دبیر جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر؛
هنر پرده خوانی و نقالی مغفول مانده است
دبیر اولین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر با بیان اینکه این هنر مغفول مانده است، گفت: نباید پیشکسوتان این عرصه را رها کنیم بلکه باید با حمایت از آنان این هنر را احیا کنیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۴
 
هنر پرده خوانی و نقالی مغفول مانده است
 
دبیر اولین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر با بیان اینکه این هنر مغفول مانده است، گفت: نباید پیشکسوتان این عرصه را رها کنیم بلکه باید با حمایت از آنان این هنر را احیا کنیم.

به گزارش تحریرنو ، کوروش زارعی در نشست خبری نخستین جشنواره نقالی و پرده خوانی غدیر(نقالان علوی) با بیان اینکه جای خالی این هنر در برگزاری جشنواره به چشم می آمد، تصریح کرد: هدف این جشنواره معرفی سیره امام علی(ع) و اتفاقات غدیر خم برای نسل جوان و جامعه امروزی است.

وی اظهار امیدواری کرد، جشنواره علوی به صورت سالانه برگزار شود و بتوانیم برای احیا و بقای هنر پرده خوانی نقالی، برگزاری جشنواره ها استمرار داشته باشد.

زارعی با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان عرصه پرده خوانی و نقالی از این جشنواره افزود: ۷۰ اثر از سراسر کشور به جشنواره ارسال شده که شامل حضور جوانان و پیشکسوتان است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم نوشتارهای مناسب را در این زمینه تولید کنیم، جوانان بسیاری جذب هنر نقالی و پرده خوانی خواهند شد.

دبیر نخستین جشنواره نقالی و پرده خوانی غدیر با بیان اینکه در اختتامیه این جشنواره از سه هنرمند این عرصه تقدیر می شود، خاطر نشان کرد: برای تلاش های مرشد میرزاعلی که به دلیل کهولت سن توانایی هنرنمایی را ندارد بزرگداشت برگزار می شود.

وی افزود: از مقام دو هنرمند پرده خوان، سید جواد اسدی و سردار شهید احمد غلامی که در جنگ با تکفیری ها به شهادت رسیدند نیز قدردانی خواهد شد.


در ادامه این نشست خبری قائم مقام دبیر نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی علوی نیز با بیان اینکه حدود دو سال در خصوص برگزاری این جشنواره مطالعه شده، گفت: تاکنون امکان اجرای آن را نداشتیم اما امیدواریم از این پس هر ساله این جشنواره استمرار داشته باشد.

حسین عالم بخش با بیان اینکه هنر ابزاری برای ارتقا و تثبیت اندیشه است، خاطر نشان کرد: از این هنر قدیمی باید استفاده شود زیرا می تواند با روایت درست داستان، مخاطبان زیادی را در سراسر جهان به خود جذب کند.

وی ادامه داد: مرشدان بسیاری را داریم که می توانند به جوانان برای آشنایی، آموزش و حضور در این عرصه کمک کنند.

دبیر اجرایی نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی علوی نیز با بیان اینکه هنرمند برای ادامه حیات خود باید دیده شود، گفت: این هنر تاکنون دارای جشنواره، صنف و مجمع نبوده و به همین دلیل مانند یک هنر موزه ای باقی مانده است.

امیرحسین شفیعی افزود: این جشنواره بستری است تا هنرمندان نقال و پرده خوان در کنار یکدیگر تبادل تجربه کرده و به پیشرفت این هنر آیینی کمک کنند.

وی درمورد برگزاری جشنواره نیز گفت: نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی علوی از روز ۲۲ تا ۲۹ شهریور ماه در مجموعه های تئاتر شهر، تالار مهر حوزه هنری و چند حسینیه و مسجد با موضوع ولایت امام علی(ع) برگزار می شود.

شفیعی با بیان اینکه ۷۰ اثر از هنرمندان دریافت شده، تصریح کرد: این جشنواره بصورت غیر رقابتی با ۲۵ اثر از ۲۵ هنرمند از ۱۴ شهرستان برگزار می شود و اجرای ویژه بانوان با حضور بانوان پرده خوان نقال در مجتمع غدیر انجام می شود.
کد مطلب: 7536