بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افتتاح شد
بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل مصلی امام خمینی (ره) بازگشایی شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۲۰
 
بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افتتاح شد
 
بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل مصلی امام خمینی (ره) بازگشایی شد.

تحریرنو: در مراسم آغاز به کار بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین چند نفر از دیگر معاونان این وزارتخانه نیز حضور داشتند.

همان طور که پیش تر اعلام شده بود، نمایشگاه قرآن امسال با شعار پیش به سوی فهم قرآن فعالیت خود را آغاز کرد، در مراسم بازگشایی نمایشگاه نیز بار دیگر بر لزوم فهم قرآن و دوری از فراگیری ظاهری این کتاب مقدس، تاکید شد.

بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از بخش های مختلف مربوط به حوزه های علمیه‌، بانوان،‌ بازارچه ها،‌ نرم افزارها و محصولات هنری قرآنی به همراه بخش ویژه عفاف و حجاب برخوردار است.

در این مراسم جنتی طی سخنانی ضمن اظهار خرسندی از آغاز بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌‌المللی قرآن کریم، گفت: قرآن معجزه ابدی اسلام و تنها کتاب معتبر آسمانی است. تنزل از مقام قرب به جهان مادی در ماه مبارک رمضان سبب شرافت و عزت این ماه عزیز شده است.

وی با اشاره به اینکه قرآن گرانبهاترین تحفه آسمانی در ماه مبارک رمضان به دست بشریت رسیده است، افزود: رمضان فرصت مغتنمی است که معرفت جان را از سرچشمه هدایت سیراب کنیم.

وزیر ارشاد با بیان اینکه قرآن بحر مواج و اقیانوس بیکرانی است که فهم بشر از درک حقیقت آن ناتوان است، تصریح کرد: شناخت عمق و عظمت کلام وحی از دایره عقل بیرون است. به تعبیر امام خمینی (ره) قرآن جلوه تام خداوند متعال است. پروردگار هستی قرآن را آن‌قدر تنزل داد تا دست بشر به شاخه‌های طوبی آن برسد و با چنگ زدن به حبل‌الله امکان استفاده از آن را فراهم سازد.

جنتی هدف از نزول قرآن را رسیدن به خوشبختی و سعادت بشر عنوان کرد و گفت: از آنجا که انسان موجودی پیچیده است کتابی که برای تربیت او نازل شده باید قادر به رشد همه ابعاد وجود آدمی باشد به همین دلیل قرآن از بدو نزول تاکنون توانسته هم‌پای توسعه جوامع متناسب با شرایط زمان نقش هدایتگری خود را ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از رموز تأثیرگذاری قرآن را باید در آمیختگی آن با هنر جست‌وجو کرد، افزود: خلق آثار هنری با مضامین قرآنی بهترین نشانه این مدعا است. در این کتاب الهی اهداف و اصول تربیتی، اجتماعی و سیاسی در قالب انواع هنرها بیان شده است.

وزیر ارشاد در ادامه به آیات سوره مبارکه یوسف اشاره کرد و گفت: در سوره مبارکه یوسف پاسخ دهها مشکل اساسی در اقتصاد، مدیریت، تربیت و سایر امور یافت می‌شود. به طوری که در برخی از آیات آن راه نجات از نفس اماره تمسک به کلام وحی، صبر و بردباری و همچنین تحمل ناملایمات معرفی شده است.

جنتی با اشاره به اینکه در سوره مبارکه یوسف راه حل بی‌بندوباری تقویت بنیان عقیدتی است، خاطرنشان کرد: در سوره مبارکه یوسف مدیریت در دو بخش تخصص و تعهد پیوند خورده است و شیوه اداره جامعه با گماشتن افرادی که ویژگی آگاهی و امانتداری داشته باشند مورد تأکید قرار گرفته است.

وی ناامیدی را از صفات کافران و افراد مادی‌گرا عنوان کرد و افزود: قرآن به عنوان کتاب جامع هدایت و سعادت بشر در پیش‌روی ما قرار دارد و باید بدانیم رسیدن به سعادت با رفع مهجوریت کلام وحی و بازگشت به این منبع گرانقدر امکان‌پذیر است.

وزیر ارشاد مهم‌ترین خلاء جامعه مسلمانان را مهجوریت قرآن دانست و گفت: وقتی درباره تقلید ماهیت سبک زندگی و آسیب‌های اجتماعی صحبت می‌کنیم باید بدانیم آموزه‌های عملی قرآن باید مورد توجه قرار گیرد اما متأسفانه در جامعه امروز این امور کمرنگ شده و توصیه‌ها تزئینی هستند و در عمل نهادینه نشده‌اند.

جنتی با اشاره به اینکه جامعه ما دچار بیماری عقیدتی شده است، خاطرنشان کرد: مراجع تقلید به ویژه مقام معظم رهبری بارها از وضعیت فرهنگی جامعه اظهار نگرانی کرده‌اند که آخرین بار در دیدار نمایندگان مجلس دهم با ایشان این امر مطرح شد. در اینجا باید بگویم ما هم نسبت به وضعیت فرهنگی جامعه اظهار نگرانی داریم وقتی می‌بینیم که حقوق افراد پایمال می‌شود و گمراهی و گناه جامعه را فرا می‌گیرد باید اقدامات عملی متناسب با نظام و براساس معارف اسلام صورت دهیم چرا که عمل به آموزه‌های اهل بیت آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه ما باید براساس کلام امام علی (ع) در همه امور به قرآن مراجعه کنیم، تصریح کرد: وزارت ارشاد با استعانت از خداوند و با توجه به امکانات و شرایط در نشر فرهنگ قرآن و فراهم کردن فضای مفرح فرهنگی در چاچوب نظام اسلامی تلاش می‌کند تا احساس بی‌هویتی و یأس را از افراد دور کند.

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه صعود به کمال در گرو عمل به قرآن است، گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال با شعار به سوی فهم قرآن برگزار می‌شود. این نمایشگاه جایگاهی برای عرضه و تبادل افکار دینی و زمینه‌ای برای دل‌بستگی به قرآن و دمیدن روح امید و نشاط و همچنین دستیابی به سبک زندگی قرآنی است.
کد مطلب: 5975