کشف فسیل نخستین درختان قطب شمال
دانشمندان بقایای تنه‌ی درخت فسیل شده‌ای متعلق به‌حدود ۳۸۰میلیون سال پیش را در قطب شمال یافته‌اند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۰
 
کشف فسیل نخستین درختان قطب شمال
 
دانشمندان بقایای تنه‌ی درخت فسیل شده‌ای متعلق به‌حدود ۳۸۰میلیون سال پیش را در قطب شمال یافته‌اند.

به گزارش تحریرنو، دانشمندان با شواهدی که پیش‌تر به‌دست آورده بودند معتقدند که حدود ۳۸۰ میلیون سال پیش جنگلی مملو از درختانی به ارتفاع نزدیک به چهار متر با تنه‌های قطور و برگ‌های سوزنی و در‌هم تنیده‌ی منطقه‌ای در اطراف خط استوای زمین را در برگرفته بود و حالا ردپای همان درختان در قطب شمال زمین و در مناطق متعلق به نروژ شناسایی شده است.

دانشمندان نه تنها این جنگل و درختانش را در زمره‌ی قدیمی‌ترین جنگل‌های زمین می‌دانند بلکه معتقدند ارتباط مستقیمی میان آن‌ها و کاهش چشم‌گیر سطح دی‌اکسید کربن اتسمفر وجود داشته است.

در طول دوره‌ای از دوره‌های زمین‌شناسی موسوم به Devonian (یعنی ۴۱۶ تا ۳۵۸میلیون سال پیش) نخستین درختان سوزنی بزرگ زمین پدیدار شدند و هم‌زمان با این فرآیند کاهش چشم‌گیر سطح دی‌اکسید کربن زمین نیز آغاز شد. دانشمندان به این جنگل‌ها به‌عنوان نخستین جنگل‌های زمین و تاثیر آن‌ها کنترل حجم دی‌اکسید کربن آن دوران سیاره‌ی مادر نگاه می‌کنند.

کشف فسیل درختانی متعلق به آن دوران آن هم در جایی واقع در قطب شمال زمین برای دانشمندان از اهمیت زیادی برخوردار است.

دانشمندانی از دانشگاه ساوت همپتون ضمن بررسی این فسیل‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که قدمت آن‌ها ۲۰میلیون سال بیش‌تر از تصورات قبلی است. هم‌چنین می‌توان به این نمونه‌های ارزش‌مند به‌عنوان آغاز دوره‌ی پیدایش درختان در مناطق قطبی زمین نگاه کرد.
کد مطلب: 3330