نشست رسانه‌ای "یه کلیک کوچولو"
در نشست رسانه‌ای نمایش "یک کلیک کوچولو" به کارگردانی احمد سلیمانی مباحثی هم‌چون تلاش گروه نمایشی برای اجرای این تئاتر در طول سه‌سال گذشته، مشکل بی‌پولی و بی‌توجهی در تئاتر، نگارش آثار رئالیستی و... مطرح شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۶
 
نشست رسانه‌ای "یه کلیک کوچولو"
 
در نشست رسانه‌ای نمایش "یک کلیک کوچولو" به کارگردانی احمد سلیمانی مباحثی هم‌چون تلاش گروه نمایشی برای اجرای این تئاتر در طول سه‌سال گذشته، مشکل بی‌پولی و بی‌توجهی در تئاتر، نگارش آثار رئالیستی و... مطرح شد.

تحریرنو: نشست رسانه‌ای نمایش "یک کلیک کوچولو" صبح یک‌شنبه ۲۹ تیرماه با حضور عوامل و بازیگران نمایش در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.

در این نشست رسانه‌ای که بدون حضور بازیگران شناخته‌شده‌ی نمایش برپا شده‌بود احمد سلیمانی کارگردان، محمدرضا کوهستانی نویسنده، علیرضا محمدی و آرش دادگر بازیگران نمایش حضور داشتند.

در ابتدای نشست سلیمانی با اشاره به تلاش سه‌ساله‌ای که برای روی صحنه‌بردن این اثر نمایشی داشته‌است، عنوان کرد: این نمایش سه‌سال قبل برای حضور در بخش چشم‌انداز جشنواره‌ی تئاتر فجر آماده شده‌بود اما بعد از بازبینی به ما اعلام کردند که به‌خاطر حساسیت‌های آن‌زمان، شما نمی‌توانید در جشنواره حضور پیدا کنید. با وجودی‌که قول اجرای عمومی کار را به ما داده بودند بعد از جشنواره نیز به ما گفتند که اولویت با کارهای بخش چشم‌انداز است. در نهایت بعد از مدتی پی‌گیری متوجه شدیم دوستان کلا با موضوع و مضمون نمایش ما مشکل دارند.

وی ادامه داد: بعد از سه‌سال پی‌گیری با تغییر و تحولاتی که در مدیریت مرکز هنرهای نمایشی به‌وجود آمد و البته با لطف اتابک نادری مدیر پیشین تئاترشهر توانستیم برای این کار اجرا بگیریم. متاسفانه به‌دلیل این‌که مهران احمدی، افسانه چهره‌آزاد و آناهیتا همتی که بازیگران قبلی این نمایش بودند مشغول به فعالیت‌های دیگری شده‌بودند با مشورت دوستان بازیگران دیگری جای‌گزین آن‌ها شدند.

سلیمانی درباره‌ی مضمون این نمایش توضیح داد: "یک کلیک کوچولو" نمایشی اپیزودیک است که در هر سه اپیزود به یکی از معضلات اجتماعی می‌پردازیم. در هر قسمت ما مقطع کوتاه زمانی را به‌شکل mp3 برای بیان هر معضل و ناهنجاری در نظر گرفتیم. تصور این است که هر کدام از تماشاگران می‌توانند بعد از دیدن نمایش مابه ازایی برای اتفاقات به نمایش درآمده، پیدا کنند.

در ادامه علیرضا محمدی یکی از بازیگران کار نیز درباره‌ی حضورش در این نمایش توضیح داد: من و آزاده صمدی جزو دو نفر بازمانده‌ی این کار از سه‌سال قبل هستیم که در اولین اپیزود نمایش نیز نقش یک زن و شوهر جوان را ایفا می‌کنیم. فضای این اثر نمایشی رئالیستی است و جزو بهترین نقش‌هایی است که تا به‌حال بازی کرده‌ام.

سلیمانی نیز در ادامه صحبت‌های محمدی عنوان کرد: البته مجید امیری هم از جمله بازیگران اجرای قبلی این کار بود که متاسفانه به‌خاطر مسائل مالی او را از دست دادیم و سام قریبیان یک‌هفته مانده به اجرا جای‌گزین وی شد.

این کارگردان تئاتر با گلایه از مشکلات مالی که گریبان‌گیر تئاتری‌ها شده‌است، گفت: چه‌طور می‌شود که گروهی یک هفته قبل از آغاز نمایش به‌خاطر بی‌پولی بازیگرش را از دست بدهد. چرا یک بازیگر تئاتر که قبلا جایزه‌های مختلفی گرفته کارش را به‌خاطر بازی در نمایش‌هایی از جنس دیگر که بیش‌تر جنبه‌ی سرگرمی دارد کنار بگذارد. این مسئله یک هشدار است و اگر همین روند ادامه داشته باشد تا چندسال دیگر چیزی از تئاتر باقی نمی‌ماند.

وی متذکر شد: مگر قرار نیست امسال سال فرهنگ باشد پس مسئولان باید به تئاتر هم رسیدگی کنند. اگر قرار نیست این اتفاق بیفتد پس جسارت داشته و بگویند که تئاتر جزو فرهنگ به‌حساب نمی‌آید و فقط برای خود تئاتری‌ها اهمیت دارد.

محمدرضا کوهستانی نویسنده‌ی نمایش‌نامه نیز درباره‌ی نگارش آثار رئالیستی توضیح داد: تماشاگر نقش مهمی در تئاتر ایران ایفا می‌کند و قادر است که اهالی تئاتر را به‌سمت گونه‌ی خاصی از نمایش هدایت کند و حتی زاویه‌ی دید نویسنده را هم تغییر دهد. من سه‌سال قبل در حالی این متن رئالیستی را نوشتم که آثار این چنینی قلع و قمع می‌شد، اما در حال حاضر سیاست‌ها به شکلی رقم خورده که آگاهانه به کارهای رئالیستی میدان بیش‌تری داده می‌شود و تماشاگران هم از این رویکرد استقبال می‌کنند.

وی ادامه داد: مخاطب در آثار رئالیستی بخشی از دغدغه‌هایش را می گوید اما ممکن است این اتفاق نیز رخ دهد که برخی از کارها از لحاظ مضمونی با هم اشتراک پیدا کنند، اما در نهایت معتقدم باید به همه‌ی کارها میدان حضور داد.

محمدی درباره‌ی نوع قراردادی که با گروه‌های نمایشی بسته می‌شود، بیان کرد: در این نمایش قرارداد ما قرارداد گیشه است و متاسفانه وقتی می‌گویند گیشه انگار این گیشه‌ی فروش منبع درآمد بسیار بزرگی برای گروه‌های نمایشی به‌حساب می‌آید، در حالی‌که ۲۰درصد از این گیشه هم به خود تئاترشهر تعلق می‌گیرد علاوه بر این‌که خود مدیریت و روابط‌عمومی تئاترشهر هم ۱۶ صندلی را در اختیار می‌گیرند که سر جمع می‌شود ۳۰درصد از کل فروش یک نمایش. متاسفانه به‌جای این‌که دولت حامی ما باشد ما باید حامی دولت باشیم. اگر به ما کمکی نمی‌کنند حداقل مبلغی هم از ما دریافت نکنند.

در بخش بعدی این نشست رسانه‌ای آرش دادگر یکی دیگر از بازیگران نمایش درباره‌ی حضورش در این کار توضیح داد: بعد از مدت‌ها برای گروه دیگری بازی‌کردن کار بسیار سختی است. معمولا بازیگران من از سخت‌گیری‌هایم سر کار ناراضی هستند اما حال خودم به‌عنوان بازیگر در یک نمایش ایفای نقش می‌کنم بنابراین این تجربه را بسیار دوست دارم.

وی ادامه داد: هم‌چنین از لحاظ اجتماعی نیز متن نمایش‌نامه هنجارها و ناهنجاری‌هایی را بیان می‌کند که برایم جذاب بود. در واقع متن کوهستانی از انتهای ذهن تماشاگر آشنایی‌زدایی می‌کند. نقشی که در این نمایش ایفا می‌کنم از من خیلی دور بود. من نقش یک استاد اخلاق اسلامی را بازی می‌کنم که نهایتا امیدوارم تماشاگر از بازی من و این اجرا راضی باشد.

وی در پایان صحبت‌هایش تصریح کرد: متاسفانه ما چندگانگی‌های زیادی در تئاتر داریم که غبارروبی از آن‌ها به‌راحتی صورت نمی‌گیرد. متاسفانه ما یک جمع نیستیم و حتی در بین بی‌نظمی هم نظم نداریم و همگی داریم به‌هم ضربه می‌زنیم و توهین می‌کنیم. تنها امید من به نسل آینده‌است نسلی که بتواند در تئاتر به‌صورت یک‌سان رشد کند و نظرات و دیدگاه‌هایش را آزادانه بیان کند. بدبختی تئاتر ما در این است که برنامه‌ریزی در آن وجود ندارد و مدام می‌گوییم اگر خدا بخواهد درست می‌شود و خودمان کاری جلو نمی‌بریم.

نمایش "یک کلیک کوچولو" به کارگردانی احمد سلیمانی از ۳۱ تیرماه ساعت ۱۹:۳۰ اجرای خود را در تالار قشقایی مجموعه‌ی تئاترشهر آغاز می‌کند.

آرش دادگر، علیرضا محمدی، سام قریبیان، پریناز ایزدیار، آزاده صمدی، نازنین فراهانی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
کد مطلب: 1042