ۱۰ نفر شهدای تقدیری کنگره‌ی تخصصی سرود و موسیقی ۳ نفر ، شهدای تقدیری کنگره‌ی تخصصی فیلم و سینما ۵ نفر ، شهدای تقدیری کنگره تخصصی شعر و ادبیات ۴ نفر ،شهدای تقدیری کنگره‌ی تخصصی هنرهای تجسمی ۱۱ نفر.

خزاعی با اشاره به گستردگی تولید آثار و انتشار کتاب برای شهدای هنرمند خاطرنشان ساخت: تولید سرود ویژه‌ی کنگره توسط حامد زمانی، تولید ۱۲ مستند در ۳۸۰ دقیقه، تولید سه آلبوم موسیقی، تولید ۱۴ مستند توسط سازمان هنری رسانه‌ای اوج، تولید ۲ عنوان نماهنگ، تولید و اجرای ۶ عنوان تئاتر و تولید بیش از ۳۰ عنوان کتاب که گردآوری، تدوین و تالیف شده و بخشی از آن‌ها از آثار شهدا، وصیت نامه‌ها و روایت خاطرات و زندگی این عزیزان است.

وی ادامه داد: شبکه‌های مختلف تلویزیون هم‌راه با کنگره اقدام به تولید ویژه‌برنامه و پخش وله‌ها و کلیپ‌های ویژه خواهند کرد و در این زمینه علاوه بر موارد اشاره شده ۴۰ عنوان کلیپ شهدای هنرمند نیز در حال تولید برای پخش است. هم‌چنین، تهیه و تولید شش قسمت ویژه‌برنامه و پخش در یکی از شبکه‌های یک و دو از دیگر برنامه‌هاست. ضمن این‌که تمامی کنگره‌های تخصصی و اجلاسیه‌ی اصلی به‌صورت کامل یا خلاصه پخش زنده خواهند شد.

وی پیرامون شهادت شیخ نمر هم گفت:کنگره‌ی شهدای هنرمند ضمن محکوم نمودن این حکم ظالمانه از همه‌ی هنرمندان و اندیش‌مندان جهان می‌خواهد با حرکتی فراگیر با حمایت از این الگوی بزرگ مظلومیت و مقاومت اسوه‌ای در رویارویی با ظلم و شهیدی در مقابله با استبداد از کنار چنین فجایعی نظاره گر و ساکت نگذرند.

خزاعی گفت: نهادینه‌سازی اهداف راه‌بردی در این عرصه هم به افزایش و گسترش فضای پرنشاط و انگیزنده فرهنگی و هنری جامعه کمک می‌کند و هم سلایق و احساسات را منطبق با دغدغه‌های فرهنگی مقام معظم رهبری و استراتژی کلان فرهنگی نظام اسلامی جهت‌دهی می‌نماید و بستری فراهم می‌شود برای شناسایی خلا‌ها و چالش‌های این عرصه و وضعیت‌شناسی و آسیب‌شناسی آن.

وی ادامه داد: ادبیات و هنر انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اکنون به‌ضرورتی منطقه‌ای و جهانی تبدیل شده و توده‌های انقلابی در قلب اروپا و آمریکا تا جنبش‌های بیداری اسلامی و مقاومت در جهان اسلام چشم به این‌گونه گفتمان دارند که ایران اسلامی به‌عنوان قطب جدید قدرت در عرصه‌ی بین‌المللی آن‌را رهبری می‌کند.

دبیر کنگره‌ی ملی شهدای هنرمند با بیان این‌که بنا به ره‌نمود مقام عظمای ولایت فیلم و سینما و رشته‌های مختلف هنری وسيله‌ای بليغ و تبيين‌كننده‌ای رسا برای ارائه‌ی برترين حقايق عالم، يعنی حقيقت دين به شمار می‌روند، اضافه کرد: متاسفانه به‌رغم گذشت بیش از سه‌دهه از گفتمان انقلاب اسلامی و رشد هنرهای مختلف هم‌چنان احساس می‌شود در تبیین و تعریف هنر اسلامی با ابهامات و تشکیک روبه‌روییم و هنوز فاقد آثاری ماندگار، جریان ساز و تاثیرگذار و تاریخی در عرصه‌های گوناگون هستیم.

وی افزود: اگرچه بخش عظیمی از این چالش‌ها به الگوهای سلیقه‌ای و گذرای مدیریت و نگاه‌های مبتلا به روزمرگی مربوط می‌شود اما بخش بزرگی از آن از فقدان تعریف هنر اسلامی و مختصات هنر مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی است که حرکت‌های مانند کنگره و یا جشنواره‌های مانند مقاومت و عمار و اساسا، نگاه مدیریت فرهنگی باید به این دغدغه توجه کند.

دبیرکنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند با اشاره به اهمیت و نقش تاثیرگذار این‌گونه حرکت‌ ها در گستره‌ی فرهنگی و اجتماعی جامعه است. برگزاری كنگره‌ها و یادواره‌های شهدا، بهانه‌ای می‌شود برای معرفی آرمان‌های شهدا و بیان دغدغه‌های‌شان به مردم، به‌ویژه نسل جوان. به‌نوعی با برگزاری این كنگره‌ها می‌توان شهدا را بیش‌تر شناخت.

وی اضافه کرد: رسالت امروز هنرمندان جوان و متعهد انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس به نسل‌های آینده این نظام است و این روحیه و فرهنگ پایداری باید با ابزار هنر به نسل جدید منتقل شود. برگزاری کنگره‌ی شهدای هنرمند به‌منظور تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی هنرمندان الگو به جامعه طراحی شده است، برگزاری کنگره‌های تخصصی را با هدف معرفی هنرمندان الگو و متخصص به نسل های جوان و نوجوان هنری و فرهنگی کشور کمک می کند تا با تاسی از این الگوها در مسیر ولایت و صیانت از ارزش های دینی و اعتقادی و تاریخ و ملیت‌ شان قدم بردارند.

به‌گفته‌ی وی، شهدای هنرمند نقش به‌سزایی در انتقال مفاهیم و ارزش‌های ناب انقلاب اسلامی به جوانان داشتند، رسالت امروز هنرمندان جوان و متعهد را انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس به نسل‌های آینده دانسته و تصریح کرد: این روحیه و فرهنگ پایداری باید با ابزار هنر به نسل جدید منتقل شود.

وی ادامه داد: وجود بیش از ۲هزار شهید هنرمند در رشته‌ های مختلف هنری در سطح کشور فرصتی است تا از طریق برگزاری آیین های مختلف بتوان فرهنگ ایثار و شهادت را تبیین و ترویج و آنان را به‌عنوان الگو به جامعه امروزی معرفی کرد. زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا از با فضیلت ترین کارها است که در حوزه‌ی فرهنگ و هنر می بایست بیش‌تر مورد توجه قرار گیرد. برگزاری یادواره‌ی شهدا یکی از مهم‌ترین ابزارها و راه‌ های شناسایی و معرفی نقش و جای‌گاه شهیدان والامقام در حفظ استقلال و پیش‌رفت نظام اسلامی می‌ باشد.

بنابر این گزارش، کنگره‌ی سراسری ۲۰۰۰ شهید هنرمند در پنج رشته‌ی هنری شامل: سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و شعر و ادبیات اواخر دی‌ماه سال‌جاری توسط سازمان بسیج مستضعفین، سازمان بسیج هنرمندان با مشارکت و تعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حوزه‌ی هنری، خانه‌ی هنرمندان ایران، مرکز بسیج سازمان صداوسیما و بنیاد فرهنگی روایت به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار می‌شود.


کد مطلب: 4018

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.z8ebjh87v9bij.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir