در نشست خبری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی مطرح شد:
سامان‌دهی مصرف مکمل‌ها در زنان ضرورت دارد
دکتر کبریایی‌زاده: سعی کرده‌ایم آگاهی‌های جامعه تخصصی و عمومی نسبت به مکمل‌ها را افزایش بدهیم، بنابراین هدف کلی ما این است که مصرف‌کننده‌ها و تجویز‌کننده‌ها نسبت به فرآورده‌های مورد نیاز خودشان، آگاهی داشته باشند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۸
 
سامان‌دهی مصرف مکمل‌ها در زنان ضرورت دارد
 
دکتر کبریایی‌زاده: سعی کرده‌ایم آگاهی‌های جامعه تخصصی و عمومی نسبت به مکمل‌ها را افزایش بدهیم، بنابراین هدف کلی ما این است که مصرف‌کننده‌ها و تجویز‌کننده‌ها نسبت به فرآورده‌های مورد نیاز خودشان، آگاهی داشته باشند.

نشست خبری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی سه‌شنبه ۳۱ فروردین ۹۵ با حضور دکتر عباس کبریایی‌زاده رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران به عنوان رییس شورای سیاست‌گذاری همایش، دکتر سیدعلی کشاورز مدیر گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دبیر علمی همایش، دکتر امیرحسین جمشیدی مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو و دکتر حسن شکوهی‌ رییس اتحادیه واردکنندگان مکمل‌های رژیمی، غذایی، ویتامینی و گیاهی ایران به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری این همایش، در سازمان غذا و دارو برگزار شد.

دکتر کبریایی‌زاده گفت: رسالتی که ما برای نظام سلامت قائل هستیم به این شکل است که باید بتواند سلامت آحاد جامعه را تامین و حفظ کند و در نهایت آن را ارتقا دهد. یکی از حیطه‌هایی که در ارتقای شاخص‌های سلامت نقش مهمی دارد استفاده از فرآورده‌های فرموله شده مکمل‌ها است که حاوی املاح، ویتامین‌ها و … است. باید بپذیریم که الگوی زندگی بشر تغییر کرده و در طی سال‌های گذشته و رفتن به سمت شهرنشینی الگوی زندگی و تغذیه نیز دگرگون شده است. تا جایی که نیاز بشر به ریزمغذی‌ها که پیش از این از طریق غذاها تامین می‌شد، حال باید توسط مکمل‌ها رفع شود.

وی گفت: ما سعی کرده‌ایم در همایش‌های مختلفی که در حوزه مکمل‌ها برگزار کرده‌ایم یک هدف کلی را دنبال کنیم. سعی کرده‌ایم آگاهی‌های جامعه تخصصی و عمومی نسبت به مکمل‌ها را افزایش بدهیم. بنابراین هدف کلی ما این است که مصرف‌کننده‌ها و تجویز‌کننده‌ها نسبت به فرآورده‌های مورد نیاز خودشان، آگاهی داشته باشند.

کبریایی‌زاده بیان کرد: ما در همایش چهارم، تمرکز را بر مکمل‌هایی قرار داده‌ایم که مادران، زنان و کودکان مصرف می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید فیزیولوژی زنان در طول دوران زندگی، تغییرات بیشتری نسبت به مردان دارد. این تغییرات در دوره‌های مختلفی مانند دوره رشد، حاملگی، شیردهی، یائسگی و … صورت می‌گیرد. بنابراین تنوع‌های فیزیولوژیکی در زنان ضرورت ساماندهی مصرف مکمل‌ها در زنان را بیشتر می‌کند.

رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران گفت: ما نیاز به سرمایه‌گذاری در حوزه مکمل‌ها داریم و باید در راستای برآورده کردن آن تلاش کنیم. خوشبختانه سیاست‌های وزارت بهداشت هم در مسیر توسعه دسترسی اقشار نیازمند به مکمل‌ها است. امیدواریم بتوانیم شرایطی را برای آشنایی بیشتر متخصصان این حوزه با مکمل‌ها فراهم کنیم.

کبریایی‌زاده بیان کرد: از مجری این همایش شرکت رسایش تشکر می‌کنم بابت پیگیری‌هایی که برای برگزاری این همایش انجام دادند. فکر نمی‌کردم اجراکننده‌ای وجود داشته باشد که با سماجت این همایش را به چهارمین دوره خود برساند که از همین رو قابل تقدیر است. امیدواریم این همایش در جهت ارتقای سلامت جامعه مفید واقع شود.

دکتر کشاورز بیان کرد: در هر جامعه‌ای زن، محور توسعه است. از زمانی که توجه نسبت به زنان باردار بیشتر شد که گزارشات نشان داد اگر خانمی با آمادگی وارد مرحله بارداری نشود و کمبودهای ریزمغذی‌های بدن خود را تامین نکند، اول از همه بارداری ناموفقی خواهد داشت؛ خطر سقط جنین به شدت بالا می‌رود و حتی خطر مرگ و میر مادرانی که سوء‌تغذیه دارند در زمان زایمان افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: از مادرانی که سوء‌تغذیه دارند، کودکانی با وزن کم متولد می‌شوند که این کودکان خطر مرگ‌شان در روزهای اول بالاتر از کودکانی است که با وزن بالاتری به دنیا می‌آیند. سوء‌تغذیه در دوران جنینی نوزاد، باعث به وجود آمدن تاثیرات منفی روی رشد مغزی کودک می‌شود و این تاثیر منفی دیگر قابل جبران نخواهد بود. بدون شک با توجه به این موارد به راحتی می‌توان فهمید که زن به چه علت محور توسعه است.

کشاورز بیان کرد: ما کشوری هستیم که در حال گذار تغذیه‌ای است. یعنی رفتار سنتی پدران و مادران خود را در تغذیه فراموش کرده‌ایم و داریم آن را با رفتار‌های دیگری جایگزین می‌کنیم. برای نمونه، نان و پنیر و عسل و گردو که به عنوان صبحانه باید بخوریم با کیک و ساندیس جایگزین شده است. غافل از اینکه بدن ما نیازمند کلسیم و مواد معدنی و … است.

وی گفت: ما دچار تغییرات عمده‌ای در سال‌های اخیر شده‌ایم. اگر به ۳۰ سال قبل برگردیم می‌بینیم که مهم‌ترین مسئله ما کم‌وزنی‌ها بوده است، اما در حال حاضر چاقی یکی از مواردی شایع در جامعه است. این در حالی است که اگرچه چاقی افزایش پیدا کرده اما کمبود ریزمغذی‌ها گسترده‌تر شده است.

دکتر امیرحسین جمشیدی در این نشست بیان کرد: بحث مکمل‌ها بحث گسترده‌ و پراهمیتی است که نیازمند بررسی و مطالعه و پژوهش است. باید به سمتی برویم که تجویز و مصرف منطقی مکمل‌ها رواج پیدا کند. خوشحال هستم که سمینار‌هایی این‌چنین برگزار می‌شود و بسیار جای امیدواری دارد اینکه این همایش به چهارمین دوره خود رسیده است. امیدواریم بتوانیم گام مهمی در بحث سلامت جامعه برداریم.

دکتر حسن شکوهی گفت: یک جامعه زمانی سالم می‌شود و سالم‌ می‌ماند که رسانه‌ای سالم و آزاد داشته باشد. یکی از بزرگترین امید‌های فعالان حوزه مکمل‌ها، رسانه‌ها هستند و امیدواریم که همراهی رسانه‌ها را با همایش شاهد باشیم به نحوی که به خوبی صدای این بخش را به گوش همه برسانیم.

وی در مورد واردات مکمل‌ها گفت: من مدافع محصولات خوب با قیمت‌های منطقی هستم و اینکه چه محصولی خوب یا بد است را وزارت بهداشت باید تعیین کند. وزارت بهداشت به عنوان ناظر کیفیت عمل می‌کند و اتحادیه واردکنندگان مکمل‌های رژیمی، غذایی، ویتامینی و گیاهی ایران ناظر قیمت است که ما هم بر اساس منطق و مدارک قیمت را ارائه می‌کنیم.

شکوهی بیان کرد: در حال حاضر بحث قیمت‌گذاری به عنوان یک بحث تجاری مطرح است و مباحث تجاری زیر نظر وزارت بهداشت نیست. در مورد کالاهای وارداتی و تولیدی هم اگر بررسی کوتاهی داشته باشیم متوجه می‌شویم که در بعضی از مواقع قیمت‌های مکمل‌های تولید داخل گران‌تر از مکمل‌های وارداتی است.

این‌ها مواردی هستند که در حال بررسی آن هستیم. امیدواریم در این همایش بتوانیم به مباحث تخصصی در حوزه مکمل‌ها بپردازیم تا جایی که آگاهی جامعه متخصص ما نسبت به این موضوع افزایش پیدا کند.

چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی با هدف بررسی مکمل‌های غذایی و رژیمی در سلامت زن، مادر و کودک در روزهای ۸، ۹ و ۱۰ خرداد ۹۵ در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.
کد مطلب: 5229