نشست خبری مدیرکل هنرهای نمایشی
اولین نشست رسانه‌ای حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی در حالی برگزار شد که طی آن زمان اجرای برنامه‌‌ریزی‌های انجام‌شده از سوی مدیریت تئاتر به سال ۹۴ موکول شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۲
 
نشست خبری مدیرکل هنرهای نمایشی
 
اولین نشست رسانه‌ای حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی در حالی برگزار شد که طی آن زمان اجرای برنامه‌‌ریزی‌های انجام‌شده از سوی مدیریت تئاتر به سال ۹۴ موکول شد و این موضوع علاوه بر واکنش خبرنگاران، واکنش مرضیه برومند را نیز به‌عنوان دبیر جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک هم‌راه داشت.

تحریرنو: نخستین نشست رسانه‌ای حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی در حالی روز شنبه ۷ تیرماه در سالن کنفرانس مجموعه‌ی تئاترشهر برگزار شد که مرضیه برومند دبیر جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک، پیام دهکردی دبیر جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، رضا دادویی رئیس شورای نظارت و ارزش‌یابی، مهدی شفیعی معاون اداری و مالی مدیرکل هنرهای نمایشی و عباس غفاری مدیر روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی نیز در این نشست حضور داشتند.

طاهری که طی ماه‌های گذشته هیچ نشستی با رسانه‌های مکتوب برگزار نکرده‌بود و طی این مدت نیز برخی هنرمندان گلایه‌هایی را در خصوص عمل‌کرد وی در رسانه‌ها منعکس کرده بودند، یادآور شد: عذرخواهی می‌کنم که فرصت کافی ندارم تا با همه‌ی هنرمندان تئاتر ملاقات داشته‌باشم. البته وظیفه‌ی من است که به خدمت خانواده‌ی تئاتر برسم. عهدکردم بیش‌تر از خانواده‌ام به کاری که پذیرفتم توجه کنم.

مدیرکل هنرهای نمایشی تصریح کرد: شاید قبلا روال این‌گونه بوده که اجراها در اتاق مدیرکل هنرهای نمایشی مشخص می‌شد ولی ما می‌خواهیم اجراها از طریق سیستم مشخص شوند نه مدیرکل. من سفارش اجرای هیچ‌کاری را تا به این لحظه نداده‌ام و اصلا مداخله‌ای در اجرای نمایش‌ها نخواهم داشت. شهادت می‌دهم که آقای مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد هم هیچ‌کاری را برای اجرا سفارش نداده‌است.

طاهری در ادامه‌ی توضیحات خود درباره‌ی دلایل نداشتن دیدارهای کافی با هنرمندان تئاتر، توضیح داد: باورکنید آمدن یک هنرمند به مرکز هنرهای نمایشی که در مرکز شهر قرار دارد یک پروژه است و مشکلاتی مانند طرح و ترافیک کار این وضعیت را سخت می‌کنند. البته برخی دوستان می‌خواهند که مطالبات گذشته‌ی خود را دریافت کنند که من شرمنده‌ی آن‌ها هستم، زیرا بودجه‌ی کافی برای این امر را در اختیار نداریم.

این مدیر تئاتری سپس نسبت به گلایه‌های هنرمندان و انعکاس آن‌ها در رسانه‌ها تاکید کرد: خیلی بی‌انصافی است که اگر مدیری نقطه ضعفی دارد، رسانه‌ای شود، زیرا معتقدم این عمل‌کرد به خانواده‌ی تئاتر ضربه می‌زند و این چنین پالس‌های منفی به‌سود خانواده‌ی تئاتر نیست.

وی درباره‌ی فربه‌شدن سیستم اداری اداره‌کل هنرهای نمایشی و افزایش تعداد مشاوران خود، گفت: ما هرماه جلسه برگزار می‌کنیم تا مراقب این موضوع باشیم که نیرو به اداره‌کل هنرهای نمایشی اضافه نشود. رویکرد دولت و وزارت ارشاد این است که ساختار دولتی باید به‌سمت واگذارشدن حرکت کند. ساختار فعلی اداره‌کل هنرهای نمایشی توان‌مندی لازم را ندارد. ساختار تئاتر ضعیف‌شده و بخش‌های دیگر در وزارت‌خانه قوی‌تر شده‌اند. هدف ما این است که شبکه‌ی روابط‌عمومی در استان‌ها را فعال کنیم.

طاهری در بخش دیگری از سخنان خود درباره‌ی وضعیت بودجه‌ی تئاتر، یادآور شد: سال جاری یکی از بدترین سال‌های بودجه‌ی تئاتر است. سال ۹۰ بودجه‌ی تئاتر ۱۷میلیارد تومان بود، سال ۹۲ این بودجه به ۹میلیارد تومان رسید و سال ۹۳ بودجه‌ی تئاتر ۱۱میلیارد شده‌است. البته ما باید ۴۵درصد تورم را هم در این بودجه مدنظر قرار دهیم ضمن این‌که ۳میلیاردو۵۰۰هزار تومان بدهی از دوره‌ی گذشته برای اداره‌کل هنرهای نمایشی مانده‌است.

مدیرکل هنرهای نمایشی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر وضعیت نظام‌نامه دست‌مزد هنرمندان تئاتر، گفت: نظام‌نامه‌ی حقوق و دست‌مزد در حال بررسی است. ما برای ۵۰ اجرا در طول یک‌سال در مجموعه‌ی تئاترشهر بودجه‌ای ۸۰۰میلیون تومانی در اختیار داریم و اگر قرار باشد تمام اجراها بر مبنای قرارداد تیپ، بودجه دریافت‌کنند، بودجه‌ی ۸۰۰میلیون به‌تعداد کمی از گروه‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

این مدیر تئاتری در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر این‌که آیا افزایش تعداد مشاوران مدیرکل هنرهای نمایشی و فربه‌شدن ساختار اداری اداره‌کل هنرهای نمایشی مقدمه‌ای برای شکل‌گیری سازمان تئاتر است یا نه؟ گفت: خیلی باید نگاه کوتاهی باشد که به‌خاطر یک‌فرد، سازمان شکل بگیرد البته ممکن است سازمان سینمایی این‌گونه شکل گرفته باشد. ما نگاه‌مان این است که ساختار دولتی نباید فربه شود ولی باید جواب‌گو نیز باشد. اگر قرار است باشد در سیستم اداره‌کل هنرهای نمایشی بازنگری انجام شود باید با صنف تعامل شود. ما نگران بزرگ‌شدن و فربه‌شدن اداره‌کل هنرهای نمایشی نیستیم.

در واکنش به پاسخ مشابه حسین طاهری به سوالات خبرنگاران درباره‌ی اعلام برنامه‌های در نظر گرفته‌شده برای تئاتر و چرایی موکول‌کردن اعلام و اجرای برنامه‌های مدنظر مدیرکل هنرهای نمایشی به سال ۹۴، مرضیه برومند که به‌عنوان دبیر جشنواره تئاتر عروسکی تهران - مبارک در این نشست حضور داشت، گفت: فکر می‌کنم همه‌ی مسائل از آن‌جا ناشی می‌شوند که پول نیست. آقای طاهری سعی می‌کند با جواب‌های نامشخص از بیان این موضوع طفره برود ولی چه‌کار می‌تواند بکند. با کدام بودجه این وضعیت اسفناک را می‌تواند حل کند؟

برومند با اشاره به وضعیت نامناسب اداره‌ی تئاتر برای تمرین گروه‌های متقاضی حضور در جشنواره‌ی تئاتر عروسکی و وعده‌ی خود به گروه‌ها جهت تامین سالن تمرین، تاکید کرد: این وضعیت تئاتر و هنر، ویرانه‌ای است که به‌دولت آقای روحانی رسیده‌است و باید برای آن تدبیر شود تا امید وجود داشته باشد.

وی خطاب به حسین طاهری متذکر شد: اگر بودجه کم است برویم بودجه را تامین کنیم و اگر نمی‌توانیم، خداحافظی کنیم. این‌که کاسه‌ی گدایی دست بگیریم، خوب نیست. آقای طاهری بگویید پول نیست و از کلمات نخ‌نما و کلیشه شده‌ای مثل برنامه‌ریزی استفاده نکنید. اگر پول نیست باید به‌دنبال جذب بودجه رفت. اگر تئاتر جزو فرهنگ محسوب می‌شود باید عدالت نسبت به آن رعایت شود.

این هنرمند شناخته‌شده خطاب به رئیس‌جمهور دولت یازدهم و هم‌چنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از آقای روحانی و آقای جنتی می‌خواهم برای حل این وضعیت تدبیر کنید وگرنه امیدواری ما ته می‌کشد و اگر امیدواری هنرمندان ته بکشد دیگر نمی‌توان به جامعه امید داد. این در حالی است که جامعه‌ی ما نیاز به امیدواری دارد.

برومند با اشاره به این‌که بودجه‌ی تئاتر از مهریه‌ی بازیگر زن سینمای ایران که با فرزند یک مقام سابق دولت ازدواج کرده کم‌تر است، تصریح کرد: با وضعیتی که تئاترشهر دارد احتمالا جشنوار‌ه‌ی تئاتر عروسکی اجرایی در آن نخواهد داشت و ما تئاترشهر را تحریم می‌کنیم. وقتی می‌خواهم درباره‌ی اطراف تئاترشهر صحبت کنم، می‌گویند بحث سیاسی می‌شود. چرا نباید در این‌باره حرف بزنم؟ مگر من با دین و نماز مشکل دارم؟ من فرزند سید هستم ولی جایی‌که بوی پا بدهد نماز نمی‌خوانم.

وی خطاب به پیام دهکردی که در بخشی از این نشست عمل‌کرد حسین طاهری را مثبت ارزیابی و به حمایت او از جشنواره‌ تئاتر "امید" و هم‌چنین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد، گفت: ما این‌جا نیامده‌ایم که موضوع را ماست‌مالی کنیم. آقای طاهری باید پاسخ شفافی درباره‌ی افزایش تعداد مشاوران خود بدهد و بگوید که چرا دنبال جذب بودجه نیست.
کد مطلب: 782