مراسم چهارمین کتاب سال سینمای ایران برگزار شد
چهارمین دوره‌ی مراسم اهدای قلم زرین به بهترین کتاب سال سینمای ایران روز سه‌شنبه ۲۹ مهر در تالار سیف‌اله داد خانه‌ی سینما برگزار شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۲
 
مراسم چهارمین کتاب سال سینمای ایران برگزار شد
 
چهارمین دوره‌ی مراسم اهدای قلم زرین به بهترین کتاب سال سینمای ایران روز سه‌شنبه ۲۹ مهر در تالار سیف‌اله داد خانه‌ی سینما برگزار شد.

در این مراسم که اجرای آن‌را کامران ملکی (مدیر فرهنگی خانه‌ی سینما) برعهده داشت چهره‌هایی چون گلی امامی‌، لیلی گلستان‌، عزیز ساعتی‌، مسعود مهرابی‌، علی قائم مقامی، حسین جعفریان، احمد طالبی‌نژاد، مهرزاد دانش، رامتین شهبازی، جمشید ارجمند، شیوا مقانلو، احمد امینی، غلامرضا موسوی‌، هوشنگ گلمکانی‌، مرتضی شایسته، داریوش بابائیان، محمد متوسلانی، عباس یاری، بهرام دهقانی، دکتر حسین‌نژاد، دکتر امیر معتمدی، یونس صباحی، حسین گیتی، مازیار شیخ‌محبوبی، فرامرز روشنایی، دکتر شهاب‌الدین عادل، حسین ایری، علی‌اکبر قاضی‌نظام، حسن حسندوست، سیامک شایقی، دکتر شیخ‌انصاری، دکتر شهبا، لادن طاهری (مدیرکل فیلم‌خانه‌ی ملی ایران) و تعدادی دیگر از اهالی سینما، نشر و مطبوعات در کنار نامزدهای دریافت جایزه حضور داشتند.

محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه‌ی سینما، گفت: کار کردن در حوزه‌ی کتاب مانند سایر حوزه‌های فرهنگی کار سختی است ولی دوستان سعی می‌کنند فضا مثبت باشد و نتیجه‌ی این تلاش هم همین مراسم است‌. با توجه به آماری که از ادوار مختلف جایزه کتاب سال موجود است رشد نسبتا قابل قبولی در تولید آثار نوشتاری سینمایی مشاهده می‌شود و این رشد‌، رشد پیش‌برنده است که قطعا جایزه‌ی کتاب سال سینمایی تاثیر به‌سزایی در این روند داشته‌است‌. البته می‌توان در این حوزه کار دقیق و علمی انجام داد تا دقیقا بدانیم که تا چه اندازه این میزان رشد‌، مرهون مراسمی چون این آیین اهدای جایزه‌ی کتاب سال سینمایی است.

عسگرپور ضمن تشکر از هیئت‌داوران چهارمین دوره‌ی جایزه‌ی کتاب سال سینمای ایران، ناشران، نویسندگان و مترجمان ابراز امیدواری کرد خانه‌ی سینما از این پس فرصت و انرژی خود را بیش از هر چیز دیگری به ارتقای کیفیت سینمای ایران معطوف نماید.

پس از عسگرپور، امیر اثباتی، رئیس هیئت‌داوران چهارمین دروه جایزه کتاب سال سینمای ایران گفت: خوش‌حالم که به بهانه‌ی کتاب در فضای سینما کنار هم هستیم. سینما و کتاب یک درد مشترک دارند و آن مخاطب کم تعداد هردوی آن‌هاست. وظیفه‌ی ماست که این واقعیت تلخ را نپذیریم و سعی کنیم در این حوزه شرایط را عوض کنیم. در همین راستا جشن کتاب سال کاری کوچک اما ضروروی است.

اثباتی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در این دوره اولویت با کتاب‌هایی بود که مخاطبان گسترده داشتند و درواقع کتاب‌های کاربردی‌تری بودند و در گام بعدی به عمق و غنای کار توجه کردیم و در نهایت نحوه‌ی ارائه را مورد ارزیابی قرار دادیم.

اثباتی پس از قرائت بیانیه‌ی هیئت‌داوران به موارد مهمی اشاره کرد. وی افزود: کتاب‌خانه‌ی خانه‌ی سینما تلاش دارد کتاب‌خانه‌ی تخصصی سینما باشد، از همین رو دعوت می‌کنیم از همه‌ی فعالان این عرصه تا خانه‌ی سینما را در این امر یاری کنند‌. دیگر این‌که اسناد خانه‌ی سینما پس از ۲۰ سال فعالیت در حال گردآوری است و همین‌جا از تمام کسانی‌که به این اسناد دسترسی دارند دعوت می‌کنند در این گردآوری ما را یاری کنند.

وی در پایان سخنان خود گفت: مجموعه‌هایی از فیلم‌های سینماگران تاکنون جمع‌آوری شده و به‌عنوان مثال مجموعه آثار پرویز کیمیاوی، رخشان بنی‌اعتماد، مسعود کیمیایی، احمدرضا درویش و... در دسترس علاقه‌مندان به سینماست تا برای کارهای پژوهشی نیازهای پژوهش‌گران مرتفع شود. از فیلم‌سازان فیلم کوتاه‌، بلند‌، انیمیشن و مستند می‌خواهیم در تهیه‌ی این مجموعه‌ها در کنار خانه‌ی سینما باشند.

پس از آن لیلی گلستان، آنتونیا شرکا، گلی امامی و محمد متوسلانی لوح تقدیر از انتشارات مینوی خرد را به پروانه‌ شعبانی اهدا کردند. سپس دکتر محمد شهبا، عزیز ساعتی، سیروس الوند و حسین جعفریان برای اهدای قلم زرین و لوح تقدیر روی سن آمدند و این جایزه مشترکا به فرخ مجیدی برای کتاب "فیلم و ویدئو در عصر دیجیتال" و علی نقی طاهری برای کتاب "۴۰ سال سینمای خوزستان" تعلق گرفت. مجیدی ضمن تشکر از هیئت‌داوران ابراز امیدواری کرد که کتابی که ۲ سال برای آن وقت گذاشته خریده و خوانده شود. طاهری نیز خوزستان را سرزمین نخل و نفت و سینما دانست و از توجه هیئت‌داوران به آثار خارج از تهران تشکر کرد.

در بخش ترجمه، مهرزاد دانش، رامتین شهبازی، احمد امینی و سیامک شایقی، قلم زرین و لوح تقدیر بهترین ترجمه‌ی سینمایی را به حمیدرضا احمدی‌لاری اهدا کردند. پس از آن با اهدای لوح تقدیر از حسن علایی، مدیر انتشارات ساقی، تجلیل شد.

در بخش تالیف بهرام دهقانی، حسن حسن‌دوست، مجید شیخ‌انصاری، پدرام اکبری و یونس صباحی قلم زرین و لوح تقدیر بهترین تالیف را برای کتاب "روایت‌شناسی در سینما و تلویزیون" به دکتر مسعود اوحدی اهدا نمودند. از مدیر انتشارات دانشگاه صداوسیما به‌خاطر انتشار این کتاب تقدیر شد.

پایان بخش این مراسم تقدیر از مسعود مهرابی بود. پس از پخش مستند کوتاهی درباره‌ی مهرابی احمد طالبی‌نژاد، غلامرضا موسوی، شهاب‌الدین عادل، امیر اثباتی، فرهاد توحیدی و محمدمهدی عسگرپور روی سن آمدند و در سخنان جداگانه ای تلاش مهرابی و پی‌گیری اش را برای گردآوری تاریخ سینمای ایران ستودند و از سال‌ها تلاش بی‌ادعا و پربارش قدردانی کردند.

فرهاد توحیدی (رئیس هیئت‌مدیره‌ی خانه‌ی سینما) طی سخنانی گفت: متاسفانه بعضی افراد که مسئولیتی در حوزه‌ی فرهنگ دارند؛ قدر داشته‌های این حوزه را نمی‌دانند.

وی آن‌گاه با اشاره به حاشیه‌های پیش آمده برای نمایش برخی فیلم‌ها گفت: من نمی‌دانم کمیسیون فرهنگی مجلس کجا بود که یک مردی مثل مسعود مهرابی در یک اتاق سه در چهار جانش را برای فرهنگ مایه می‌گذاشت. چه کسی می‌داند امروز کامران فانی و خرمشاهی برای تدوین فرهنگ کشور چه می‌کشند. احمد شاملو چند سال است که فوت کرده اما به راستی کتاب "کوچه" کجاست.
کد مطلب: 1687