پژوهشگر اقتصادی مطرح کرد؛
تبعات نپیوستن به FATF برای اقتصاد ایران
یک پژوهشگر اقتصادی بر این باور است که در صورت نپیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ادامه حیات اقتصاد ایران بسیار مشکل خواهد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۸
 
تبعات نپیوستن به FATF برای اقتصاد ایران
 
یک پژوهشگر اقتصادی بر این باور است که در صورت نپیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ادامه حیات اقتصاد ایران بسیار مشکل خواهد شد.

به گزارش تحریرنو از پژوهشکده پولی و بانکی، موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان و پژهشگر اقتصادی با اشاره تبعات نپیوستن به FATF برای اقتصاد ایران، گفت: نپیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ایران را در موضع بسیار آسیب‌پذیر و بدی قرار می‌دهد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، عضویت ایران در FATF یک ضرورت است.

وی افزود: تعجب‌آور است که بعضی از سیاسیون به جای آنکه به منافع ملی فکر کنند، بر سر موضع گیری‌های جناحی خود هستند و پیوستن به FATF را بهانه‌ای برای حمله به دولت کرده‌اند. باید به این نکته توجه داشت که این مورد (پیوستن ایران به FATF) تنها به دولت مربوط نمی‌شود، بلکه یک موضوع ملی است.

این کارشناس مسایل اقتصادی درباره تاثیر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران و وضعیت تورم سال ۹۷، گفت: اکنون دیگر تنها موضوع‌های اقتصادی در به وجود آمدن بحران‌ها، تورم و... دخیل نیستند؛ بلکه روابط سیاسی و بین‌المللی و روابط ایران با غرب و همچنین ایران با روسیه و چین، فاکتورهای بسیار مهم و تاثیر‌گذاری در تعیین سرنوشت و آینده اقتصاد ایران است.

غنی‌نژاد تصریح کرد: موضع اتحادیه اروپا در قبال برجام مشخص نیست. کشورهای اروپایی گاهی در موردحمایت از اقتصاد ایران صحبت‌هایی می‌کنند، اما مشخص نیست که این صحبت‌ها تا چه میزان به نتیجه برسد. بنابراین در چنین وضعی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای آینده، کاری بسیار دشوار است. اما با توجه به آمارهای بانک مرکزی در باره متغیرهای پولی، وضعیت کمی نگران‌کننده است و این احتمال وجود دارد که ایران در آینده وارد یک جریان افزایشی سطح عمومی قیمت‌ها شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر تحریم‌های آمریکا بر رشد اقتصادی ایران، گفت: گمان نمی‌کنم رشد اقتصادی ایران دست‌کم تا پایان سال ۹۷ تغییری کند؛ زیرا تاثیر تحریم‌ها بر یک اقتصاد لحظه‌ای نیست. با این وجود چنانچه در سال‌های بعد فشارهای بین‌المللی بر ایران و اقتصاد ایران افزایش یابد، این احتمال وجود دارد که رشد اقتصادی کاهش یابد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه افزایش قیمت دلار تهدیدی برای سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود، گفت: آن موردی که برای سرمایه‌گذاری تهدید محسوب می‌شود، چیزی فراتر از گرانی قیمت دلار و نرخ ارز است. معتقدم بی‌ثباتی و تلاطم شدید که گریبان اقتصاد ایران را گرفته است اصلی‌ترین عامل خودداری سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف است.

غنی‌نژاد ادامه داد: هنگامی که بی‌ثباتی و تلاطم در یک اقتصاد به وجود می‌آید، وضع اقتصادی نگران‌کننده و غیرقابل پیش‌بینی می‌شود.وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش تورم نیز می‌تواند در تصمیم سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد تاثیر‌گذار باشد، گفت: این موضوع به طور مستقیم ربطی به تورم ندارد. اگر تورم قابل پیش‌بینی باشد، تاثیر بسیاری بر سرمایه‌گذاری ندارد. اما اگر این تورم غیرقابل پیش‌بینی و متلاطم باشد، به طور حتم نه تنها بر تصمیم سرمایه‌گذاران، بلکه بر اقتصاد هم تاثیرهای منفی می‌گذارد.

این اقتصاددان درباره نقش بانک‌ها در بهبود وضع اقتصادی ایران، گفت: معتقدم چنانچه سود سپرده‌های بانکی متناسب با تورم تنظیم شود، سپرده‌گذاران تمایل بیشتری برای سپرده‌گذاری در بانک‌ها خواهند داشت.
کد مطلب: 16305