دبير علمی بخش راديولوژی دهان، فك و صورت يازدهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكان عمومی ايران؛
تشخيص اولين علائم سرطان هاي ناحيه دهان با راديوگرافی
دكتر مهرداد پنج نوش دبير علمی بخش راديولوژی دهان، فك و صورت يازدهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكان عمومی ايران گفت : اولين علائم بيماری های بدخيم و سرطان های ناحيه دهان می تواند با راديوگرافی قابل تشخيص باشد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۵
 
تشخيص اولين علائم سرطان هاي ناحيه دهان با راديوگرافی
 
دكتر مهرداد پنج نوش دبير علمی بخش راديولوژی دهان، فك و صورت يازدهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكان عمومی ايران گفت : اولين علائم بيماری های بدخيم و سرطان های ناحيه دهان می تواند با راديوگرافی قابل تشخيص باشد.

به گزارش تحریرنو ؛ دكتر پنج نوش پیرامون علائم این بیماری اظهار داشت : دربرخي مواقع مخاط روي ضايعه مي تواند نرمال و طبيعي باشد اما منشا سرطاني در بخش هاي ديگر به ويژه در ناحيه بافت سخت وجود داشته باشد و يا حتي منشا آن در قسمت ديگري از بدن باشد كه به صورت متاستاز در داخل فك بروز كرده باشد و اين متاستاز مي تواند به صورت ضايعات فكي در راديولوژي ديده شود.

وي در خصوص اينكه بيماران اگر به علائمي از سرطان در ناحيه دهان خود مشكوك باشند بايد به كدام تخصص پزشكي مراجعه كنند، تاكيد كرد : مراحل مراجعه بيماران مسير مشخصي دارد ؛ بيماران با ديدن علائمي در داخل دهان خود ابتدا بايد به دندانپزشكان عمومي مراجعه كنند ؛ گاهي ممكن است افرادي فوبياي سرطان داشته باشند و با ديدن يك آفت ساده يا تبخال داخل دهان ، آن را با ضايعات بدخيم اشتباه كنند و دندانپزشك عمومي مي تواند اين اطمينان را بدهد كه نياز به درمان پيچيده اي ندارد و خودش آن را درمان كند.

پنج نوش ادامه داد : اما اگر دندانپزشك شك كند كه اين بيماري مي تواند جدي تر باشد ، بيمار را به متخصصان بيماري هاي دهان يا متخصصان جراحي فك و صورت ارجاع مي دهد و آنها با بررسي هايي كه انجام مي دهند اگر شك كنند كه بيماري از بافت نرم اين ضايعه به داخل استخوان نيز سرايت كرده ، بيمار را به راديولوژيست معرفي مي كنند و راديوگرافی از او به عمل مي آيد تا حدود ضايعه به لحاظ بافت سخت و نرم مورد بررسي قرار گيرد، سپس به جراح گزارش مي شود تا نهايتا تحت درمان قرار گيرد.

وي به برگزاري يازدهمين كنگره انجمن دندانپزشكان عمومي از ۲۱ تا ۲۴ دي ماه در برج ميلاد اشاره كرد و گفت : خوشحاليم كه هميشه در كنگره هاو همايش هاي انجمن دندانپزشكان عمومي ، راديولوژيست هاي فك و صورت حضور فعال داشته اند. دكتر پنج نوش ادامه داد : در يازدهمين كنگره نيز راديولوژيست ها نقش فعالي خواهند داشت و با ارائه روش هاي نوين ، بر اين موضوع تاكيد مي كنند كه روش هاي تصويربرداري سه بعدي چقدر مي تواند موثر باشد و در پروسه درمان به دندانپزشكان كمك كند.

وي به موضوع ايمپلنت اشاره كرد و گفت : بحث ايمپلنت در سه دهه اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته و بهترين روش جايگزيني دندان هاي از دست رفته است و راديولوژي مي تواند يكي از پايه هاي مهم در پروسه درمان با ايمپلنت باشد.

پنج نوش ادامه داد : درمان ايمپلنت يك درمان چندتخصصي است كه يكي از تخصص هاي لازم در اين زمينه راديولوژي است تا اطلاعات لازم را در اختيار كلينيسين قرار دهد تا او بتواند درمان مناسبي را انجام دهد.

وي گفت : بنابراين كاري كه راديولوژي انجام مي دهد اين است كه بتواند بررسي دقيقي روي استخوان ها قبل از ايمپلنت انجام دهد و با پيشرفت هاي زيادي كه در تصويربرداري سه بعدي حاصل شده ، اين كار با دقت بسيار بالايي انجام مي شود و استخوان بيمار از لحاظ كمي و كيفي بررسي شود تا در نهايت درمان با ميزان موفقيت بالايي صورت گيرد.

يازدهمين كنگره انجمن دندانپزشكان عمومي ايران از ۲۱ تا ۲۴ دي ماه در سالن همايش هاي برج ميلاد برگزار مي شود.
کد مطلب: 8886