به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
توقیف فیلم "خانه دختر" شاه‌حسینی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نامه‌ای به حبیب ایل‌بیگی رئیس اداره‌ی نظارت و ارزش‌یابی دستور بایگانی شدن فیلم سینمایی "خانه دختر" را صادر کرد تا یک‌سال تلاش سازندگان فیلم برای اکران فیلم‌شان بی‌نتیجه بماند و "خانه دختر" به فهرست فیلم‌های آرشیو‌شده‌ی سینمای ایران اضافه شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۵
 
توقیف فیلم "خانه دختر" شاه‌حسینی
 
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نامه‌ای به حبیب ایل‌بیگی رئیس اداره‌ی نظارت و ارزش‌یابی دستور بایگانی شدن فیلم سینمایی "خانه دختر" را صادر کرد تا یک‌سال تلاش سازندگان فیلم برای اکران فیلم‌شان بی‌نتیجه بماند و "خانه دختر" به فهرست فیلم‌های آرشیو‌شده‌ی سینمای ایران اضافه شود.

به گزارش تحریرنو، فیلم "خانه دختر" فیلمی است محصول بخش خصوصی که بیش از یک‌میلیارد تومان هزینه‌ی تولید آن شده است. این فیلم دی‌ماه سال ۹۲ پروانه‌ی ساخت گرفت و تابستان سال ۹۳ جلوی دوربین رفت.

سازندگان فیلم قصد داشتند فیلم‌شان را قبل از جشنواره‌ی سی‌وسوم اکران عمومی کنند اما موفق به دریافت پروانه‌ی نمایش نشدند و کمی مانده به جشنواره‌ی فجر پروانه‌ی نمایش فیلم صادر شد تا فیلم شهرام شاه‌حسینی راهى جشنواره‌ی سی‌و‌سوم شود اما نمایش در جشنواره‌ی فجر آغاز مشکلات "خانه دختر" بود و برخی واکنش‌ها و اعتراضات باعث شد سازندگان فیلم که در حال برنامه‌ریزی برای اکران عید فیلم‌شان بودند مجددا راهی شورای پروانه نمایش شوند.

در این میان پرویز شهبازی، نویسنده‌ی فیلم‌نامه‌ی "خانه دختر" به انتقادات و برداشت‌ها برخی رسانه‌ها از فیلم واکنش نشان داد. هم‌زمان شهرام شاه‌حسینی از حذف فیلم از داوری جشنواره‌ی فجر خبر داد. فیلم نهایتا اردی‌بهشت‌ماه برای بار دوم پروانه‌ی نمایش گرفت اما در حالی‌که فیلم مهیای اکران دوم عید می‌شد واکنش کمیسیون فرهنگی باعث عقب‌نشینی دوباره‌ی وزارت ارشاد و منتفی‌شدن اکران فیلم شد.

بار دیگر سازندگان فیلم راهی وزارت ارشاد شدند. این‌بار شورا باز هم اصلاحیه داد و سازندگان برخی را انجام و برخی با صحبت طرفین حل کردند اما این پروانه‌ی نمایش هم دوای درد "خانه دختر" تبود تا محمد شایسته فیلمش را در اختیار شورای پروانه نمایش بگذارد و بگوید: هر چه‌قدر لازم است از فیلم حذف کنید اما پروانه‌ی نمایش آن‌را بدهید.

نهایتا سکانس مطب دکتر به‌طور کامل حذف و یکى دو سکانس حساسیت‌زا کوتاه شد و فیلم نه‌تنها پروانه‌ی نمایش گرفت بلکه با گروه اریکه‌ی ایرانیان برای اکران بعد از "این سیب هم برای تو" قرار داد بست. در حالی‌که فیلم سیروس الوند هفته‌ی قبل از کف فروش افتاده بود، شورای صنفی ثبت قرارداد "خانه دختر" را یک هفته به تعویق انداخت تا نظر وزیر ارشاد را درباره‌ی اکران این فیلم جویا شود اما علی جنتی در نامه‌ای به سازمان سینمایی اعلام کرد فیلم اکران نشود. دستوری که با جمله‌ی "اکران فیلم فعلا صلاح نیست" به سازندگان اعلام شد.

جمله‌ی "فعلا صلاح نیست اکران شود" ۹ سال قبل در آخرین روزهای تیر سال ۸۶ در حالی‌که فیلم "سنتوری" داریوش مهرجویی بعد از چند‌بار جرح و تعدیل پروانه‌ی نمایش گرفته بود و قراردادش را در شورای صنفی نمایش با گروه سینمایی قدس ثبت کرده بود به سازندگان فیلم اعلام شد.

تا مدتی کسی از دستور صفارهرندی وزیر وقت ارشاد اطلاع نداشت تا این‌که بعدا از میان گفته‌های مسئولان وقت مشخص شد که آن‌ها هم فیلم را در آستانه‌ی اکران برای وزیر ارشاد به نمایش گذاشته‌اند و وزیر،حکم به بایگانی شدن فیلم داده است. بعد از "سنتوری" فیلم‌های زیادی با فرایند‌های مختلف امکان اکران پیدا نکردند تا ۹ سال بعد عین اتفاق فیلم مهرجویی برای "خانه دختر" این‌بار در دولت یازدهم بیفتد.

در خصوص چند‌و‌چون اتفاقات رخ‌داده برای "خانه دختر"، محمد شایسته تهیه‌کننده‌ی فیلم اعلام کرد سازندگان فیلم به‌زودی در یک نشست خبری به اتفاقات رخ‌داده واکنش نشان خواهند داد.
کد مطلب: 3898