مراسم نکوداشت سه پیش‌کشوت صدابرداری برگزار شد
مراسم نکوداشت حسن عسکری، رحیم بقایی و رحیم شب‌خیز سه پیش‌کسوت صدابرداری با حضور جمعی از اعضای کانون صدابرداران، هنرمندان و علاقه‌مندان برگزار شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۷
 
مراسم نکوداشت سه پیش‌کشوت صدابرداری برگزار شد
 
مراسم نکوداشت حسن عسکری، رحیم بقایی و رحیم شب‌خیز سه پیش‌کسوت صدابرداری با حضور جمعی از اعضای کانون صدابرداران، هنرمندان و علاقه‌مندان روز گذشته در ساختمان فاطمی برگزار شد.

به گزارش تحریرنو، به‌نقل از سایت خانه موسیقی، در ابتدای مراسم سوسن بخشایش (رئیس کانون صدابرداران خانه موسیقی) گفت: بسیار خوش‌حالم امروز دور هم جمع شده‌ایم و این سومین برنامه بزرگ‌داشتی است که کانون خودمان آن را برگزار می‌کند. سعی کردیم در این بزرگ‌داشت‌ها از صدابرداران قدیمی شروع کنیم که در برنامه‌ی اول از آقایان جهانفرد و امینی تجلیل شد و دربرنامه دوم از آقایان فهیمی و فرهودی تجلیل کردیم.

وی افزود: نمی‌دانم چقدر توانستیم این ترتیب را رعایت کنیم اما تمام سعی‌مان بر این بوده تا حق کسی پای‌مال نشود. امروز هم دور هم جمع شدیم تا از آقایان عسکری، بقایی و شب‌خیز تجلیل کنیم که از دوستان قدیمی و صدابرداران پیش‌کسوت ما هستند که در شاخه‌های مختلف صدابرداری زحمت کشیدند.

بخشایش گفت: در کانون صدابرداران یکی از اهداف‌مان انتقال تجربیات‌مان به جوانان بوده که فکر می‌کنم توانستیم در این هدف موفق باشیم. هم اکنون دوره‌ی نهم کلاس‌های صدابرداری در حال برگزاری است. در هر دوره حداقل ۱۵ تا ۲۵ نفر هنرجو داشتیم که هم اکنون مشغول به کار و فعالیت هستند.

بعد از این سخنان، فاضل جمشیدی که اجرای مراسم را به عهده داشت از فریدون شهبازیان (آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر) دعوت کرد تا دقایقی به سخنرانی بپردازد. شهبازیان در ابتدای سخنانش از شادروان محمدرضا لطفی، هنرمند تازه درگذشته یادی کرد و گفت: متاسفانه ما مردم مرده‌پرستی هستیم و وقتی لطفی از بین ما رفت برخی افراد به او لقب‌هایی دادند اما هیچ‌کس به خودش زحمت نداد تا آهنگ‌ها و آثار او را آنالیز کند تا مردم آگاه شوند.

این آهنگ‌ساز در ادامه سخنانش گفت: شاید بتوانم بگویم از معدود آهنگ‌سازانی هستم که در نهادها و مراکزی که استودیوی صدابرداری دارند فعالیت کردم و با هر سه صدابرداری که امروز تجلیل می‌شوند فعالیت و هم‌کاری داشتم.

وی افزود: در دهه‌ی چهل که در رادیو بودیم یادم می آید صدابرداران جوان برای ورود به رادیو باید هفت‌خوان را طی می‌کردند. باید دوره‌ای را می‌گذراندند و کسانی که مسئول بودند باید تشخیص می‌دادند که این جوانان می‌توانند ضبط موسیقی انجام دهند یا نه و در این‌جا بود که کار ما با هم شروع می‌شد.

شهبازیان گفت: صدابردارانی که وارد حیطه‌ی موسیقی می‌شدند خودشان می‌دانستند این حیطه با دیگر شاخه‌های صدابرداری بسیار متفاوت است. در صدابرداری موسیقی باید بسیاری از فاکتورها را یاد می‌گرفتند و کاملا به‌روز می‌شدند. درست مثل امروز که صدابرداران باید بدانند دنیای دیجیتال به کجا می‌رود و دانش و مهارت خود را به‌روز کنند.

وی افزود: بین سال‌های ۴۵ تا ۵۷ در رادیو هیچ موسیقی‌ای نبود که ضبط شود و همین دوستان ما در آن دخیل نباشند. من که صدابرداری را خوب می‌شناسم از همه‌ی این دوستان یاد گرفتم و به بهترین نوع ممکن کارها را ضبط می‌کردم. در ابتدا کار به نوعی بود که ارکستر تمرین می‌کرد و تمام کار را یک‌جا با خواننده اجرا می‌کردند ولی بعدها ادیت مرسوم شد ولی زحمت کار این‌جا بود که صدابرداران بتوانند در تمام طول آهنگ کیفیت یک‌دستی را ایجاد کنند که کار بسیار سختی بود.

شهبازیان در پایان گفت: کار صدابرداری بسیار کار ارزش‌مندی است که متاسفانه در مملکت ما به آن کم پرداخته می‌شود ولی در جشنواره‌های بزرگ جهانی به صدابرداران موسیقی جوایز ارزش‌مندی می‌دهند. خودم همیشه جایی می‌روم که بدانم صدابردار امان‌تدار است. از خانم بخشایش که بدون هیچ حمایتی می‌توانند این مراسم بزرگ‌داشت را برگزار کنند تشکر می‌کنم.

در ادامه مهدی اردستانی، عضو هیئت مدیره کانون صدابرداران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: دو مساله باید گفته می‌شد و این‌که تقدم و تاخر در بزرگ‌داشت آگاهانه بود. خیلی قبل‌تر باید از این سه صدابردار تجلیل می‌شد ولی خواسته‌ی هیئت مدیره بود که فعلا برای ما بزرگ‌داشتی گرفته نشود.

وی افزود: نکته‌ی دوم انتقاد به خانه موسیقی است که همه باید حضور می‌داشتند. یکی از کارهایی که خانه موسیقی به اشتباه انجام دادند و تجلیل از یکی از هم‌کارانی بود که ما قبول داریم پیش‌کسوت است ولی این تجلیل بدون اطلاع کانون صدابرداران بود.

پس از این سخنان با اهدای هدایا و لوح از حسن عسکری، رحیم شب‌خیز و رحیم بقایی سه پیش‌کسوت صدابرداری تجلیل به‌عمل آمد.

در پایان این برنامه محمد معتبرزاده، نوازنده تار به اجرای تک‌نوازی در مایه‌ی بیات ترک پرداخت که با استقبال حضار مواجه شد.
کد مطلب: 340