در بیانیه دومین نمایشگاه ایران فارما؛
۹۸ درصد نیاز دارویی جامعه در داخل کشور تولید می شود
بیانیه دومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) حاکی از آن است که صنعت داروسازی کشور، نزدیک به ۹۸ درصد نیاز دارویی جامعه را با حداقل وابستگی به خارج تامین می کند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۹
 
۹۸ درصد نیاز دارویی جامعه در داخل کشور تولید می شود
 
بیانیه دومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) حاکی از آن است که صنعت داروسازی کشور، نزدیک به ۹۸ درصد نیاز دارویی جامعه را با حداقل وابستگی به خارج تامین می کند.

به گزارش تحریرنو از سندیکای صاحبان دارویی، در این بیانیه آمده است که صنعت داروسازی در ایران کارنامه درخشانی را طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ثبت رساند و متخصصان دارویی، وابستگی کشور به صنایع خارجی را از ۸۰ درصد قبل از پیروزی انقلاب به کمتر از ۱۰ درصد پس از پایان جنگ تحمیلی رساندند و آنان را باید جهادگران داروسازی نامید.

این روند پس از جنگ همچنان ادامه داشته و بدون اغراق می توان ادعا نمود که صنعت داروسازی در ایران یکی از مهم ترین مصداق های اقتصاد مقاومتی و باور این فرمایش حضرت امام (ره) است که "ما می توانیم".

این صنعت طی سال های گذشته به چنان رشد و توسعه یافتگی دست یافته است که می توان ادعا کرد در تمام اجزای زنجیره تامین دارو از تولید مواد اولیه گرفته تا ماشین آلات ساخت، طراحی و اجرای خطوط تولید در اشکال مختلف شیمیایی، بیولوژیک، گیاهی ، دانش و فناوری آن بومی شده است.

صنعت داروسازی به چنان بلوغ علمی و فناوری دست یافته که می توان هدف گذاری در کشف مولکول های جدید را در برنامه این صنعت پیشرفته متصور بود.

دومین نمایشگاه بین المللی ایران فارما با حضور نزدیک به ۴۰۰ شرکت ایرانی و خارجی برگزار شد و وسعت و تعداد شرکت های حاضر در ایران فارما به بیش از سه برابر دوره قبل رسید.

بیش از ۲۰ هزار نفر در روز اول نمایشگاه از این رخداد علمی و فناوری بازدید کردند که حاکی از پویایی جامعه علمی و فنی کشور در این حیطه است، سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران علاوه بر هدف گذاری تولیدمحور بودن نمایشگاه، رویکرد شناساندن این صنعت استراتژیک را به سایر کشورها و تسهیل حضور این صنعت در بازارهای منطقه ای و فرامنطقه ای دنبال کرد و حضور ۹۱ شرکت خارجی در این نمایشگاه با هدف مشارکت در توسعه صنعت داروسازی ایران، بیانگر آن است که این هدف دست یافتنی است.

به طوریکه می توان ادعا کرد قبل از رسیدن به افق چشم انداز بیست ساله کشور ( افق ۱۴۰۴) ، تراز تجاری دارو مثبت و یکی از تخصصی ترین کالاهای تولیدی در کشورمان با حضور در سایر کشورها معرف دانش و مهارت متخصصان داروسازی ایران باشد.

این نمایشگاه نشان داد که بیش از ۳۰۰ شرکت ایرانی فعال با دانش و فناوری بومی شده در تامین ۹۸ درصد نیاز دارویی کشور، قادرند وارد بازارهای منطقه ای و فرامنطقه ای شوند. به همین دلیل ضروری است مسئولان در دولت و مجلس به مشکلات این صنعت استراتژیک که تضمین کننده امنیت اجتماعی و سفیر دانش و فن آوری کشور است، توجه بیشتری مبذول داشته باشند.

مشکلات در این بیانیه به شرح ذیل بیان شده است:

۱-مقام معظم رهبری در سیاست های کلی نظام سلامت و همچنین اقتصاد مقاومتی بر محور بودن تولید در تنظیم مقررات و اختصاص فرصت ها و به خصوص یارانه ها تاکید فرمودند. انتظار می رود هر دو ابلاغیه معظم له مد نظر تصمیم گیران در زمان اخذ تصمیم ها قرار گیرد.

۲-چرخه دریافت مطالبات از بیمارستان های دولتی مختل بوده و تاخیرهای طولانی در پرداخت وجوه داروهای فروخته شده به بیمارستان های دولتی، تامین مالی این صنعت را با چالش مواجه ساخته است.

۳-صنعت داروسازی ناگزیر است برای تامین منابع مالی خود با پرداخت هزینه های سنگین، منابع مالی مورد نیاز را از بانک های کشور، به خصوص بانک های خصوصی با بهره های بالا تامین کند به طوریکه در اغلب شرکت ها سود پرداختی به بانک ها به عنوان هزینه مالی از سود سهامداران بیشتر شده است. این در حالی است که در اغلب کشورهای دنیا که صنعت داروسازی آنها رو به توسعه است، منا،بع مالی ارزان برای صنعتی که خریدار محصولات آن دولت است، از طریق خود دولت تامین می شود، بنابراین انتظار می رود همانند آن کشورها، دولت محترم جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط اندیشه و تدبیری عاجل و کارگشا داشته باشد.

۴-تغییر مکرر و گاهی روزانه مقررات و ضوابط، به ویژه در دو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت از یک سو و بانک مرکزی و گمرک از سوی دیگر به یکی از معضلات مهم فعالان صنعت داروسازی تبدیل شده است. امری که باعث شده صاحبان صنایع به منظور جلوگیری از تعطیلی خطوط تولید خود، موجودی انبارهای خود و درنتیجه نیاز به نقدینگی را افزایش دهند. حاصل این موضوع افزایش قمیت تمام شده و درنتیجه کاهش سودآوری صنعت خواهد بود.

۵-در قوانین دوره ای و سنواتی، به ویژه قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تاکید شده است که ارکان دولت موظفند در صورت تغییر یا تنظیم ضوابط و مقررات، نظر سندیکا و صاحب حرف مربوطه را اخذ کند. متاسفانه این بخش از قانون که مهم ترین ابزار توسعه و اطمینان بخش برای سرمایه گذاران است تعطیل بوده و هیچ یک از نهادهای مربوطه در این زمینه تعهدی برا ی خود قائل نیستند. به همین دلیل، چنانچه تنها همین بند از قانون اجرا شود و نهاد ها و سازمانها مکلف شوند که بدون نظر سندیکاها و انجمن ها ضابطه ای را تدوین یا تغییر ندهند، بسیاری از مشکلات روزمره و بی اعتمادی نهادینه شده در بخش سرمایه گذاری مرتفع خواهد شد.

۶-اصلاح ساختار مالیات در صنعت داروسازی با توجه به اینکه مصرف کننده دارو دولت از طریق بیمه ها و مراکز درمانی وابسته به دولت می باشد و حذف کامل مالیات ارزش افزوده در فرآیند تولید دارو.
این بیانیه یادآور شده است که از این پس نمایشگاه ایران فارما به جای دوسالانه ، هر سال برگزار خواهد شد. اهداف برگزاری نمایشگاه در سال های آتی همچنان با هدف توسعه بازارهای منطقه ای و فرامنطقه ای این صنعت استراتژیک خواهد بود.

دومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) که از ۲۴ شهریور در مصلی تهران برگزار شد، روز گذشته به کار خود پایان داد.
کد مطلب: 7595