گزارش اختتامیه سیزدهمین جشنواره رادیو با حاشیه‌هایش
اسامی برگزیدگان در یک مراسم چهار ساعته‌ با حاشیه‌های فراوان، آن‌هم وقتی رئیس سازمان صداوسیما از همیشه سرحال‌تر و بذله‌گوتر باشد!
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۳
 
 
اسامی برگزیدگان در یک مراسم چهار ساعته‌ با حاشیه‌های فراوان، آن‌هم وقتی رئیس سازمان صداوسیما از همیشه سرحال‌تر و بذله‌گوتر باشد!

تحریرنو: شام‌گاه گذشته (دوشنبه ۲۲ اردی‌بهشت‌ماه) مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا با حضور عزت‌اله ضرغامی (رئیس سازمان صداوسیما)، محمدحسین صوفی (معاون صدا)، حسن تقدس‌نژاد (معاون مالی و اداری) و مسئولان جشنواره، مدیران شبکه‌های رادیویی، چهره‌های هنری و ادبی و جمعی از پیش‌کسوتان رادیو در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

این مراسم پر از لحظات جالب، حرف‌های تاثیرگذار و سرشار از لبخند و قهقهه و حتی اشک بود. دکور جالبی هم داشت که تداعی‌گر امواج رادیو بود و با پخش موسیقی نور در ستون‌های وسط این دکور بالا و پایین می‌شد.

اجرای اتوکشیده‌ی امیرحسین مدرس

اجرای این مراسم را امیرحسین مدرس برعهده داشت که خیلی رسمی و اتوکشیده اجرا می‌کرد و زمان اعلام برگزیده‌ها نیز از شگردهای خاص مجریان که تلاش می‌کنند هیجان فضا را بالاتر ببرند استفاده‌ای نمی‌کرد. با وجود این ایراد به اجرای او، مدرس جز اعلام بخش‌های مختلف برنامه یا اسامی برگزیدگان از حرافی‌های مختص مجریان نیز پرهیز می‌کرد و این موضوع سرعت برگزاری اختتامیه را بالا برد.

او در ابتدای اجرایش گفت: اکنون در مقابل کسانی درس پس می‌دهم که از نوجوانی با ورود به سازمان پیش آن‌ها درس آموختم و امیدوارم این‌جا شرمنده‌شان نشوم. به رسم شاگردی دست آن‌ها را می‌بوسم و خاک پای‌شان را سرمه چشمم می‌کنم و امیدوارم ستاره‌ی وجودشان هم‌واره بدرخشد.

اجرای نمایش رادیویی

در اولین بخش‌های مراسم بهزاد فراهانی که فرودآمدن گرد پیری بر چهره‌اش بارز بود، نمایش رادیویی را اجرا کرد که درآن نقش شخصیتی را داشت که همسر درگذشته‌ی خود را مخاطب قرار داده و با او حرف می‌زد. در پایان نمایش هم رادیویی را برای او به‌عنوان هدیه آورد که این ترانه‌ی زنده‌یاد نوری از آن پخش می‌شد: ما برای آن‌که ایران گوهر تابان شود خون دل‌ها خورده‌ایم...

برگزیدگان جشنواره

پس از اجرای نمایش، مدرس از صوفی، رضوی‌نژاد (دبیر جشنواره)، ولیان (مسئول کمیته داوران) و تقدس‌نژاد خواست با این‌که دل‌شان جوان است پا به سن بگذارند و با حضور آن‌ها از برگزیدگان بخش داخلی تقدیر شود.

اسامی برگزیدگان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی رادیو در بخش داخلی به شرح زیر است:

بخش اذان‌گاهی: محمدحسین جلالی برای برنامه "صبح نیاز" از شبکه معارف

بخش رویداد خبری: سیدمحمدمهدی رکنی برای برنامه "مجله خبری" از شبکه معارف

بخش صبح‌گاهی: احمدرضا طاهری برای برنامه "صبح و ورزش" از شبکه ورزش

بخش طنز: فریدون ارکانی برای برنامه "میکروفون داغ" از شبکه سلامت

بخش عصرگاهی: مسعود خالقی برای برنامه "مثبت ۳۰" از شبکه قرآن

بخش گفت‌و‌گو محور: فاطمه کاشانی‌رهی برای برنامه "ترنم آیات" از شبکه قرآن

بخش مسابقه: رویا ولی‌زاده برای برنامه "گردونه" از شبکه صدای آشنا

بخش مستند و هویت فرهنگی: حسین مشفق برای برنامه "ترانه باران" از شبکه فرهنگ

مناظره و میزگرد: محسن شاهمرادی برای برنامه "یک منظره یک مناظره" از شبکه جوان

بخش نمایش: زهرا عبداله‌زاده برای نمایش "یکی بابامو بگیره" از شبکه نمایش

ایده‌های نو: سمیه بیات برای برنامه "روزی دو زار" از شبکه دانش

بخش موضوعی با مضمون استقلال اقتصادی: حجت‌اله رضایی برای برنامه "مناظره" از شبکه گفت‌و‌گو

ارزش‌های انقلاب‌اسلامی: امیررضا راز برای برنامه "نگاشته‌ها و انگاره‌ها" از شبکه فرهنگ

خانواده: سیما غفاری برای برنامه "خانه ما" از شبکه سلامت

دفاع مقدس: زهرا صالحی برای برنامه "واژه و خمپاره" از شبکه ایران

سیاست‌های توسعه جمعیت: لیدا عرفانیان برای برنامه "پاتوق شبانه" از شبکه جوان

سبک زندگی: مریم یوسفی برای برنامه "ایران دخت" از شبکه صدای آشنا

شخصیت‌های دینی، ملی و انقلابی: ناهید گودرزی برای برنامه "پابوس" از شبکه صدای آشنا

کتاب و کتاب‌خوانی: تقدیر از نشمین اسماعیلی تهیه‌کننده "قلمستان" و مریم بابایی برای برنامه "حالا حکایت ماست" از شبکه جوان

محیط زیست: به‌طور مشترک به گلریز وکیلی و سمانه حیدرزاده "خانه و خانواده" شبکه ایران اهدا شد.

بخش معارف، قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه: محمدحسن رحمانی برای "پردیس" از شبکه صدای آشنا

نام‌گذاری سال: رضا عزتی برای برنامه "حماسه پایدار" از شبکه اقتصاد

نماز و آموزش احکام: الهه بیات برای برنامه "زورق باران" از شبکه دانش

نویسنده برتر: ساناز احمدی‌دوستدار برای برنامه "در حوالی دل" از شبکه دانش

صدابردار برتر: علیرضا آزادگان مهر برای برنامه "کوی نشاط" از شبکه ایران

گزارش‌گر برتر: تینا میرکریمی برای "اینجا دور نیست" از شبکه ایران

کارشناس مجری: علیرضا فتحی‌پور برای برنامه "ترنم آیات" از شبکه قرآن

تهیه‌کننده برتر: منصوره توحیدلو برای برنامه "در حوالی دل" از شبکه دانش

گوینده برتر مرد: بهروز رضوی برای برنامه "پابوس" از شبکه صدای آشنا

گوینده برتر زن: مریم نشیبا برای برنامه "از دیار حبیب" از شبکه ایران

برترین نمایش‌نامه نویس: غلامرضا قاسمیان برای داستان "چند بچه بیشتر" از شبکه نمایش

کارگردان برتر: رضا عمرانی "کورس ترک بند" از شبکه نمایش

بازیگر برتر مرد: ضمن تقدیر از میکاییل شهرستانی برای "پیرمرد و دریا" و احمد گنجی برای "کورس ترک بند" به علی زرینی بازیگر "چند بچه بیشتر" از شبکه نمایش اهدا شد.

بازیگر برتر زن: با تقدیر از مهین فردنوا، شمسی صادقی برای نمایش "چند بچه بیشتر" شناخته شد.

افکتور برتر: نرگس موسی‌پور برای نمایش "چند بچه بیشتر" از شبکه نمایش

صدابردار برتر: علی حاجی‌نوروزی برای نمایش "چند بچه بیشتر" از شبکه نمایش

هم‌چنین وقتی نام مریم نشیبا از سوی مدرس خوانده شد، او روی سن آمد و پشت میکروفن قرار گرفت و با لحن خاصی گفت: یعنی می‌شود مریم نشیبا صحبت نکند؟ اجازه می‌دهید؟

این گوینده‌ی محبوب که لحن جمله‌اش باعث خنده‌ی صوفی شده بود، ادامه داد: وای نمی‌دانم چه بگویم. تندیس من هم دست آقای تقدس‌نژاد است و خسته می‌شود. فقط چند کلمه بگویم خیلی خوش‌حالم و این جایزه را مدیون شما عزیزان هستم. همین‌طور شنوندگان نازنین برنامه‌های "گلبانگ" و "شب بخیر کوچولو".

وی افزود: من یادم رفت سخنم را با نام خدا آغاز کنم. سازنده‌ی پیکر زیبای علی (ع). سلام هم نکردم. سلامم به گرمای دست تو دوست، دلم لحظه‌ای با دلت روبروست. بگو عاشقی تا سلامت کنم، تمام دلم را به‌نامت کنم.

نشیبا که اشک می‌ریخت یادآور شد: سال‌ها است با سرکار خانم مهندس الهام موسوی کار می‌کنم و دلم می‌خواهد او بایستد. کسی که فوق لیسانس دارد. معصومه جلالی سردبیر برنامه، نازنین گل‌گلی من گلریز وکیلی که چند لحظه پیش جایزه گرفت و تمام مخاطبان برنامه‌ی جاودان "شب بخیر کوچولو".

جالب این‌که زمان حرف زدن نشیبا، تقدس‌نژاد چندین بار تندیس و لوح او را در دستانش جابه‌جا و آن‌ها را دست‌به‌دست کرد.

اجرای موسیقی

محمدعلی کریمخانی نیز که با خواندن قطعه‌ای حرمت ملجا درماندگان دور مران از در و راهم بده، شناخته می‌شود در ادامه چند قطعه به مناسبت میلاد امیرالمومنین اجرا کرد.

پس از این سیدعبدالحسین مختاباد و گروهش روی سن آمدند و این خواننده موسیقی سنتی پیش از اجرای قطعاتش گفت: این‌جا خانه‌ی من است و در آن احساس راحتی دارم. از دوست عزیزم دکتر صوفی که این برنامه را گذاشتند تشکر می‌کنم. تنها صدا است که می‌ماند.

در حین اجرای ۵ قطعه مختاباد بود که در ساعت ۲۲:۲۰ عزت‌الله ضرغامی ریاست سازمان صداوسیما وارد تالار مرکز همایش‌ها شد.

سخنرانی ضرغامی

در ادامه صوفی سخنرانی داشت و با اتمام حرف‌هایش از ضرغامی خواست که برای سخنرانی بیاید.

نیمی از حرف‌های ریاست سازمان حالت شوخی و مزاح داشت. از جمله به نورهای پائین سن اشاره می‌کرد که باعث می‌شد چشم‌های همه برق بزند و باعث می‌شد او صوفی را شبیه گربه‌ها ببیند.

ضرغامی هم‌چنین کنایه‌ای نیز به لاغربودن تریبون داشت و گفت مناسب خود صوفی است که پهنای باند کمتری دارد و برای او و مهران دوستی اصلا مناسب نیست!

رییس سازمان صدا و سیما، درباره‌ی تلاش‌اش برای خواندن نماز مستحب در شب لیله‌الرغائب و ناتمام گذاشتن آن اشاره کرد و درباره‌ی روز مرد و تکمیل شدن کلکسیون جوراب و زیرپوش مردان و توجه تقدس‌نژاد به کادوی روز زن در عین بی‌توجهی به کادوی روز مرد شوخی کرد.

او هم‌چنین از جدول فهرست ۱۲۰۰ برنامه‌ی رادیو نام برد که در اتاق صوفی قرار گرفته و او با دیدن آن چشم‌هایش سیاهی رفته است.

اشاره به سوتی‌هایی که در برنامه‌ی زنده پیش می‌آید از جمله درخواست مجری یکی از برنامه‌های کودک برای گفتگوی تلفنی با مادر و پدر یک خردسال و اشاره کودک به این‌که هردو آن‌ها حمام هستند از دیگر حواشی حرف‌های ضرغامی بود. او حتی پیش‌نهاد کرد خود سازمان صداوسیما سوتی‌هایشان را در سایت بگذارند تا مردم لذت ببرند.

به نظر می‌رسید طولانی‌شدن مراسم باعث خستگی مهمانان خارجی شده بود، گرچه مراسم زودتر از انتظار بقیه که عادت به برگزاری افتتاحیه و اختتامیه‌های طولانی دارند تمام شد.

بیانیه‌ی هیئت داوران

بلافاصله بعد از ضرغامی محمد جهانی (مدیر سابق رادیو تهران)، به نیابت از هیئت داوران برای خواندن بیانیه‌ی آن‌ها آمد و قبل از آن خواست خاطره‌ای را تعریف کند.

جهانی گفت: جشنواره‌ی استان‌ها ۱۴سال پیش در کرمان شهر بم برگزار می‌شد و من طبق معمول مجری و از اعضای هیئت داوران بودم. آن زمان دکتر لاریجانی رئیس سازمان صداوسیما بود و ضرغامی معاون استان‌ها و رئیس جشنواره بود. جشنواره‌ برندگان بسیاری داشت و من خواندن اسامی آن‌ها را شروع کردم. لاریجانی خسته شده بود و از من می‌خواست تندتر اسم برندگان را بخوانم و از آن‌طرف درحالی که برندگان روی سن قطار شده بودند، ضرغامی می‌خواست آرام‌تر نام‌شان را صدا کنم.

ضرغامی هم در این لحظه پشت میکروفن آمد و گفت: آقای جهانی اعتماد به نفس خوبی دارد. یادم است در یکی از این جشنواره‌ها او خواست برای خواندن بیانیه بیاید، مثل همین حالا که آخر وقت است و همه خسته، آن موقع هم حاضران دیگر حال نداشتند، وقتی جهانی را خواستند تا روی سن بیاید تنها یک نفر از انتهای سالن برای او کف زد. جهانی هم با اعتماد به نفس به او نگاه کرد و گفت: از آن برادری که مرا تشویق کرد تشکر می‌کنم!

برگزیدگان بخش بین‌الملل

در ادامه با اعلام برگزیدگان بخش بین‌الملل مهران دوستی که برنامه‌اش برترین برنامه‌ی بخش شخصیت‌محور شد، در سخنانی گفت: از اعتمادی که به من ازطرف آقایان ضرغامی و صوفی و احمدپور شد ممنونم. این اولین تجربه در رسانه‌ی ملی برای یک برنامه‌ی نیمه‌خصوصی است و من از مهدی زریباف، ریحانه شمس، سارا تهرانی، مجید آینه و... ممنونم.

یکی دیگر از برگزیدگان نیز لیدا عرفانیان بود که برای دومین‌بار در شب گذشته جایزه می‌گرفت و در حالی‌که به شدت احساساتی شده بود، از عوامل برنامه‌اش تشکر کرد و گفت: نمی‌دانم چه بگویم می‌خواهم گریه کنم، معلم من کسی است که در دریاچه‌ی زریوار هم بود، معلم مریوانی که به من چیزهای زیادی یاد داد، او موهای خود را به شادی دل کودک بیمار صعب العلاج تراشید. من جرئت ندارم موهایم را بتراشم اما از آقایان ضرغامی و صوفی می‌خواهم اجازه دهند من جایزه‌ام را به کانون حمایت از بیماران صعب‌العلاج که همین آقا معلم یعنی محمدعلی محمدیان آن را تاسیس کرده تقدیم کنم.

عکس‌های یادگاری و سوالات خبرنگاران

جشنواره سیزدهم رادیو با گرفتن عکس یادگاری برگزیدگان به پایان رسید و حالا نوبت خبرنگاران بود که برای پرسیدن سوالاتشان ضرغامی را دوره کنند.

او خطاب به یکی از رادیو‌یی‌ها که برای سلام و احوال پرسی آمده بود گفت: حال شما خوبه؟ آخر استخدام شدید؟

بانوی رادیویی هم اعلام کرد پیمانی شده و از حافظه‌ی ضرغامی تعجب کرد.

در این لحظات در سالن ترانه‌ی تیتراژ شب بخیر کوچولو پخش می‌شد و ضرغامی با دیدن خبرنگاران گفت: یا‌الله! من گفتم امشب از شما راحتم! ساعت از ۱۲ گذشته، شما خانه زندگی ندارید؟ همسرتان سوال نمی‌کند تا این لحظه کجایید؟!

پس از این برخی از مهمانان خارجی برای گرفتن عکس یادگاری با ضرغامی آمده بودند و او مدام از دهقان عکاس ویژه‌اش می‌خواست دقتکند تا همه توی کادر بیفتند. به او می‌گفت: واید بگیر همه جا شوند. یادت نرود عکس‌ها را به همه‌ی دوستان بدهی. عجله که نداریم دیگر ساعت از ۱۲ هم گذشت. عکس خانم نشیبا را بهتر بگیر. نه مالیات دارد نه خرج. با یک دکمه هم همه‌ی عکس‌ها حذف می‌شود.

نشیبا هم جواب داد: ای خدای من، ای خدای من. ممنونم. بعد خطاب به صوفی گفت: آقا ما به شما مدیونیم. تا سنگ لحد را روی سر من بگذارند به شما مدیونیم.

در این لحظه برگزیده‌ی رادیو ملی ژاپن نزد ضرغامی آمد و او شروع کرد به انگلیسی دست و پا شکسته با او حرف زدن. داشت به او توضیح می‌دهد که انشالله یعنی چه! بعد که جلالی مترجم سازمان از راه رسید غافل‌گیر شد و گفت: افرادی که این‌جا هستند متوجه غلط‌های ما نمی‌شوند، اما دیگر در محضر شما چه. هر گیری داشت این طرف در گوشی به من بگویید آبروریزی نشود!

وقتی یکی از خبرنگاران به شوخی از او پرسید امشب چند جفت جوراب هدیه می‌گیرد، جواب داد: مادو تا کشو جوراب داریم حاضر هستیم آنها را به خبرگزاری شما صادر کنیم!

او مثل همیشه از خبرنگاران می‌خواست در فرصت دیگری با او مصاحبه کنند و می‌گفت در یک فرصت دیگر در خدمت‌تان هستم. البته مثل همیشه هم راضی به مصاحبه شد.

وقتی او اعلام کرد پیش‌نهاد داده اسم شبکه فرهنگی جدیدی که قرار است پخش آزمایشی آن آغاز شود افق باشد همه خندیدند و گفتند کلا آقای ضرغامی به کلمه‌ی افق علاقه زیادی دارد، مثل افق رسانه و... .

بعد از پایان مصاحبه نشیبا خطاب به ضرغامی گفت: امشب شما رادیو را نواختید، خدا شما را بنوازد. ضرغامی هم جواب داد: فعلا که از این‌طرف و آن‌طرف ما را می‌نوازند!

در پایان وقتی اکثر مهمانان در حال خروج از سازمان صداوسیما بودند، خبرنگاران مثل همیشه آخرین افرادی بودند که در ساعت ۱نیمه‌شب شام می‌خوردند. آن هم ایستاده.

ضرغامی هم پس از این برای بازدید از نمایشگاه رادیو رفت و در حاشیه‌ی آن با محسن طاهری درباره‌ی نواری که سال‌ها پیش با صدای او داشته و آن‌را مدت‌ها گوش می‌داده و حالا گمش کرده حرف می‌زد. طاهری هم می‌گفت از زیر سنگ هم شده آن نوار را برایش پیدا می‌کند و ضرغامی پاسخ می‌داد می‌داند آن را به چه کسی امانت داده و به‌زودی آن‌را از او می‌گیرد.

حضور بی سروصدای حمید شاه‌آبادی

حضور بی سرو صدای حمید شاه‌آبادی (معاون هنری وزارت ارشاد دردولت دهم) نیز یکی از اتفاقات جالب مراسم شب گذشته بود. او که در برخی گمانه‌زنی‌ها به عنوان جانشین صوفی در دوران مدیریت جدید صداوسیما شناخته می‌شود، در لحظه‌ای که حواس کسی نبود وارد سالن شد و در یکی از ردیف‌های وسطی نشست و تا پایان بدون این‌که اشاره‌ای به او شود در سالن حضور داشت.

علیرضا افتخاری، اکبر زنجانپور، شمسی فضل‌الهی، گیتی خامنه،مجید قناد، میثم فکری، قطب‌الدین صادقی، جواد محقق، مسعود فروتن، جواد پیشگر، بیژن نوباوه، فرزاد حسنی، میرتاجدینی، موسوی‌گرمارودی، عباسعلی کدخدایی، داریوش مودبیان، صدیقه کیانفر‌، عزرا وکیلی‌، خسرو معتضد، خسرو فرخزادی‌، رضا عمرانی، صدرالدین شجره‌ و... از دیگر چهره‌های حاضر در مراسم اختتامیه‌ سیزدهمین جشنواره رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا بودند.
کد مطلب: 295