نشست مطبوعاتی شانزدهمین جشن سینمای ایران برگزار شد
نشست مطبوعاتی شانزدهمین جشن سینمای ایران صبح امروز ۲۶ خردادماه با حضور محمد بزرگ‌نیا دبیر، مازیار میری دبیر اجرایی و اهالی رسانه در تالار سیف‌اله داد خانه سینما برگزار شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۲
 
نشست مطبوعاتی شانزدهمین جشن سینمای ایران برگزار شد
 
نشست مطبوعاتی شانزدهمین جشن سینمای ایران صبح امروز ۲۶ خردادماه با حضور محمد بزرگ‌نیا دبیر، مازیار میری دبیر اجرایی و اهالی رسانه در تالار سیف‌اله داد خانه سینما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، در ابتدای این نشست محمد بزرگ‌نیا دبیر جشن گفت: بعد از دو سال تعطیلی خانه سینما شانزدهمین جشن سینمای ایران برگزار می‌شود. در این دوره فیلم‌‌های اکران‌شده از سال ۹۰ تا ۹۲ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا فقط فیلم‌های اکران‌شده در این دوره مورد قضاوت قرار می‌گیرد، افزود: شواری سیاست‌گذاری جشن چندین جلسه تشکیل داد. در ابتدا تصمیم گرفتیم تمام فیلم‌های که در سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ ساخته‌شده بودند را مورد داوری قرار دهیم که به ۴۰۰ فیلم رسیدیم.

بزرگ‌نیا ادامه داد: اما پس از آن شورا به این تصمیم رسید که فقط فیلم‌هایی را که در این چندسال اکران شده‌اند را داوری کند. بر همین اساس فیلم‌های اکران‌شده از خرداد ۹۰ تا ۱۵ تیر ۹۳ مورد قضاوت قرار می‌گیرند. بر همین اساس ۱۳۰ فیلم متقاضی حضور شدند. امیدوارم مابقی فیلم‌ها هم امسال مجوز اکران بگیرند تا سال آینده داوری شوند. امید است از سال آینده داوری جشن را به‌صورت آکادمیک برگزار کنیم.

وی درباره‌ی جشن‌های مستند، کوتاه و انیمیشن گفت: این سه‌جشن صنوف به‌صورت مستقل برگزار می‌شوند و ما در آن‌ها دخالتی نداریم. دوستان در صنف مستندسازان فیلم‌هایی را در این بخش داوری می‌کنند که فیلم‌سازان آن‌ها عضو صنف باشند. اگر غیر از این بود باید بیش از سه‌هزار فیلم را بررسی می‌کردند. اما در صنف مستندسازان شرایطی فراهم شده‌است تا کسانی که فیلم دارند عضو صنف شوند و اهمیت عضویت در خانه سینما برای ما اعتبار بیش‌تری دارد.

در ادامه مازیار میری دبیر اجرایی جشن سینمای ایران عنوان کرد: فراخوان فیلم‌های بلند، مستند و کوتاه منتشر شده‌است. فیلم‌سازان مستند تا ۵ تیرماه فرصت دارند و فیلم‌سازان کوتاه نیز تا ۹ تیرماه می‌توانند آثار خود را ارائه کنند. فراخوان انیمیشن هم ۳۱ خردادماه منتشر خواهدشد.

وی افزود: در بخش سینمای بلند دعوت‌نامه و فرم حضور برای اهالی سینما با امضای دبیر جشن ارسال شده است و دوستان متقاضی تا ۱۲ تیرماه فرصت دارند فرم خود را پر کرده و ارائه کنند. اصناف نیز داوران خود را معرفی کردند. هر صنف ۵ داور در این بخش دارد. در دور اول داوران درباره‌ی حرفه‌ی خود قضاوت می‌کنند و در دور دوم نمایندگان صنوف، همه‌ی بخش‌ها را ارزیابی می‌کنند.

میری تاکید کرد: امسال ۱۸ تندیس به برگزیدگان اهدا می‌شود. البته ۳ تندیس هم اضافه شده‌است، که شامل عکس، آنونس، تیزر و پوستر است که توسط کانون عکاسان و کانون طراحان تبلیغات و تدوین‌گران و دو داور منتخب دبیر جشن اهدا می‌شود.

وی ادامه داد: اولین مرحله‌ی انتخاب آثار ۷ تیرماه است که با نمایش آثار مستند آغاز می‌شود. جشن‌ها از ۸ شهریورماه آغاز شده و با چهار جشن کوتاه، مستند، کوتاه، انیمشن و بزرگ‌داشت‌ها ادامه می‌یابد. جشن سینمای ایران نیز ۲۱ شهریورماه هم‌زمان با روز ملی سینما برگزار می‌شود.

بزرگ‌نیا درپاسخ به این سوال که چرا فیلم‌های اکران‌نشده نباید مورد داوری قرار بگیرند، گفت: ممکن است این آثار اگر مورد داوری قرار بگیرند باعث به‌وجودآمدن فضاسازی منفی شود و این موضوع نه تنها سودی ندارد بلکه وضعیت آن‌ها را بغرنج‌تر می‌کند. این سیاستی است که توسط شورای سیاست‌گذاری اعمال شده‌است و من مجری این سیاست‌ها هستم.

میری ادامه داد: ما این آمادگی را داریم با توجه به تمایل دوستان فیلم‌ساز، آثاری که اکران نشده‌اند را برای اهالی سینما نمایش دهیم اما قضاوت نخواهند شد.

بزرگ‌نیا تاکید کرد: جشن سینمای ایران صنفی است و تنها جشنی است که کمیته‌ی انتخاب ندارد. تمام فیلم‌هایی که اکران شده‌اند توسط خود اهالی سینما مورد قضاوت قرار می‌گیرد و این جشن شرایطی فراهم می‌کند تا هم‌کاران‌مان به داوری آثار یک‌دیگر بپردازند.

میری هم‌چنین درباره‌ی داوری فیلم "حوض نقاشی" گفت: من به این شرایط عادت کردم. هم‌چون دوره‌ی گذشته و عدم داوری فیلم "سعادت‌آباد"، فیلم "حوض نقاشی" نیز در بخش کارگردانی داوری نخواهد شد.

بزرگ‌نیا درباره‌ی حامیان مالی این دوره از جشن گفت: چندین شرکت متقاضی حمایت مالی از جشن سینمای ایران شدند. اما به‌دلیل حساسیت موضوع هنوز به جمع‌بندی نرسیدیم.
کد مطلب: 626