سینما محل عرضه و جولان بیت کوین و شائبه پولشویی
سینمای ایران نیز انگار وسیله و جولانگاهی برای عرض اندام تهیه کنندگانی است که قواعد "بیت کوین" را به خوبی بلد هستند و پول های فاسد را وارد سینما می کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۵۸
 
سینما محل عرضه و جولان بیت کوین و شائبه پولشویی
 
سینمای ایران نیز انگار وسیله و جولانگاهی برای عرض اندام تهیه کنندگانی است که قواعد "بیت کوین" را به خوبی بلد هستند و پول های فاسد را وارد سینما می کنند.

تحریرنو ؛ بیت کوین یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمی کند. ارز دیجیتال بیت کوین نمی تواند خارج از برنامه ریزی انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است. فقط ۲۱ میلیون بیت کوین برای همیشه تولید می شود. تراکنش های شبکه بیت کوین، در یک لاگ عمومی با تکنولوژی بلاک چین(blockchain) ذخیره می شوند.

بیت کوین دارای ویژگی‏های همچون غیرمتمرکز بودن، ناشناس بودن، شفاف بودن، سریع و غیر قابل لغو است.اما مهم ترین ویژگی آن "آزادی" است.

"بیت کوین" از کنترل مقامات دولتی و حکومتی و تحمیل هزینه ها آزاد است. وقتی برای خرید چیزی با" بیت کوین" اقدام می کنید، متوجه خواهید شد که ارزهای رمزنگاری به همان اندازه پول های فیزیکی رایج شده اند. با توجه به افزایش و وجود تعداد زیاد بازارهای اینترنتی که فقط بیت کوین را قبول می کنند، می توانید بعضی موارد را با بیت کوین راحت تر از هر ارز دیگری خریداری نمایید.

اما سینمای ایران نیز انگار وسیله و جولانگاهی برای عرض اندام تهیه کنندگانی است که قواعد "بیت کوین" را به خوبی بلد هستند و پول های فاسد را وارد سینما می کنند.

تهیه کنندگان سینمای ایران به طور غیرمستقیم بارها از ورورد پول کثیف به سینما گفته اند به طور مثال امیر حسین شریفی تهیه کننده سینما، در مصاحبه ‏ای این چنین گفته است:" پول کثیف وارد سینما شد و دستمزد بازیگران به ناگاه رشد نجومی داشته است. صرف هزینه ۱۵میلیاردی برای تولید فیلمی منتسب به بیت کوین بازان از آفات چنددستگی تهیه کنندگان است. این فیلم که مدتهاست پشت خط اکران مانده باید ۴۵میلیارد بفروشد که فقط سرمایه اش برگردد؛ همان ها که برای سرمایه گذاران بازداشتی، کارت تهیه کنندگی صادر کردند حالا مشغول سنگ اندازی سرراه تشکیل صنف یکپارچه اند با تشکیل صنف یکپارچه بساط پولشویی از سینما برچیده خواهد شد."

سید رضا اورنگ، منتقد نیز در صفحه اینستاگرام خود چنین نوشته است: جولان میلیاردرهای مشکوک در سینمای ایران ادامه دارد و گویا قرار نیست از تب و تاب بیفتد.

پس از حضور افرادی چون:بابک زنجانی،حسین هدایتی و محمد امامی که هرسه پرونده های سنگین در دادگاه دارند،تازه واردی مانند محمدصدق رنجکشان و نوخاسته ای به نام سجاد علیجانی در ادامه راه آنان وارد عرصه سینما،تئاتر و تلویزیون شده و با نشان دادن اسکناس های انبوه و رنگارنگ، دهان صاحبان حرص و آز را آب انداخته و قند در دل شان آب کرده اند!

این سرمایه داران که اکثرشان خون مردم را سال هاست به شیشه کرده و می کنند،توانسته اند با پول خون مردم،عده ای از تهیه کنندگان، کارگردانان،بازیگران و منتقدان سینما را به تملک خود در آورند!

هنوز کسی یا جایی پاسخ نداده،این گروه پولدار در سینما چکار می کنند و با چه اندیشه ای وارد این حرفه شده اند؟عده ای می گویند برای پولشویی،اما به نظر می آید پولشویی فقط بخشی از این پروژه سنگین است،مسئله بسیار مهم تر از این حرف هاست.باید دید پشت پرده چه اتفاقاتی افتاده و می افتد و نیت اصلی چیست!

وزرای ارشاد و روسای سازمان سینمایی در دوره های مختلف،هیچ کدام درباره این موضوع مهم و حساس اعلام موضع نکرده اند.این عدم موضع گیری روشن،نشان دهنده دو چیز است،یا از قدرت های پشت پرده هراس دارند که دم بر نمی آورند و یا منافعی به دست شان رسیده که خوش نمی دارند آن را از دست بدهند.

باورش بسیار سخت است که محمدصادق رنجکشان و هووی او سجاد علیجانی به خاطر علاقه به هنر و سینما باشد که پول های شان را به پای این و آن می ریزند!آنچه بیشتر محتمل است،این موضوع است که آنان به عنوان نمایندگان کسی یا جایی اینچنین ریخت و پاش کرده و می کنند.اگر صاحب این پول خودشان بودند،بعید بود این گونه خاصه خرجی کنند.به خصوص اینکه این دو نفر توانسته اند با قدرت مالی خویش روی جشنواره های فیلم فجر و جهانی فجر نیز تاثیر گذار باشند.عده ای عقیده دارند رضا میرکریمی به همین دلیل نخواسته نام اسپانسر ها را اعلام کند.

چرا در این چند ساله اخیر پای این افراد به عرصه هنر و سینما باز شده؟چگونه می شود باور کرد که هیچ منظور و نیت خاصی پشت این قضیه نبوده و نیست؟!

وقت آن است که وزیر ارشاد و سرپرست سازمان سینمایی اش،پرده سکوت را کنار زده و درباره این مسئله مهم و حساس اعلام موضع قاطع و رسمی داشته باشند.

سجاد علیجانی، سرمایه گذاری که در سینمای ایران به عنوان تهیه کننده " ما همه با هم هستیم" و اسپانسر جشنواره ملی فعالیت کرده است او رزومه ‏ای هم در "بیت کوین" دارد.

"ماهمه باهم هستیم" روایتی کمدی از سقوط یک هواپیما و رازهای مسافران آن است،این فیلم به تهیه کنندگی سجاد علیخانی است که جنجال زیادی به پا کرده. ارتباط تهیه کننده فیلم با "بیت کوین" و دستمزدهای نجومی بازیگران آن نکات قابل تامل سینمای ایران در مورد "پولشویی" است.

تا کنون هیچ نهاد و ارگان، پاسخگو چگونگی حضور این شخص در سینما و حتی اسپانسرینگ جشنواره‏ای این شخص نبوده است.
کد مطلب: 18344