کارشناسان تغذیه هشدار می دهند؛
مصرف پیتزا هم‌راه نوشابه عامل بروز حمله‌ی قلبی
به‌گفته‌ی محققان، از هر ۶ مرگ در جهان پیش‌رفته‌ی امروز یک مرگ به‌دلیل بیماری قلبی تصلب شریان رخ می‌‌دهد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۵
 
مصرف پیتزا هم‌راه نوشابه عامل بروز حمله‌ی قلبی
 
به‌گفته‌ی محققان، از هر ۶ مرگ در جهان پیش‌رفته‌ی امروز یک مرگ به‌دلیل بیماری قلبی تصلب شریان رخ می‌‌دهد.

به گزارش تحریرنو، سال‌های متمادی کارشناسان بهداشت و سلامت به‌دنبال شیوه‌های کنترل بیماری قلبی تصلب شریان از طریق تمرکز بر پیش‌گیری و محدودیت چربی‌های اشباع بودند.


ابعاد متابولیکی اسیدهای چرب اشباع بسیار پیچیده است اما تحقیقات موجود بیان‌گر این مطلب است که برخی از اسیدهای چرب موجب بروز ریسک بیماری قلبی تصلب شریان می‌شود.

حذف چربی‌های اشباع از رژیم غذایی به‌معنای جای‌گزینی چیز دیگری به‌جای آن است. زمانی‌که کربوهیدرات‌ها، به‌خصوص کربوهیدارت‌های تصفیه‌شده نظیر قند، جای‌گزین چربی‌های اشباع می‌شوند، می‌توانند تاثیر منفی بر لیپیدها داشته و در نتیجه HDL کاهش یافته و تری گلیسیریدها افزایش می‌یابند.

مطالعه‌ی اخیر نشان می‌دهد که مصرف قند، به‌خصوص به‌شکل قندهای تصفیه شده افزودنی، بیش از اسیدهای چربی اشباع در بروز بیماری قلبی تصلب شریان نقش دارند.

قندهای طبیعی موجود در میوه‌ها و سبزیجات ریسک بروز تصلب شریان را افزایش نمی‌دهند. مشکل در این زمینه مربوط به مواد قندی تصفیه شده و خوراکی‌های فوق فرآوری شده است.

محصولات حاوی مواد قندی افزودنی ۷۵درصد تمامی مواد خوراکی و نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده را تشکیل می‌دهد. از این‌رو مصرف یک پیتزا به‌هم‌راه یک قوطی نوشابه با احتمال بروز سکته قلبی هم‌راه است.
کد مطلب: 4172