متروی تهران چقدر در كاهش آلودگی هوای پايتخت نقش دارد؟
ابرشهر تهران روزانه شاهد بيش از ۱۸ ميليون سفر شهري است؛ آلودگي هوا و ترافيك فزاينده و لجام گسيخته مدت هاست كه جز دغدغه هاي اصلي شهروندان و مديريت شهري پايتخت به شمار مي آيد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۲
 
متروی تهران چقدر در كاهش آلودگی هوای پايتخت نقش دارد؟
 
ابرشهر تهران روزانه شاهد بيش از ۱۸ ميليون سفر شهري است؛ آلودگي هوا و ترافيك فزاينده و لجام گسيخته مدت هاست كه جز دغدغه هاي اصلي شهروندان و مديريت شهري پايتخت به شمار مي آيد.

تحریرنو ؛ ابرشهر تهران روزانه شاهد بيش از ۱۸ ميليون سفر شهري است؛ آلودگي هوا و ترافيك فزاينده و لجام گسيخته مدت هاست كه جز دغدغه هاي اصلي شهروندان و مديريت شهري پايتخت به شمار مي آيد و غريب به اتفاق كارشناسان و مسئولان، توسعه حمل و نقل عمومي به ويژه مترو را تنها راهكار برون رفت از اين بحران مي دانند، ناوگاني كه براساس آمار از ابتداي بهره برداري تاكنون از انتشار ۲ هزار و ۴۶۱ هزار تن گازهاي آلاينده به هواي تهران جلوگيري كرده است.

مهندس فرنوش نوبخت نائب رئيس هيات مديره و مديرعامل شركت بهره برداري متروي تهران و حومه ضمن گراميداشت ۲۹ دی، روز هوای پاک افزود: شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه براساس چشم انداز خود تلاش مي كند تا به عنوان شركتي سرآمد در حمل و نقل شهري با رويكرد دقت، سلامت و سرعت فعاليت كند. در حال حاضر روزانه حدود دو ميليون و پانصد هزار سفر با متروي تهران و حومه انجام مي شود كه اين ميزان بايد براساس چشم اندازِ حمل و نقل و ترافيك شهر تهران تا سال ۱۴۰۴ به رقم هفت ميليون سفر در روز برسد.

وي در خصوص سهم متروي تهران و حومه در كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي گفت: امروزه بیش از سه چهارم نیاز انرژی دنیا از منابع سوخت های فسیلی شامل نفت، بنزین و گاز تامین مي شود كه آلاينده هاي حاصل از آن سبب افزایش آلودگی هوا و گرم شدن زمین شده اند. اهميت كاهش استفاده از سوخت هاي فسيلي يك دغدغه جهاني است چرا كه براساس گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی، از هر ١٠نفر در دنیا فقط یک نفر به هوای سالم دسترسی دارد وآلودگي هوا چهارمین عامل خطر براي سلامت انسان ها در کل دنیا به شمار می‌رود. در اين ميان استفاده از مترو به عنوان تنها وسيله حمل و نقل عمومي درون شهري پاك مي تواند صرفه جويي بسياري در مصرف سوخت هاي فسيلي داشته باشد كه اين امر تاثير زيادي در كاهش آلودگي هوا دارد.

مديرعامل شركت بهره برداري متروي تهران و حومه خاطر نشان كرد: آمارها نشان مي دهند كه استفاده از متروي تهران و حومه تنها در شش ماه نخست سال ۹۷ باعث شده است تا در مصرف ۱۹۵ ميليون ليتر بنزين و ۱۹ ميليون ليتر گازوئيل صرفه جويي شود و اين ميزان صرفه جويي در مجموع سفرهايي كه از ابتداي بهره برداري از متروي تهران و حومه تا پايان آذر ماه سال ۱۳۹۷ در اين ناوگان انجام شده است به رقم ۴هزار و ۹۶۸ ميليون ليتر در مصرف بنزين و ۴۹۷ ميليون ليتر در مصرف گازوئيل مي رسد.

به گفته مهندس نوبخت انجام سفرهاي شهري با متروي تهران و حومه در نه ماه نخست سال ۱۳۹۷ باعث شده تا ۸۱۰ هزار تن گاز Co۲ وارد هواي تهران نشود، ضمن آنكه سفرهاي انجام شده با متروي تهران و حومه در اين مدت مانع از انتشار ۱۱۳ هزار تن گازهايCo ، NOX، So۲، PM۱۰و HCشده است. وي در اين خصوص افزود: شركت بهره برداري متروي تهران و حومه براي افزايش ظرفيت ناوگان در خطوط موجود به تجهيزات و به خصوص به واگن هاي بيشتري نياز دارد كه مستلزم تامين بودجه از سوي نهادهاي ذيربط است اما اين شركت از آبان ماه ۱۳۹۶ علي رغم همه محدوديت ها و فشارها در خصوص كمبود بودجه و مشكلاتي كه براثر تحريم ها بر سرراهش قرار گرفته سعي كرد تا با بهره وري حداكثري از ظرفيت و امكانات موجود باز هم نسبت به ارتقا سطح خدمات به مردم گام بردارد كه كاهش فاصله حركت قطارها در خطوط يكي از اين موارد است.

مديرعامل شركت بهره برداري متروي تهران و حومه ادامه داد: از آبان ماه ۱۳۹۶، حداقل فاصله حركت قطارها در خطوط ۱ ، ۲ و ۴ متروي تهران از ۵ دقيقه به ۴ دقيقه كاهش يافت ضمن آنكه اين زمان در خط ۳ از ۱۸ دقيقه به ۹ دقيقه و سپس در دي ماه ۹۷ از ۹ دقيقه به ۷ و نيم دقيقه رسيد. در خط ۵ هم به منظور رفاه بيشتر حال مسافران، در آذر ماه ۱۳۹۶ تعداد واگن‌های قطارهای خط پنج مترو از ۸ واگن به ۹ واگن افزایش یافت ضمن آنكه مسافران اين خط در سال ۱۳۹۷ هم شاهد افزایش قطارهای تندرو از ایستگاه کرج به ایستگاه تهران بودند.
کد مطلب: 17760