یک کارشناس کتابهای فنی و حرفه ای:
آفت بخش کمک آموزشی کنکور است
کارشناس کتابهای فنی و حرفه ای در خصوص معضلات تولید منابع کمک آموزشی به پانا گفت: متاسفانه آفت این بخش کنکور است. بیشتر ناشران می خواهند کتابهای کنکوری تولید کنند تا بیشتر بفروشند و این با اهداف ما مغایرت دارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۴
 
آفت بخش کمک آموزشی کنکور است
 
کارشناس کتابهای فنی و حرفه ای در خصوص معضلات تولید منابع کمک آموزشی به پانا گفت: متاسفانه آفت این بخش کنکور است. بیشتر ناشران می خواهند کتابهای کنکوری تولید کنند تا بیشتر بفروشند و این با اهداف ما مغایرت دارد.

به گزارش تحریرنو از خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ بتول عطاران کارشناس کتابهای حسابداری – بازرگانی که در روز برگزاری نشست های تخصصی کارشناسان آموزش و پرورش با تولیدکنندگان منابع آموزشی در غرفه سازمان پژوهش و برنامه ریزی حضور داشت، در گفت و گویی با خبرنگار پانا با اشاره به اینکه جامعه ما به تولید کتاب در این بخش نیاز بسیاری دارد اظهار داشت: دانش آموزان فنی و حرفه ای از این کتابها استقبال خواهند کرد به شرطی که کتابها در حیطه توانمندی‌های آنها تالیف شده باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه EQ (هوش هیجانی) این بچه ها بالاست، کتابها باید در سطح کاربردی نوشته شوند، مثل کتاب آشپزی که نمی تواند دانش صرف باشد؛ یعنی مولف باید این توانمندی را داشته باشد که دانش را به سطح مهارت برساند .

این کارشناس کتابهای فنی و حرفه ای در ادامه به معیارهای انتخاب کتابهای مناسب با بخش فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: کتابچه دستورالعمل برای نحوه انتخاب کتابهای فنی و حرفه ای وجود دارد که از انتشارات سازمان پژوهش است و ناشران می توانند معیارهایی که برای تولید کتاب در این حوزه مدنظر است را در آنجا پیدا کنند.

عطاران خاطرنشان کرد: اکثر کتابهایی که ناشران برای تایید می فرستند مناسب سطح دانشگاهی هستند و به درد دانش آموز فنی و حرفه ای نمی خورند. هنر مولف این باید باشد که این دانش را برای آن سطح از سواد آماده کند ولی متاسفانه در این زمینه خیلی کمبود داریم .

معلمان باید وارد عرصه کتاب‌نویسی شوند


وی پیشنهاد کرد معلمان و مربیان آموزش و پرورش وارد عرصه کتاب نویسی برای دانش آموزان شوند و گفت: معلمان هم مخاطب را می شناسند، هم این علم را و هم بازار را و قلمشان هم قلم دانش آموز فهم است .

عطاران در پایان گفت: متاسفانه آفت بخش کمک آموزشی در شاخه های فنی و حرفه ای کنکور است و همه ناشران فقط می خواهند کتابهای کنکور تولید کنند تا بیشتر بفروشند. در گذشته کنکور فقط کنکور ورود به دانشگاه بود ولی امروز برای فوق لیسانس ، دکتری، تافل ، آیلس و انواع آزمون های ورودی دیگر کتاب های مختلف کمک آموزشی تولید می شود و این بازار گرم کنکور متاسفانه به نوعی با اهداف ما در تولید کتابهای آموزشی که همان کمک به یادگیری واقعی است مغایرت دارد.

گفتنی است دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش و برنامه ریزی که هرسال در ایام نمایشگاه کتاب تهران برنامه های ویژه ای برای ناشران و مولفان کتاب های آموزشی تدارک می بیند، امسال با برگزاری نشست‌هایی با ناشران به پرسش‌های آنها درخصوص بایدها و نبایدهای کتاب‌های آموزشی از منظر آموزش و پرورش پاسخ می دهد.
این نشست ها تا آخرین روز بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در غرفه دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش واقع در سالن ۷A راهرو ۱۰۳A غرفه ۱۴۲ از ساعت ۱۰-۱۲ و ۱۴-۱۶ با حضور کارشناسان سازمان و نمایندگان ناشران تشکیل می شود.
کد مطلب: 5422