با ارائه آمار ماهانه صورت گرفت؛
ارائه آمار عجیب در بانک مرکزی برای گمراهی استفاده کنندگان!
بانک مرکزی هر ماهه بابت ارائه آمار چک های برگشتی و وصولی بگونه ای اطلاعات را منتشر می کند که استفاده کنندگان را گمراه می سازد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۱
 
ارائه آمار عجیب در بانک مرکزی برای گمراهی استفاده کنندگان!
 
بانک مرکزی هر ماهه بابت ارائه آمار چک های برگشتی و وصولی بگونه ای اطلاعات را منتشر می کند که استفاده کنندگان را گمراه می سازد.

به گزارش تحریرنو ؛ بانک مرکزی هر ماهه آمار مبادلات چک های شبکه بانکی اعم از تعداد و مبلغ چک‌های وصولی و تعداد و مبلغ چک های برگشتی را منتشر می کند، نکته جالب توجه در ارائه این آمار این است اطلاعات منتشر شده به گونه ای در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرد که بیشتر به گمراهی آنان منجر می شود!

نحوه انعکاس آمار چک های برگشتی را در دو سایت و خبرگزاری بزرگ را در ذیل مشاهده می کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان
حدود ٥٨٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٦٨ هزار میلیارد ریال در آذرماه ۹۷ در کل کشور برگشت خورد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۲.۸ درصد و ۲۶.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

فارس
بر اساس گزارش بانک مرکزی و با توجه به اجرای قانون جدید چک، نسبت تعداد و ارزش چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله شده در اسفند ۹۷ باز هم کاهش یافت و به کم‌ترین میزان خود در ۲ سال گذشته رسید.

همانطور که مشاهده می شود بیان مبلغ چک های برگشتی به گونه‌ای در خبر آمده که نظر مخاطب به آن جلب و آمار اصلی که همان تعداد چک‌های برگشتی است به حاشیه رانده شده است.

بانک مرکزی هر ماهه آمار چک های وصولی و برگشتی را به تفکیک استان ها منتشر می کند و نکته قابل توجه در ارائه آمارهای فوق این است که بانک مرکزی علاوه بر تعداد چک های برگشتی مبلغ ریالی چک های برگشتی را نیز منتشر می کند.

آمار ریالی چک‌های برگشتی اساساً هیچ اعتباری ندارد، به عنوان مثال برگشت یک چک چند میلیاردی میتواند آمار فوق را تا حدود زیادی کم و زیاد کند و استفاده کنندگان از آن را گمراه سازد.

به بیان ساده تر یک نفر میتواند با کشیدن یک فقره چک ۶۸ هزار میلیارد ریالی از حساب خود و برگشت زدن آن به تنهایی آمار فوق را به میزان ۱۰۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش دهد!

این در حالی است که تعداد چک های برگشتی و وصولی بیانگر نقش چک و اعتبار دهی بیشتر نزد استفاده کنندگان می شود و نه مبلغ ریالی چک های برگشتی.

امید است در سال ۹۸ اداره آمار بانک مرکزی این نقص را برطرف و تنها تعداد چک های برگشتی در بانک ها و موسسات اعتباری را منتشر تا همگان از روند دادوستد ها و میزان اعتبار چک در بازار مطلع شوند.
کد مطلب: 18445