در نشست خبری انجمن عکاسان مطبوعاتی مطرح شد؛
از سکوت برای عباس عطار تا دوربین طلایی و سهمیه طرح ترافیک
نشست خبری دومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران با یک دقیقه سکوت برای عباس عطار و منوچهر یگانه‌دوست آغاز و بر اولویت عکاسان مطبوعاتی برای دریافت سهمیه طرح ترافیک تاکید شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۴۹
 
از سکوت برای عباس عطار تا دوربین طلایی و سهمیه طرح ترافیک
 
نشست خبری دومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران با یک دقیقه سکوت برای عباس عطار و منوچهر یگانه‌دوست آغاز و بر اولویت عکاسان مطبوعاتی برای دریافت سهمیه طرح ترافیک تاکید شد.

به گزارش تحریرنو ؛ حمید فروتن رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی در این نشست درباره این انجمن گفت: این انجمن صنفی یک NGO است که هیچ بودجه‌ای ندارد و بخشی از درآمد آن به حق عضویت اعضاء برمی‌گردد که مبلغ ناچیزی است.

او ادامه داد: ما در زمینه‌های صنفی اعضای خود را تحت پوشش قرار می‌دهیم. اگر اعضای ما درخواستی بدهند و حق و حقوق مادی و معنوی آن‌ها رعایت نشده باشد ما پیگیری می‌کنیم و توسط یک حقوقدان سعی در حل مشکل آن داریم، ما در جهت رفاه عکاسان مطبوعاتی نیز تلاش داریم، کمیته عضوگیری ما فعال شده که کمیته سفت و سختی است، عکاسان باید برای عضویت در این انجمن از فیلترهای مختلفی بگذرند.

فروتن اظهار کرد:ما درباره سهمیه طرح ترافیک نیز جلسه‌هایی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که عکاس مطبوعاتی به دلیل اینکه تجهیزات سنگین و گران قیمتی دارد و به دلیل پوشش حوزه‌های مختلف مدام در سطح شهر در حال تردد است، برای دریافت سهمیه طرح ترافیک اولویت دارد.

اودرباره مراسم اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران گفت که این برنامه ثابت از سال گذشته برای ایجاد انگیزه و ارتقای سطح معلومات آغاز شده و توضیح داد: ما امسال با تغییر سیاست تصمیم گرفتیم آثار سال گذشته (۱۳۹۶) را داوری کنیم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی با بیان اینکه برای این مراسم شورای سیاست‌گذاری تشکیل شده است، ادامه داد: علاوه بر اعضای هیات مدیره انجمن عکاسانی مانند سیف‌الله صمدیان، محمد فرنود، نیوشا توکلیان و... در این شورای سیاست‌گذاری حضور دارند و آیین‌نامه‌ای را برای اهدای این نشان تدوین کردیم.

فروتن درباره بخش‌های این رویداد توضیح داد: ما در پنج بخش شامل عکاسی خبری، مستند اجتماعی، محیط زیست، ورزشی و پرتره نشان «دوربین طلایی» را اهدا خواهیم کرد. از طرفی در این دوره بخش مالتی مدیا را اضافه کردیم و تصمیم داریم در سال‌های آینده آن را پررنگ‌تر برگزار کنیم.

او اضافه کرد: در این بخش‌ها، نشان به تک عکس و مجموعه عکس اهدا خواهد شد که در مجموع ۱۰ نشان را در برخواهد گرفت، یک جایزه نیز به بخش مالتی‌مدیا تعلق خواهد گرفت، ما پس از اتمام زمان ارسال آثار یک هفته نیز به افرادی که جا مانده بودند فرجه‌ای دادیم تا آثار خود را برای ما بفرستند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی بیان کرد: در مجموع ۲۵۴ عکاس در این رویداد شرکت کردند. ما محدودیتی نگذاشتیم که حتما عکاسان حاضر در این نشان، عکاس مطبوعاتی باشند. در بخش عکاسی خبری ۴۰ مجموعه و ۵۶۶ تک عکس؛ در بخش ورزشی ۱۶ مجموعه و ۲۶۲ تک عکس، در بخش پرتره ۱۰ مجموعه و ۲۰۳ تک عکس؛ در بخش محیط زیست ۲۶ مجموعه و ۱۹۵ تک عکس؛ در بخش مستند اجتماعی ۸۳ مجموعه و در بخش مالتی مدیا ۱۷ اثر به دست ما رسیده است. مرحله پایانی داوری‌ها نیز هنوز انجام نشده است.

فروتن همچنین درباره بخش‌ دیگر این مراسم که به تقدیر از پیشکسوت عرصه عکاسی مطبوعاتی برمی‌گردد، گفت: هرسال از چند پیشکسوت این عرصه تقدیر خواهد شد که امسال کمیته‌ای شامل اساتید عکاسی مانند محمد صیاد، سید عباس میرهاشمی، محمد نوروزی و... سه نفر را برای این کار انتخاب خواهند کرد. همچنین اعضای هیات مدیره تصمیم گرفتند به پاس تلاش ارزشمند اسماعیل عباسی در حوزه تدریس، پژوهش، ترجمه و تالیف در حوزه عکاسی مطبوعاتی در بخش ویژه تقدیر شود.

او با بیان اینکه مراسم دومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران عصر ۲۳ اردیبهشت در خانه هنرمندان برگزار می‌شود، گفت که نمایشگاه آثار برگزیده این رویداد همان روز افتتاح می‌شود و به مدت یک هفته ادامه دارد.

فروتن همچنین معتقد است این جایزه اعتبار خود را پیدا کرده و به یک برند تبدیل می‌شود.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا عکاسان خارجی فعال در ایران نیز می‌توانند در این رویداد شرکت کنند، اظهار کرد: از آنجایی که ما یک تشکل صنفی هستیم این رویداد را در سطح ملی برگزار می‌کنیم اما هر فعال مطبوعاتی در ایران می‌تواند در این جایزه شرکت کند.

او همچنین چاپ کتاب آثار برگزیده این رویداد را منوط به ایجاد پشتوانه مالی دانست.

فروتن درباره حمایت ارگان‌های دولتی از این برنامه، گفت: بیشترین نهادی که تا به حال با ما همکاری داشته، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد است. ما توقع داریم تا زمان برگزاری این رویداد این معاونت با ما همکاری بیشتری داشته باشد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی در بخش دیگری از این نشست که ۱۵ اردیبهشت ماه در ساختمان شماره ۲ خانه هنرمندان برگزار شد، اظهار کرد: ما در کنار اهدای این نشان، برنامه‌های دیگری هم داریم و دائم به این موضوعات فکر می‌کنیم. سیاست ما در این دوره هیات مدیره مبنی بر کمک گرفتن و همفکری با پیشکسوتان و هیات موسس انجمن بود.

همچنین ابراهیم حیدری مدیر بخش ارتباط با رسانه‌های این رویداد درباره اعتبار نشان «دوربین طلایی» بیان کرد: ما نه پولی داریم به برگزیدگان بدهیم و نه می‌توانیم آن‌ها را به فرصت مطالعاتی بفرستیم، ما اعتبارمان را از فضا می‌گیریم و اعتمادی که در ۲۰ سال گذشته به این مجموعه وجود داشته است، این تشکل صنفی توسط افرادی تاسیس شده که هرکدام وزنه‌ای برای عکاسی ایران هستند، وقتی یک عکاس می‌خواهد انتخاب کند در کدام رویداد شرکت کند، به این فکر می‌کند قرار است از چه کسی جایزه بگیرد و توسط چه کسی تایید شود.
کد مطلب: 15717