تجلیل از سه استاد موسیقی ایران
هوشنگ ظریف، محمد اسماعیلی و سعید ثابت به‌عنوان سه استاد موسیقی ایران مورد تجلیل قرار گرفتند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۷
 
 
هوشنگ ظریف، محمد اسماعیلی و سعید ثابت به‌عنوان سه استاد موسیقی ایران مورد تجلیل قرار گرفتند.

تحریرنو: فرهنگ‌سرای ارسباران شام‌گاه ۲۶ اردی‌بهشت‌ماه، مملو از جمعیتی بود که برای تجلیل از مقام معلم و در برنامه‌ای با عنوان "مشق عاشقی" گردهم آمده بودند.

هوشنگ ظریف (معلم تار)، محمد اسماعیلی (معلم تنبک) و سعید ثابت (معلم سنتور) در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.

این مراسم با یادی از زنده‌یاد محمدرضا لطفی آغاز شد و برخلاف برنامه‌هایی این‌چنینی به جای سخنرانی‌های طولانی به اجرای موسیقی اختصاص داشت و شاگردان این سه معلم پیش‌کسوت در مقابل آن‌ها به اجراهای مختلف قطعات موسیقی پرداختند.

اما پس از این اجراها محمد مقدسی، نوازنده‌ی پیش‌کسوت کمانچه پشت تریبون قرار گرفت و گفت:‌ امروز یکی از زیباترین روزهای زندگی من است. زیرا در کنار استادم نشسته‌ام. اگر امروز در دنیای هنر دارای رتبه‌ای هستم، همه‌اش را مدیون این استاد می‌دانم. او مرا ساخت تا در این دنیای پرهیاهوی موسیقی باشم. استاد فرهاد فخرالدینی اولین استاد من در دنیای موسیقی بود. کسی که به من درس اخلاق داد.

سپس فرهاد فخرالدینی مورد تشویق‌های پیاپی حاضران قرار گرفت.

در بخش دیگری از این مراسم، فرهاد فخرالدینی، حسن ناهید، ارفع اطرایی، نادر گلچین و محمد مقدسی به روی صحنه آمدند تا از سه معلم پیش‌کسوت تقدیر کنند.

در حالی‌که اسماعیلی، ظریف و ثابت هدایایی را دریافت می‌کردند و گل‌های زیادی از سوی مردم به آنها اهدا شده بود، محمد اسماعیلی گفت:‌ در گذشته رسم بود، وقتی کسی در اجراها به ما گل می‌داد، آن را به سوی حاضران پرتاب می‌کردیم و حالا خوب است که دوباره این رسم را اجرا کنیم.

اسماعیلی دسته‌های گل را به سوی مردم پرتاب کرد و برای دقایقی فضایی متفاوت بر سالن حکم‌فرما شد.

هم‌چنین داود آزاد و فاضل جمشیدی نیز در این مراسم حضور داشتند.

هوشنگ ظریف سال ۱۳۱۷ درتهران متولد و بعد از پایان دوره‌ی ابتدایی وارد هنرستان موسیقی ملی شد و "تار" را نزد موسی خان معروفی و علی‌اکبر شهنازی فراگرفت.

وی از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۹ در هنرستان عالی موسیقی به تدریس مشغول بود. نت‌نگاری و ویرایش چهار کتاب درباره‌ی استاد لطف‌اله، اسداله مجد، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و ابراهیم سرخوش، مجموعه‌های صوتی تک‌نوازی را می‌توان از فعالیت‌های وی برشمرد.

هم‌چنین محمداسماعیلی سال ۱۳۱۳ در تهران متولد شد. وی نوازنده تنبک واز شاگردان حسین تهرانی و امیرناصر است .

سعید ثابت، در سال ۱۳۳۸ در تهران متولد شد. تحصیلات موسیقی خود را از سن ۱۱ سالگی در هنرستان موسیقی ملی آغاز کرد و ادامه‌ی تحصیلاتش را در رشته نوازندگی سنتور نزد استاد فرامرز پایور پی‌گرفت و از دانشگاه هنر موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس شد.

فعالیت‌های اجرایی او شامل هم‌کاری با ارکستر ژونس موزیکال، تدریس در کلاس خصوصی زنده‌یاد پایور و ضبط دوره‌های سنتور استاد صبا و مجموعه‌ی پیش درآمد و رنگ فرامرز پایور است.
کد مطلب: 318