افتتاح شبکه‌ی "افق" در ۸ اسفند‌ماه
مدیر شبکه‌ی افق در نشست رسانه‌ای این شبکه از افتتاح شبکه‌ی افق در ۸ اسفند‌ماه خبر داد و عنوان کرد عوامل تولید پروژه‌ی سریال "صدام" تغییر خواهند کرد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۷
 
افتتاح شبکه‌ی "افق" در ۸ اسفند‌ماه
 
مدیر شبکه‌ی افق در نشست رسانه‌ای این شبکه از افتتاح شبکه‌ی افق در ۸ اسفند‌ماه خبر داد و عنوان کرد عوامل تولید پروژه‌ی سریال "صدام" تغییر خواهند کرد.

تحریرنو: نشست خبری جواد رمضان‌نژاد، مدیر شبکه‌ی افق برای بیان جزییات و نحوه‌ی افتتاح و اهداف و سیاست‌های شبکه‌ی افق امروز، یک‌شنبه سوم اسفند با حضور اهالی رسانه برگزار شد. این شبکه پس از طی شدن دوره‌ی پخش آزمایشی و آماده‌شدن مقدمات لازم، روز جمعه هشتم اسفند به‌صورت رسمی افتتاح می‌شود.

جواد رمضان‌نژاد در این نشست رسانه‌ای عنوان کرد: شبکه‌ی افق ساعت ۱۷ روز جمعه ۸ اسفند با پخش پنج ساعت برنامه در طول شبانه‌روز افتتاح می‌شود. تلاش می‌کنیم تا سال آینده پخش شبکه را به ۸ ساعت برسانیم.

وی افزود: حرکت ما بر بستر موضوعات فرهنگی و اجتماعی است و در حوزه‌ی سبک زندگی نیز نگاه ویژه‌ای خواهیم داشت. از ابتدا مبنای ما بر تولید با کیفیت بالا و احترام گذاشتن به مخاطبان در فرمت HD بود.

مدیر شبکه‌ی افق گفت: طی چند‌سال آینده نیروهای جوان و خوش‌فکر به رسانه‌ی ملی اضافه می‌شوند و ما سعی می‌کنیم در تنگنای مالی سازمان، کم‌ترین فشار اقتصادی را وارد کنیم. نگاه ما در این شبکه نگاهی ملی است.

مدیر شبکه‌ی افق در پاسخ به سوالی درباره‌ی سریال "آسمان من" بیان کرد: سریال "آسمان من" محمدرضا آهنج نوروز پخش می‌شود. برخی قسمت‌ها آماده است و تلاش می‌کنیم مشکلی برای پخش نوروزی نداشته باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر مهر درباره‌ی پروژه‌ی "صدام" نیز توضیح داد: سیروس مقدم به‌علت مشغله و گرفتاری‌های دیگر، نتواند زمان کافی روی کار بگذارد و شاید دیگر در پروژه نباشد، بنابراین احتمالا تیم تولید عوض خواهند شد. این مجموعه با نظارت ابراهیم حاتمی‌کیا و مرتضی سرهنگی به‌عنوان استاد مسلم بحث تاریخ دفاع‌مقدس جلو می‌رود.

 رمضان‌نژاد با اشاره به آغاز پخش آزمایشی شبکه‌ی افق از سوم خرداد هم‌زمان با سال‌روز آزادسازی خرمشهر بنا به‌دستور عزت‌اله ضرغامی ادامه داد: ما از تاریخ هشت‌تیر روزانه یک‌ساعت پخش برنامه داشتیم و برنامه‌های ترکیبی، مستند، گفت‌وگو‌محور و انیمیشنی که قرار بود از شبکه پخش شوند را معرفی می‌کردیم. در ابتدای ماه رمضان پخش دو ساعته‌ی شبکه آغاز شد و تا هفته‌ی اول مهر که ساعت پخش به سه‌ساعت رسید، فعالیت داشتیم.

وی تاکید کرد: در گام بعدی هم‌زمان با پخش سراسری افق از سوم دی‌ماه تغییری در ترکیب‌بندی آنتن دیجیتال ایجاد شد و جای‌گاه ما از تی‌اف‌سوم به تی‌اف‌دوم تغییر پیدا کرد و پخش سراسری شد به این ترتیب دایره‌ی وسیعی از مخاطبان با شبکه ارتباط برقرار کردند.

وی ادامه داد: نهایتا افزایش ساعات در باکس اصلی برنامه‌ها را داشتیم و ۴ ساعته شدیم. از دهه‌ی فجر امسال نیز که برنامه‌ها ۵ ساعته شده و از جمعه هشت‌اسفند هم عنوان پخش آزمایشی از شبکه حذف خواهد‌شد و ما با تثبیت وضعیت باکس ۵ ساعته کار را ادامه می‌دهیم که البته در تلاشیم سال آینده پخش را به ۸ساعت برسانیم.

مدیر شبکه‌ی افق یادآور شد: تولید موضوعاتی در رابطه با سپهر انقلاب اسلامی و مولفه‌های ناشی از آرمان‌های دینی در سبک برنامه‌سازی و محتوای آثار ما متجلی خواهد یافت. ما حتی نگاه‌مان به سرگرمی و ایجاد فضای شادمانه تنها برای مخاطب نیست بلکه در کنار ایجاد فضای بانشاط برای مخاطب می‌خواهیم به این مفاهیم نیز اشاره داشته باشیم.

وی با بیان این‌که برای به سرانجام رساندن فعالیت های شبکه از تجربه‌ی قدیمی‌ترها و خاک‌خورده‌های فضای رسانه استفاده خواهند کرد، گفت: ما حرکت جدید و مبدعانه‌ای نیز در بحث‌های فنی و اتوماسیون صدا و تصویر داشتیم، ضمن این‌که مبنا در شبکه‌ی افق استفاده از توان‌های جبهه‌ی فرهنگی انقلاب است.

رمضان‌نژاد اذعان کرد: ما می‌خواهیم از پتانسیل و ظرفیت جوانان خوش‌فکر سراسر کشور استفاده کنیم. مثلا ما به‌هیچ عنوان از مجریانی که پیش از این در شبکه‌های مختلف برنامه داشتند، استفاده نخواهیم کرد و اخیرا پس از فراخوانی که منتشر شد از ۲۰۰ نفر آزمون اجرا گرفتیم در نهایت ۴۰، ۵۰ نفر به دوره‌ی آموزشی رسیدند و سرانجام از بین ۲۰۰ نفر اول ۱۰ نیروی رتبه‌ی اول و ۱۰ نیروی رزرو برای اجرای برنامه‌های شبکه انتخاب شدند.

مدیر شبکه‌ی افق درباره‌ی برنامه‌های نمایشی این شبکه توضیح داد: در دوره‌ی جدید صدا‌و‌سیما تمام آثار نمایشی به‌صورت متمرکز در اداره‌کل نمایش سیما تولید می‌شود و در شبکه‌ی افق نیز قابل استفاده خواهند بود. آن‌چه که ما به‌عنوان محور اصلی برای شبکه در نظر گرفته‌ایم، این است که برنامه‌های مستند و ترکیبی ضریب ویژه‌ای از کنداکتور را به خود اختصاص دهند و با توجه به اوضاع اقتصادی سازمان ما نمی‌توانیم تمرکزمان را صرفا در برنامه‌های نمایشی بگذاریم. همین حالا سریالی تولید کشور مصر روی آنتن می‌رود و ما می‌خواهیم سبد رسانه‌ای متنوعی برای مخاطبان در نظر بگیریم.

رمضان‌نژاد هم‌چنین به امکان پخش مستندهای پرس‌تی‌وی در این شبکه و ارتباط دو سویه با آن‌ها اشاره کرد و درباره‌ی توجه به سیاسیون متعلق به یک جبهه‌ی خاص در این شبکه گفت: برنامه‌ی "شاهد عینی" به بازخوانی تاریخ انقلاب می‌پردازد و ما تنها از افرادی که به‌عنوان شاهد در آن زمان حضور داشتند در مصاحبه‌ها استفاده می‌کنیم، بنابراین نگاه به طیف خاصی نداریم.

مدیر شبکه‌ی افق درباره‌ی حمایت ارگان خاصی از این شبکه تاکید کرد: از آن‌جایی که صدا‌و‌سیما مشکل مالی دارد نگاه استفاده از پتانسیل دولت در همه‌ی زمینه‌ها وجود دارد و آن‌ها در بحث تجهیز فنی، پخش و نیروی انسانی به‌ما کمک می‌کنند صدا‌و‌سیما هم از این اتفاق استقبال می‌کند. حتی شبکه‌های روی آنتن از جمله شبکه‌ی سلامت با کمک وزارت بهداشت به پخش برنامه‌های خود ادامه می‌دهد. بنابراین چنین موضوعی بدیهی است اما هیچ کمکی به‌عنوان کمک مالی به شبکه‌ی افق نشده است بلکه جذب تولیدات رسانه‌ای در دستور کار ما قرار دارد.

وی ادامه داد: در این زمینه از حوزه‌ی هنری، نیروی مقاومت بسیج، سازمان سینمایی دفاع‌مقدس و‌... کمک می‌گیریم. آن‌ها آثارشان را ارائه می‌کنند و سازمان صدا‌وسیما هزینه‌ی پخش از آن‌ها نمی‌گیرد.

رمضان‌پور درباره‌ی پخش ۲۴ ساعته‌ی شبکه نیز اضافه کرد: نقش ۲۴ ساعته‌ی شبکه‌ها کار بسیار سنگینی است. ما مبنا را در شبکه‌ی افق بر استفاده از تکنیک تکرار گذاشته‌ایم و فعلا به پخش ۲۴ ساعته فکر نمی‌کنیم.
کد مطلب: 2650