متخصصان بهداشتی هشدار می‌دهند؛
مبتلایان به چاقی گروه پرخطری برای ابتلا به COVID-۱۹ شدید هستند
افراد مبتلا به چاقی نسبت به افراد فاقد مشکل چاقی در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به COVID-۱۹ شدید هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۶
 
مبتلایان به چاقی گروه پرخطری برای ابتلا به COVID-۱۹ شدید هستند
 
افراد مبتلا به چاقی نسبت به افراد فاقد مشکل چاقی در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به COVID-۱۹ شدید هستند.

به گزارش تحریرنو ؛ تحقیقات حاکی از آن است که وجود چاقی می‌تواند تا میزان ابتلا به بیماری‌های حاد را سه‌برابر افزایش دهد، ضمن اینکه مدت زمان اقامت در بیمارستان طولانی‌تر خواهد بود. همچنین بر اساس یافته‌ها، هر یک واحد افزایش در BMI با افزایش ۱۲ درصدی در ریسک ابتلا به COVID-۱۹ شدید همراه بوده است.

بنابر این گزارش چاقی، دومین عامل مهم بستری شدن افراد در بیمارستان پس از فشار خون بالا است. این نگرانی وجود دارد که احتمال بستری شدن افراد مبتلا به چاقی و COVID-۱۹ در بیمارستان و بخش‌های مراقبت ویژه بیشتر است و ۳/۴۸ درصد افرادی که به علت ابتلا به COVID-۱۹ در بیمارستان دارای BMI بالای kg/m۲۳۰ بوده‌اند. علاوه‌بر اینکه چاقی یکی از کوموربیدیتی‌های شایع در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ شدید است، برخی از عوارض شایع مرتبط با چاقی نیز از ریسک‌ فاکتورهای ابتلا به بیماری‌های حاد هستند؛ بدین معنی که چاقی با سایر عوارض مرتبط با سلامتی همراه است که می‌تواند به بیماری‌های حادی ازجمله فشار خون، دیابت، بیماری قلبی- عروقی و ... منجر شود. چاقی همچنین شایع‌ترین عارضه در بین افراد مبتلا به COVID-۱۹ سنین زیر ۶۵ سال است.

در حالی که هنوز تحقیقات مربوط به ارتباط بین COVID-۱۹ و چاقی در حال انجام است، جدیدترین مطالعات نشان می‌دهد که شدت بیشتر علائم COVID-۱۹ در افراد مبتلا به چاقی ممکن است به‌دلیل عوارض مرتبط با چاقی و سایر شرایط کوموربید (یا هم‌ابتلایی)، بیشتر در معرض ویروس قرار گرفتن یا کاهش پاسخ‌های سیستم ایمنی بدن و یا کاهش مکانیسم‌های محافظتی دستگاه قلبی- تنفسی باشد.

بدون شک همه‌گیری COVID-۱۹ باعث شده‌است که افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن یا زمینه‌ای، مراقبت‌های مطلوب و مورد نیاز خود را دریافت نکنند. در چنین شرایط چالش‌های گوناگونی پیش روی افراد مبتلا به چاقی قرار می‌گیرد. اقدامات قرنطینه‌ای باعث کاهش تحرک می‌شود و مصرف غذاهای آماده جای تهیه غذاهای تازه را می‌گیرد. از سویی روش‌های مداخله‌ای مانند جراحی‌های چاقی متوقف می‌شوند و از طرفی دیگر، تعداد ویزیت‌های منظم بیماران غیر حاد رو به کاهش می‌گذارد. برنامه‌های کاهش وزن که اغلب به‌صورت گروهی ارائه می‌شوند نیز خواه‌ناخواه در شرایط قرنطینه قطع می‌شوند.

به‌گفته محققان، بسیار مهم است که در طول این دوران اطمینان حاصل کنیم افراد مبتلا به چاقی به‌راحتی می‌توانند یک برنامه مدیریت وزن سالم را حفظ کرده یا آن را شروع کنند. همچنان که سازمان‌های حرفه‌ای در سرتاسر جهان، اطلاعات ارزشمندی فراهم کرده‌اند که کمک می‌کند همواره دانش به‌روز و تازه‌ای درباره چاقی و COVID-۱۹ در اختیار همه اقشار قرار گیرد، شرکت نوو نوردیسک پارس نیز در راستای مسئولیت اجتماعی خود، تمام تلاش خویش را انجام‌می‌دهد تا با پشتیبانی دولت‌، مراجع بهداشت و سلامت و انجمن‌های مربوطه به عرضه تجهیزات درمانی، ارائه مهارت‌ها و امکانات تحقیقی یاری رسانده و به رفع نگرانی‌های حاصل از شیوع این بیماری کمک کند.
کد مطلب: 20551