پایان اردی‌بهشت تئاتر ایران در طاق‌بستان
دفتر اردی‌بهشت تئاتر ایران با طنین صداهای خاطره‌انگیز چهره‌های هنر ایران در محوطه تاریخی طاق‌بستان و لبخند چهره‌های ماندگار تئاتر کشور به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۰
 
پایان اردی‌بهشت تئاتر ایران در طاق‌بستان
 
دفتر اردی‌بهشت تئاتر ایران با طنین صداهای خاطره‌انگیز چهره‌های هنر ایران در محوطه تاریخی طاق‌بستان و لبخند چهره‌های ماندگار تئاتر کشور به کار خود پایان داد.

تحریرنو: مراسم اختتامه‌ اردی‌بهشت تئاتر ایران که شام‌گاه شنبه ۲۷ اردی‌بهشت‌ماه و با حضور: ایوبی (معاون سینمایی وزارت ارشاد)، حیدری (معاون پارلمانی)، طاهری (مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، استاندار کرمانشاه، جمعی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها و هنرمندان و فعالان حوزه‌ی تئاتر استان کشور و استان کرمانشاه در طاق‌بستان کرمانشاه و با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد.

علاوه بر سخنرانی مسئولان فرهنگی کشور و استاندار کرمانشاه در این مراسم، طنین صدای آشنای هنرمندان تئاتر کشور محوطه تاریخی طاق‌بستان را به گذشته‌های خاطره‌انگیز تئاتر و سینمای ایران برد.

در این مراسم، یکی از پیش‌کسوتان تئاتر ایران، با آرزوی سرسبزی مستمر برای اردی‌بهشت تئاتر ایران در سال‌های آتی گفت: خوش‌بختانه هم‌اکنون وضعیت تئاتر در تهران خوب شده و تماشاگر پیدا کرده است.

علی نصیریان افزود: تئاتر نو و بدیع که حاصل تلاش قشر جوان است عامل این جذب مخاطب بوده و باید زمینه‌ی بروز خلاقیت این قشر بیش از بیش فراهم شود.

وی با بیان این‌که در هنر تئاتر حس انسانی دو طرفه وجود دارد افزود: چنین حسی تنها در هنری چون تئاتر وجود دارد، حسی که در هنرهای قابل تکثیر چون موسیقی و فیلم قابل تکثیر و ضبط شده وجود ندارد.

نصیریان، تئاتر را یک هنر ناب و منحصر به‌فرد دانست و ادامه داد: برگزاری اردی‌بهشت تئاتر ایران در کنار محوطه تاریخی و هم‌چنین برگزاری نمایش رقص و موسیقی محلی کرمانشاه با آلات موسیقی ساز و دهل که مدارک هویت فرهنگی ماست، هویت فرهنگی ما را مضاعف می‌کنند، چرا که هم‌اکنون در دنیا نیز اردی‌بهشت تئاتر ایران‌های بزرگ را در کنار آثار تاریخی برگزار می‌کنند تا هویت فرهنگی آنان بیش از بیش معرفی شود.

وی، با قیاس موسیقی محلی کرمانشاه و اجرای ساز و دهل با موسیقی‌های غربی گفت: به واقع که هیچ موسیقی غربی‌ای که می‌گویند بسیار نیز هیجان‌انگیز است قابل قیاس با این نوع موسیقی نبوده و این موسیقی بسیار تکان‌دهنده است و این‌ها همه مدارک هویت فرهنگی ماست که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

یکی دیگر از پیش‌کسوتان عرصه‌ی تئاتر در ادامه اختتامیه اردی‌بهشت تئاتر ایران پشت تریبون قرار گرفت. او کسی نبود جز مش ماشااله‌ی سینمای ایران، فرهاد آییش.

وی پس از لبخند همیشگی‌اش در مقابل حضار گفت: تئاتر ایران سال به سال رو به رشد بوده و این برای خاک صحنه خورده‌ها جای خوش‌حالی دارد.

فرهاد آییش افزود: با رشد و شکوفایی هنر تئاتر، ما علاوه بر تئاتری خوب (هنرمند تئاتر خوب)، مخاطب خوب نیز داریم و تئاتر ایران با شما مخاطبین خوب و فهیم روبه شکوفایی است. امروز خوش‌حالم که در این فضای خوب و صمیمی و در این مکان زیبا این‌جا هستم.

این هنرمند سینما و تئاتر ایران اظهار امیدواری کرد: فضای هنر از مشکلات و دغدغه‌های هنرمندان پاک‌شده و زمینه‌ی بروز استعدادها و تولید آثار فاخر و ماندگار بیش از این‌ها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۷سال است که در تئاتر کشور حضور دارم و در این مدت خاطرات بسیاری از این هنر اصیل و قدیمی با خودم به همراه دارم.

آییش در پایان خواستار توجه بیشتر متولیان بخش فرهنگی کشور به مقوله هنر و به‌خصوص تئاتر شد.

داریوش اسدزاده یکی دیگر از هنرمندان تئاتر و سینما نیز در این مراسم پس از پشت تریبون قرار گرفتن چیزی گفت که همه حضار به شدت او را تشویق کردند. وی با بیان این‌که خود زاده‌ی کرمانشاه است و مردمان این دیار را هم دوست می‌دارد، از سفر به زادگاه خود ابراز خرسندی کرد.

وی که با گام‌های لرزان قدم بر می‌داشت با بیان این‌که وظیفه‌ی خود دانستم تا به کرمانشاه سفر کنم، یادآور شد: دوست داشتم که مردم این سامان را از نزدیک ببینم و خاطرات گذشته برایم زنده شود.

اسدزاده در ادامه، کردهای کشور را افرادی با اصالت معرفی کرد و گفت: آن‌ها دارای قلبی پاک و صادق هستند و جزو افتخارات کشور به شمار می روند.

این پیش‌کسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در پایان بار دیگر با ادای احترام به مردم کرمانشاه، گفت: همه‌ی آن‌ها را دوست دارم و موفقیت و سربلندی‌شان را از خداوند متعال مسئلت دارم.

شهره سلطانی دیگر هنرمند مطرح کشور، از سفر به کرمانشاه ابراز خوش‌حالی کرد و گفت: این سفر دوم من به کرمانشاه است و تجربیات سفر اولم باعث شد تا بازهم مایل و راغب شوم تا به این سرزمین کهن و تاریخی سفر کنم.

وی افزود: کرمانشاه شهری پرجاذبه و زیباست و امیدوارم فرصت سفرهای بعدی فراهم شود.

سلطانی هم‌چنین میزبانی کرمانشاه در برگزاری اختتامیه جشنواره تئاتر اردی‌بهشت ایران را بسیار مناسب ارزیابی کرد.

اکبر زنجانپور نیز با واژه‌هایی خودمانی از مردم و حاضرین در اردی‌بهست تئاتر ایران قدر دانی کرد. مخلصیم...

وی با اشاره به خاطراتش در شهر کرمانشاه گفت: چند سال پیش از انقلاب برای اجرای یک نمایش به کرمانشاه سفر کردم و شب خاطره‌انگیز و به یادماندنی برای من رقم خورد. امروز هم بعد از حدود ۴۰سال وقتی به این مراسم دعوت شدم مشتاق بودم که کرمانشاه را دوباره از نزدیک ببینم.

شایان ذکر است در ادامه‌ی مراسم تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر پیش‌کسوت تئاتر به حسین قندرلکی از کرمانشاه، سلمان فارسی‌صالح‌زهی از سیستان‌و‌بلوچستان و جعفر والی اهدا شد.

هم‌چنین لوح تقدیر و تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران به مرشد سیدمصطفی سعیدی به‌عنوان مرشد پیش‌کسوت از استان همدان اهدا شد.

تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران در حوزه‌ی نمایش رادیو به دهقان نیری مدیر شبکه نمایش رادیو اهدا شد.

تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر مدیر انجمن برترت به مشهدعلی روحی از خراسان رضوی، عبید رستمی از استان کردستان و بهمن صادق‌حسنی از استان گیلان اعطا شد.

در حوزه‌ی کارشناس برتر تئاتر تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر به آقایان محمدرضا عبدالهی از استان لرستان، سعید جمشیدی از استان کرمانشاه، آرش سهرابی از استان خوزستان و ناصر ایزدفر از استان قزوین اهدا شد.

تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر در بخش گروه نمایشی برتر به حسن عابدی از خراسان شمالی، مصطفی عبدالهی از تهران اعطا شد.

تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر جشنواره به همایون علی‌آبادی از تهران به‌عنوان منتقد برتر اعطا شد.

آراز بارسقیان از تهران، بهاره شفیعی سروستانی از استان فارس موفق به دریافت تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران در بخش ترجمه برتر شدند.

هم‌چنین تندیس ویژه‌ اردی‌بهشت تئاتر ایران و لوح تقدیر در بخش پژوهش به صمد رستمی از آذربایجان‌غربی اهدا شد.

تندیس ویژه‌ی جشنواره در بخش نشر برتر به ژیلا اسماعیلیان از تهران اهدا شد و فاطمه نعمیت از جیرفت و فاطمه مشهدی‌باقر از گیلان تندیس ویژه‌ی جشنواره در بخش تاسیس آموزشگاه هنری برتر را به خود اختصاص دادند.

حمیدرضا سلیمانی، احسان کرمی، مارال دوستی، ساسان پیروز، آزاده سهرابی، بهاره برهانی، مهدخت اکرمی، شما غفاری، خسرو پرخید، جواد اشکذری، نورالدین حیدری‌ماهر، حسین طاهربخش و علیرضا شبگرد نیز تندیس ویژه‌ی اردی‌بهشت تئاتر ایران را در بخش رسانه‌های مکتوب، تصویری، شنیداری و مجازی به خود اختصاص دادند.

تندیس ویژه‌ی جشنواره در بخش تئاتر خیابانی به علی محمدرادمنش از از کرمان و امیرحسن شفیعی از تهران اعطا شد.

در پایان به خاطر احیای فضای سنتی و نمایش ایرانی و هم‌چنین ایجاد یک نمایش‌خانه‌ی سنتی تندیس ویژه اردی‌بهشت تئاتر ایران به محمد جواد بخشی‌زاده از استان فارس اعطا شد.
کد مطلب: 324