عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران:
استرس و عفونت گلو عامل بروز و تشديد پسوريازيس است
عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: علت اصلی بروز بيماری پسوريازيس ژنتيكی اما عوامل محيطی مانند استرس و عفونت گلو نيز می‌تواند سبب بروز و تشديد اين بيماری شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۰
 
استرس و عفونت گلو عامل بروز و تشديد پسوريازيس است
 
عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: علت اصلی بروز بيماری پسوريازيس ژنتيكی اما عوامل محيطی مانند استرس و عفونت گلو نيز می‌تواند سبب بروز و تشديد اين بيماری شود.

به گزارش تحریرنو، دكتر كامران بليغی در حاشيه كنگره بين‌المللي پوست، زيبايي و ليزر در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بيماری پسوريازيس پس از انواع اگزما‌ها و آكنه، شايع‌ترين بيماری پوستی در ايران به شمار می‌رود كه درمان قطعی ندارد و فقط مي‌توان با برخی از درمان‌ها شدت آن را كنترل كرد.

وی در مورد اين بيماري توضيح داد: پسوريازيس يك بيماري التهابي پوستي است كه با ضايعات پوست دهنده همراه است و به طور كلي به دو دسته تقسيم مي‌شود؛‌ نوع كلاسيك كه ضايعات قرمز و پوست دهنده ايجاد مي‌كند و همچنين درگيري‌هاي ناخن و مفاصل را به همراه دارد. نوع چركي آن نيز در نواحي مختلف بدن مانند كف دست و پاها عفونت‌هاي پوستي ايجاد مي‌كند كه با خارش،‌ پوست ريزي و التهاب همراه است.

وی اظهار كرد: ‌اين بيماري علاوه بر عوارض جسماني از آنجايي كه ظاهر افراد به خصوص اگر در پوست دست و صورت ايجاد شود، تحت تاثير قرار مي‌دهد مي‌تواند مشكلات اجتماعي و خانوادگي براي افراد ايجاد كند.

بليغی اظهار كرد: علاوه بر اين، بيماري پسوريازيس نه تنها پوست بلكه ممكن است در مواردي مفاصل مختلف بدن را درگير كند كه با درد و تورم موضعي همراه است.

وی افزود: درگيري‌هاي ناخن در اين بيماري نيز به اين صورت است كه شكل ناخن‌ها تغيير مي‌كند، تغيير رنگ مي‌يابد و در مواردي شديدتر ناخن از بستر خود جدا مي‌شود.

وی ادامه داد: همچنين تحقيقات ثابت كرده است كه اين بيماري حتی مي‌تواند سبب بروز مشكلات قلبي، فشار خون، قند و چربي بالا در افراد شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: رابطه علت و معلولي اين بيماري همچنان نامشخص است اما روش‌های تشخيصي و درماني آن باليني و به ندرت به بيوپسي (تكه برداري از پوست) نياز مي‌شود.

وی در مورد روش‌هاي درماني اين بيماري توضيح داد: اين بيماري داراي درمان‌هاي موضعي و خوراكي است و مي‌توان از داروهاي استروئيدي موضعي، اشعه درماني، درمان‌هاي بيولوژيك از طريق تزريقي و به صورت زيرپوستي استفاده كرد.

بليغی با بيان اين كه درمان اين بيماري طولاني‌مدت است، تاكيد كرد: بيماران بايد تحت نظر پزشك درمان خود را كامل كنند و از مصرف خودسرانه داروها بپرهيزند.

كنگره بين‌المللي پوست، زيبايي و ليزر روز ۲۷ فروردين‌ماه با حضور جمعي از متخصصان داخلي و خارجي در هتل المپيك آغاز به كار كرده است و اين كنگره فردا (۲۹ فروردين‌ماه) به كار خود پايان مي‌دهد.
کد مطلب: 5130