در نشست خبری هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران عنوان شد؛
رقابت ۲۵۰مجری در جشنواره مجریان صحنه و هنرمندان صحنه ایران
فریبا علومی یزدی رئیس هفتمین جشنواره مجریان صحنه و هنرمندان در نشست خبری این رویداد گفت: این جشنواره دانشگاهی برای مجریان جهت شناخت سبک های مختلف اجراست.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۷
 
رقابت ۲۵۰مجری در جشنواره مجریان صحنه و هنرمندان صحنه ایران
 
فریبا علومی یزدی رئیس هفتمین جشنواره مجریان صحنه و هنرمندان در نشست خبری این رویداد گفت: این جشنواره دانشگاهی برای مجریان جهت شناخت سبک های مختلف اجراست.

به گزارش تحریرنو ؛ نشست خبری هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران عصر امروز-سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه- در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

در ابتدای این جلسه فریبا علومی یزدی رئیس هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران که در آستانه فرارسیدن سالروز بزرگداشت سعدی برگزار می شود، گفت: یکی از موارد شکل گیری جشنواره هنرمندان و مجریان صحنه از هفت سال گذشته تاکنون به علت بزرگداشت سعدی شیرازی از شاعران بزرگ ایران است.

وی درباره اهداف برگزاری این رویداد فرهنگی افزود: این جشنواره با هدف هم افزایی و تبادل آرا و تجریبیات، تضارب اندیشه های مجریان و هنرمندان صحنه ایران برگزار خواهد شد. استانداردسازی فنون اجرا، رعایت موارد شاخص یک اجرای حرفه ای مشخص مد نظر جشنواره قرار دارد.

همچنین گسترش و تقویت باشگاه مجریان و هنرمندان صحنه ایران که در سال های گذشته راه اندازی شد و برای تقویت راهکارها و اهداف آن مورد بحث و بررسی است، مورد توجه قرار دارد.

علومی یزدی با اشاره به مدرسه سخن ایران ادامه داد: نشست خبری راه اندازی این مدرسه سال گذشته به همت باشگاه مجریان برگزار شد. اهداف آن مرتبط با جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه است و ارتقای سخنوری برای تمامی اقشار جامعه را مد نظر دارد. معتقدیم هر شخصی در هر کسوت و شغل و سنی باید بتواند به خوبی صحبت کرده و نظرات و عواطف خود را در قالب بهترین کلام به مخاطب منتقل کند.

رئیس هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران همچنین خاطر نشان کرد: جشنواره مجریان و هنرمندان ایران از فرهنگ کلام به عنوان فرهنگ سنتی ایران صحبت می کند. ایجاد همگرایی صنفی برای مجریان کشور از دیگر اهداف جشنواره است. مجریانی که نه تنها باید به ارتباط کلامی با مخاطب توجه کنند، بلکه باید از احترام و اکرام خاص خود در جامعه برخوردار باشند. آن ها طی این جشنواره مطمئن می شوند جایی هست که انتظارات خواسته ها و نظرات خود را برای ارتقای کار خود مطرح کنند.

وی با اشاره به طبقه بندی مجریان صحنه طی هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران بیان کرد: مجریان علمی، جشنواره ها، جنگ ها، یادواره ها، طنز و کودک، سخنرانی تبلیغاتی، مجری-سخنرانان از جمله دسته بندی های مدنظر در این جشنواره هستند. معیارهای صوت و صدا، لحن، مفهوم و محتوا، خلاقیت و نوآوری، نظام آراستگی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی برای داوران در قضاوت شرکت کنندگان جشنواره اهمیت زیادی دارد.

علومی یزدی با اشاره به همکاری متقابل با سازمان ها و نهادهای دیگر خاطر نشان کرد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ، معاونت امور زنان، فرهنگستان هنر، دانشگاه هنر، دانشگاه شهید بهشتی، سازمان پژوهش های علمی، دانشگاه الزهرا، بازار کار و رسانه های گروهی از جمله سازمان هایی هستند که ارتباط متقابلی از ابتدا تاکنون با جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه داشته اند.

در ادامه شهرام ملک نیا دبیرکل هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران درباره کیفیت و چگونگی برگزاری این اتفاق گفت: اولین تفاوت این جشنواره با دوره ششم این است که مجریان با متن های از پیش تعیین شده ای در جشنواره شرکت می کردند. اما امسال با ۵۰ موضوع متنوع و به روز در بخش حرفه ای رو به رو هستند.

وی درباره نحوه داوری آثار توضیح داد: امسال تفکیک داوری در هر بخش جشنواره را استاندارد کرده است. از مهر ماه کلید برگزاری هفتمین دوره زده شد و تمامی مجریان حوزه صحنه ای کشور درگیر این اتفاق شده اند.

ملک نیا درباره تفاوت مجریان صحنه با مجریان رسانه افزود: مجریان صحنه آنانی هستند که ارتباط مستقیمی با تماشاگر دارند. البته همه مجریان از جمله مجریان تلویزیون حق شرکت در جشنواره را دارند. همچنین بخش هایی از جشنواره به سایر استان ها برون سپاری شده است.

وی درباره بخش های مختلف جشنواره ادامه داد: جشنواره در ۵ بخش با شرکت ۲۵۰ نفر برگزار خواهد شد. بخش جوان و خردسال که در دوره اخیر به جشنواره اضافه شده است، ۲۰ مجری برتر ایران، ۱۰ مجری برتر ایران(خاص ترین بخش جشنواره)، خوانندگان صحنه ای، مجری-شو به عنوان فرصت استعدادیابی مجریان خوب برای تلویزیون از بخش های جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران هستند.

دبیر کل هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران درباره برنامه های جشنواره گفت: پنجشنبه همزمان با افتتاحیه جشنواره آغاز به کار می کنند. در روز دوم ۱۰ و ۲۰ مجری برتر کارشان را دنبال می کنند و در نهایت اختتامیه برگزار خواهد شد. همچنین همکاران پیشکسوت اجرا در عرصه صحنه و تلویزیون نیز مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

ملک نیا همچنین خاطر نشان کرد: فضای گرافیکی مشترکی برای حضور شرکت کنندگان و معرفی خودشان در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی طراحی شد. فراخوان جامع و نظامنامه داوری برای اولین بار در این جشنواره تدوین شد.

در بخش دوم نشست، علومی یزدی درباره سابقه جشنواره توضیح داد: طی شش دوره گذشته مجریانی که مهارت ویژه ای داشتند، امتیاز می گرفتند. برای ما ارتقای سطح مجریان در طول دوره های مختلف اهمیت داشت و می دیدیم که افراد به تدریج جایگاه خود را ارتقا می دادند. در واقع این جشنواره، دانشگاهی برای مجریان جهت شناخت سبک های مختلف اجراست.

وی افزود: سال گذشته ۲۰۰ مجری در جشنواره شرکت کردند. امسال نیز از میان ۴۰۰ متقاضی با ارسال نمونه اجرا، ۲۵۰ نفر برای شرکت در رقابت پذیرفته شدند. این شرکت کنندگان از ۲۰ استان در جشنواره حاضر هستند.

علومی یزدی در پاسخ به این که آیا کارگاه هایی آموزشی هم برای مجریان در قالب جشنواره برگزار می شود یا نه، عنوان کرد: اجرای صحنه و تلویزیون دو مقوله کاملا متفاوت از یکدیگر است. مجری صحنه باید مدیریت زمان و بحران را بلد باشد. سال گذشته چند کارگاه تخصصی در جشنواره برگزار شد. اما امسال به علت کمبود زمان برای برگزاری کارگاه تخصصی و همیاری بیشتر شرکت کنندگان، قرار بر این است بعد از جشنواره سمینارهای تخصصی برگزار شود تا توجه شرکت کنندگان در طی روزهای جشنواره، معطوف به رویداد باشد.

ملک نیا درباره اینکه در بخش هنرمندان چه فضایی برای حضور این قشر ایجاد شده است، گفت: صحنه علاوه بر مجریان، هنرمندانی مثل خوانندگان، نوازندگان، تن پوشان عروسک، مقلدان صدا و... را هم نیاز دارد. اما در فاز اول خوانندگان صحنه و نوازندگان شرکت کرده اند. رضا احمدی رئیس جشنواره خوانندگان است که خود سال گذشته عنوان برتر را کسب کرد.در این بخش ۳۵ نفر آثار خود را ارسال کردند که ۲۷ نفر حضورشان نهایی شده است. علاوه بر آن ها، نوازندگان صحنه ای نیز در بخش رقابت همراه مجریان حضور خواهند داشت.

وی در پایان عنوان کرد: همچنین در جشنواره هشتم بخش های دیگر را مثل استندآپ کمدی، تقلید صدا و شو را به این رویداد اضافه خواهیم کرد.

گفتنی است هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران ۳۱ و ۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود.
کد مطلب: 11373