رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛

همراهی بانک مرکزی با واردکنندگان کالای اساسی و تولیدکنندگان

7 مهر 1399 ساعت 9:35

رئیس کل بانک مرکزی در راستای کاهش زمان ماندگاری کالاهای اساسی و مواد اولیه و تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید همراهی کامل خود را با وارد کنندگان کالاهای اساسی و تولید کنندگان خواهد داشت.


رئیس کل بانک مرکزی در راستای کاهش زمان ماندگاری کالاهای اساسی و مواد اولیه و تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید همراهی کامل خود را با وارد کنندگان کالاهای اساسی و تولید کنندگان خواهد داشت.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل بانک مرکزی که روز گذشته به همراه معاون اول رئیس جمهوری به «بندر شهید رجایی» سفر کرده بود در یادداشت خود نوشت: امروز ۵ مهرماه ۹۹ درمعیت معاون اول محترم رئیس جمهوری، جمعی از وزرای محترم و رؤسای سازمان های گمرک و بنادر از گمرک «بندر شهید رجایی» در بندرعباس بازدید و موضوع کالاهای دپو شده در گمرک این بندر و نیز سایر بنادر کشور را بررسی کردیم.

همتی درخصوص تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه گفت: بانک مرکزی در راستای کاهش زمان ماندگاری کالاهای اساسی و مواد اولیه و تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید در قالب تصمیمات ذیل، همراهی کامل خود را با وارد کنندگان کالاهای اساسی و تولید کنندگان محترم ابراز داشت.

رئیس شورای پول و اعتبار یادآور شد: دراین جلسه مقرر شد، واردات کلیه کالاهای مشمول ارز با نرخ ترجیحی که در گمرکات کشور دپو شده اند، امکان بهره گیری از خرید اعتباری ۳ ماه و تضمین نرخ ارز توسط بانک مرکزی را با تایید وزارت مربوطه و ترخیص و خروج کالاها ظرف ۴۵ روز خواهند داشت.

وی افزود: کلیه مواد اولیه، تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید که کالاهای آنها به گمرک اظهار و منتظر تخصیص ارز و صدور اعلامیه تامین ارز جهت خروج کالا هستند، با اعلام وزارت صمت به بانک مرکزی ظرف ۲۴ ساعت تخصیص ارز توسط این بانک صورت گرفته و امکان دریافت اعلامیه تامین ارز، خروج کالا از گمرک و سپس اقدام برای تامین ارز از بازار ثانویه (نیما) خواهند داشت.

همتی درباره کالاهای اساسی گفت: درباره کالاهای اساسی که در گذشته به صورت درصدی از گمرک خارج و از شمول ارز با نرخ ترجیحی خارج شده‌اند، با پیشنهاد وزارت صمت و تایید معاون اول محترم در سقف ارزی واردات با نرخ ارز ترجیحی، می‌توانند اقدام به تامین ارز با آن نرخ و خروج باقیمانده کالا از گمرکات کنند.

وی درخصوص دیگر تصمیم اتخاذ شده در این جلسه عنوان کرد: همچنین مقرر شد که اتصال کلیه سامانه‌های مرتبط به تجارت خارجی به سامانه جامع تجارت و اتصال بارنامه و قبوض انبار به ثبت سفارش توسط سامانه مذکور با قید فوریت صورت گیرد و این دست از ثبت سفارش‌ها توسط بانک مرکزی در اولویت تخصیص و تامین ارز قرار گیرند.


کد مطلب: 20656

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdciqqar.t1auw2bcct.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir