کارشناس امور بانکی مطرح کرد؛

بازی بانکی برای افزایش جذب سپرده مشتریان محدود می‌شود

15 فروردين 1400 ساعت 17:30

کارشناس امور بانکی می‌گوید وقتی بانک‌ها مجاز نباشند تا ماهانه بیش از دو درصد سقف دارایی‌های خود را افزایش دهند، سقف سپرده مشتریان نیز کنترل و بازی بانکی برای افزایش جذب سپرده محدود خواهد شد.


کارشناس امور بانکی می‌گوید وقتی بانک‌ها مجاز نباشند تا ماهانه بیش از دو درصد سقف دارایی‌های خود را افزایش دهند، سقف سپرده مشتریان نیز کنترل و بازی بانکی برای افزایش جذب سپرده محدود خواهد شد.

به گزارش تحریرنو ؛ حجت‌الله فرزانی، کارشناس امور بانکی اظهار کرد:‌ کنترل تورم تابعی از کنترل نقدینگی در کشور است. بانک مرکزی در سال جاری اقداماتی را در راستای کنترل تورم انجام داده است که پایه، مبنا و راهکار مناسبی برای کنترل نقدینگی است، از جمله این اقدامات کنترل افزایش سقف دارایی‌ بانک‌ها است تا مجاز به افزایش بیش از ۲ درصد ماهانه نباشند.

وی افزود: وقتی بانک‌ها مجاز نباشند تا ماهانه بیش از دو درصد سقف دارایی‌های خود را افزایش دهند، سقف سپرده مشتریان نیز کنترل می‌شود و به این ترتیب حجم بازی بانکی برای افزایش جذب سپرده مشتریان محدود شده و در نتیجه افزایش حجم سپرده‌ها و نقدینگی تا حدودی کنترل می‌شود.

فرزانی عنوان کرد:‌ یکی دیگر از عوامل موثر در حجم نقدینگی، کسری بودجه دولت است که از مجرای بودجه‌ریزی کنترل می‌شود اما متاسفانه با توجه به بودجه پیشنهادی و اصلاحیه‌ای که در مجلس روی آن انجام شد نظر کارشناسان اقتصادی تورم‌زایی بیشتر و ابهام در تامین منابع آن است که زمینه‌ساز استقراض از بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ خواهد شد.

کنترل تورم در سال ۱۴۰۰ کار دشواری است

وی ادامه داد:‌ پیش‌بینی می‌شود که با توجه به بودجه مصوب شده کنترل تورم در سال ۱۴۰۰ کار سختی باشد.

وی با اشاره به عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی اظهار کرد:‌ هدف از این تصمیم، تعریف تورم ۲۲ درصدی و کانال کریدور نرخ سود بین بانکی در عملیات بازار باز است که اقدام موثری است و اداره آن نیز در بانک مرکزی ایجاد شده است.

کارشناس امور بانکی خاطرنشان کرد: با تغییرات ایجاد شده در اوراق بدهی که توسط دولت منتشر می‌شود و وثیقه گرفتن این اوراق توسط بانک مرکزی در خطوط اعتباری بین بانکی، بانک مرکزی می‌تواند نرخ سود بین بانکی را کنترل کند و بر نرخ سود سپرده‌های بانکی در بانک‌ها نیز کنترل‌های لازم را داشته باشد.


کد مطلب: 21051

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcizuar.t1azw2bcct.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir