با حضور پروفسور "هنکل‌من"؛
مستند "معمای خط میخی" به مرحله پایانی تولید رسید
عباس صاحب از انجام آخرین مراحل تولید مستند "معمای خط میخی" خبر داد و گفت: این مستند شیوه‌ای روایی دارد و در بخش‌هایی از آن پروفسور "هنکل‌من" یکی از برجسته‌ترین باستان‌شناسان جهان به عنوان کارشناس حضور دارد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۴
 
مستند "معمای خط میخی" به مرحله پایانی تولید رسید
 
عباس صاحب از انجام آخرین مراحل تولید مستند "معمای خط میخی" خبر داد و گفت: این مستند شیوه‌ای روایی دارد و در بخش‌هایی از آن پروفسور "هنکل‌من" یکی از برجسته‌ترین باستان‌شناسان جهان به عنوان کارشناس حضور دارد.

به گزارش تحریرنو، این مستندساز اظهار کرد: من ده سال قبل تصمیم داشتم این مستند را بسازم و تصاویری هم گرفته بودم، اما موفق به ساخت این مستند نشدم. زمان گذشت تا اینکه با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید "معمای خط میخی" را کلید زدم.

وی ادامه داد: پرفسور "هنکل‌من" که یکی از برجسته‌ترین باستان‌شناسان جهان در زمینه‌ی کتیبه‌خوانی بویژه خطوط ایلامی است، معتقد بود که صد سال پیش تعدادی از عبارات کتیبه بیستون یا خوانده نشده یا به اشتباه در کتیبه خوانده شده‌اند. به همین منظور از سال گذشته بازخوانی دوباره‌ی این کتیبه از طریق اسکن نوری با حضور یک گروه باستان‌شناس به سرپرستی پروفسور هنکل‌من آغاز شد. این کار که یک تجربه جدید است، در مجموعه جهانی بیستون در حال انجام شدن است و با توجه به این که در اسکن نوری دقت دید تا یک‌دهم میلی‌متر بالا می‌رود، پروفسور هنکل‌من موفق شده است چند عبارت از کتیبه بیستون را که پیش‌تر به دلیل ورود رسوبات روی آن ناخوانا بود، بخواند.

این مستندساز درباره‌ی دلیل اهمیت پرداختن به کتیبه بیستون توضیح داد: کتیبه بیستون بزرگ‌ترین و مهمترین سنگ‌نوشته باقی‌مانده ایران باستان است. ما با معرفی کتیبه، فیلم را آغاز کرده و در ادامه روند کشف رمز خطوط را به تصویر کشیده‌ایم؛ این که چه کسانی به ایران آمدند و برای رمزگشایی این خطوط چه مراحلی طی شد. مبنای اصلی فیلم هم پیرامون یک ژنرال ارتش انگلیس به نام "سِر هنری راولینسون" است که به خطوط میخی علاقمند بود و با مشکلات بسیار توانست کتیبه بیستون را ترجمه کند که مبنایی برای مطالعات بعدی شد.

صاحب با اشاره به دشواری‌های ساخت مستند "معمای خط میخی" خاطرنشان کرد: ساخت این فیلم به دلیل ارتفاع ۳۰ متری لوکیشن از سطح زمین و بادهای همیشگی در این منطقه دشوار بود. هماهنگی با پروفسور هنکل‌من نیز به دلیل مشغله‌های ایشان اندکی روند تولید پروژه را زمان‌بر کرد. تولید این مستند از سال ۹۳ آغاز شد و هم‌اینک درگیر آخرین مراحل فنی آن هستیم.

وی افزود: هم‌اکنون راف‌کات‌ها آماده شده و پس از بازبینی توسط نمایندگان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، صداگذاری آن آغاز خواهد شد. مدت زمان این مستند قرار بود ۳۰ دقیقه باشد اما نسخه‌ی فعلی که آماده شده، حدود ۴۰ دقیقه است.

صاحب در پایان تصریح کرد: "معمای خط میخی" نام موقت این مستند است و از آن جایی که پروژه بار آموزشی دارد، ممکن است آن را تغییر دهیم. اطمینان دارم که جوانان با تماشای این مستند، اطلاعات تاریخی مفیدی کسب خواهند کرد.
کد مطلب: 11002