حجت‌الاسلام‌والمسلمین امرودی بیان کرد؛
بهره‌مندی از توا‌ن‌مندی بانوان در اجتماع و رسیدن به جای‌گاه مطلوب
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: شهرداری سه‌نوع نگاه خانواده‌محور، عدالت در خانواده و اجتماع و ضرورت بهره‌گیری از توان‌مندی بانوان در اجتماع و رسیدن به جای‌گاه مطلوب است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۰
 
بهره‌مندی از توا‌ن‌مندی بانوان در اجتماع و رسیدن به جای‌گاه مطلوب
 
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: شهرداری سه‌نوع نگاه خانواده‌محور، عدالت در خانواده و اجتماع و ضرورت بهره‌گیری از توان‌مندی بانوان در اجتماع و رسیدن به جای‌گاه مطلوب است.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری چهارمین دوره‌ی جشنواره‌ی مد و پوشش اسلامی ایرانی "جشنواره مد و لباس تسنیم"، صبح امروز دوشنبه ۱۴ دی‌ماه ۹۴، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، نرگس معدنی‌پور مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، دکتر حمید قبادی دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس و اصحاب رسانه در سالن اشراق ایوان شمس شهرداری تهران برگزار شد.

دراین نشست خبری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران اظهار داشت: چهارمین دوره‌ی جشنواره‌ی مد و پوشش اسلامی  ایرانی از تاریخ ۱۶ تا ۲۳ دی‌ماه در بوستان گفتگو برگزارخواهد شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امرودی تصریح کرد: ما درشهرداری سه‌نوع نگاه را نسبت به بانوان در دستور کار خود قرار داده‌ایم، نگاه اول، نگاه خانواده‌محور است و مدیریت شهری، اول بانوان را در قالب خانواده می‌بیند. دشمن، امروز خانواده را به‌عنوان مهم‌ترین عنصر نگه‌دارنده‌ی فرهنگ جامعه نشانه رفته است.

وی خاطرنشان کرد: به‌همین دلیل تمرکز اصلی فعالیت‌های ما بر روی خانواده است و جشنواره‌ی تسنیم نیز تمرکز ویژه‌ای بر آن دارد و عدالت در خانواده و اجتماع نگاه دوم است و متاسفانه فضاهای عمومی در کشور بیش‌تر مختص به مردان است و حتی در موارد بسیاری خانواده‌های عزیز نمی‌توانند از این اماکن استفاده کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران افزود: شهرداری تهران برای رعایت عدالت، فضاهای ویژه‌ای مانند بوستان مادران و شهربانوها را افتتاح و فعال کرده، این اقدام ما در شهرداری در راستای توزیع امکانات و ایجاد عدالت صورت گرفته است و ضرورت بهره‌گیری از توان‌مندی بانوان در اجتماع و رسیدن به نقطه‌ی مطلوب نگاه سوم است. چرا ‌که حضور بانوان سرمایه‌ی اجتماعی مهمی است و بهره‌مندی از این توانایی از ارکان اصلی رسیدن به شهر مطلوب است.

وی تاکید کرد: تلاش ما این است که در محیطی ایرانی اسلامی و سراسر امنیت زندگی کنیم و بانوان، عنصر اصلی رسیدن به این مهم هستند و جشنواره‌ی تسنیم نتیجه‌ی فعالیت‌های بانوان در محلات است و در دوره‌ی چهارم نسبت به اولین دوره شاهد تکامل بسیار زیاد این جشنواره خواهیم بود.

حجت‌الاسلام امرودی، به برخی از تفاوت‌های جشنواره‌ی چهارم با دوره‌های پیشین اشاره و گفت: تمرکز ما در دوره‌ی اول بر روی شکل‌دهی خانه‌های تسنیم بود، در دوره‌ی دوم، آموزش و در دوره‌ی سوم، دست‌یابی به اهداف هجده‌گانه‌ی شهرداری محور فعالیت‌ها قرار گرفت و در دوره‌ی چهارم، تاکید ویژه‌ی ما بر روی سبک زندگی است.

وی در پایان با اشاره به این‌که معرفی الگوی حجاب اجتماعی و اداری یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های این دوره از جشنواره است، گفت: این الگو توسط خود بانوان مشخص می شود و امیدواریم بتوانیم فضای تولید انبوه این محصولات را در کشور ایجاد کنیم.

دکتر حمید قبادی، دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس، در ادامه‌ی این نشست خبری اظهار داشت: امیدواریم شهرداری تهران اقدام به راه‌اندازی مجتمع عرضه‌ی لباس‌های ایرانی و اسلامی کند تا طراحان و تولید‌کنندگان می‌توانند نیاز مردم را با قدرت انتخاب بالا برآورده کنند.

وی افزود: در سال ۹۴ حدود ۱۰۰۰ مرکز عرضه‌کننده‌ی پوشش اسلامی و ایرانی را شناسایی کرده‌ایم. اگر دستکم در تهران پنج مجتمع عرضه‌ی لباس ایرانی  اسلامی راه‌اندازی شود،‌ خوب است و مردم از آن استقبال خواهند کرد.

دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس، با اشاره به فراهم‌شدن مقدمات امضای تفاهم‌نامه‌ای میان کارگروه مد و لباس و معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران گفت: این تفاهم‌نامه می‌تواند موجب ادامه هم‌کاری‌های ما و شهرداری تهران شود. علاوه بر آن تلاش می‌کنیم با هم‌کاری اداره‌کل امور بانوان شهرداری تهران مشاغل مد و لباس را در میان بانوان جاری کنیم.

قبادی افزود:‌ در پنجمین جشنواره مد و لباس فجر که تا پایان سال جاری برگزار می‌شود، از هم‌کاری‌های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره‌کل امور بانوان شهرداری تهران بهره خواهیم برد و کارگروه مد و لباس با عنوان یکی از سیاست‌های محوری خود،‌هم‌یاری، هم‌کاری و جلب مشارکت و ظرفیت‌های موجود در کشور را در دستور کار خود قرار داده است و قطعا مدیریت شهری به‌ویژه شهرداری تهران جزو اولین‌ها در این هم‌راهی است.

دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس، با اشاره به نهادهای مختلف تحت پوشش شهرداری تهران گفت: نهادهای مختلفی در شهر تهران اعم از سراهای محله، فرهنگ‌سراها و شهربانوها در تمام مناطق شهر تهران وجود دارند. این محل‌ها بسترهای مناسبی است که می‌تواند موضوع مد و لباس را در آن‌ها مورد بهره‌برداری قرار داد.

وی یادآور شد: رویکرد معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره‌کل امور بانوان شهرداری تهران قرار گرفتن این ظرفیت‌ها در اختیار هنرمندان و مبتکران در سطح گسترده و عملیاتی است. مهم‌ترین ماموریت کارگروه سامان‌دهی مد و لباس نیز به‌کارگیری همه‌ی ظرفیت‌ها و ارتقای انتخاب مردم در نوع پوشش و لباس است، چرا‌که مردم ایران استحقاق استفاده از بهترین‌ها را دارند و بهتر است از انواع محصولات مبتنی بر فکر ایرانی استفاده کنند.

دکتر قبادی ابراز داشت: اقتصاد مقاومتی در حوزه‌ی سبک زندگی و مد و لباس یکی از ارکان قابل توجه در کشور است، مجموعه‌ لباس، ۱۰میلیارد دلار و مجموعه‌ی مد و لباس ۲۰میلیارد دلار در کشور ما است. اگر بتوانیم از این ظرفیت مبتنی بر تفکر، خلاقیت و تولید ایرانی بهره ببریم اتفاق بزرگی رخ خواهد داد. در این شرایط لازم است این حجم را با نگاه اقتصاد مقاومتی سامان‌دهی کنیم و با همین رویکرد تلاش می‌کنیم مجموعه‌ی فعالان مد و لباس را در کنار خود داشته باشیم. شهرداری تهران نیز در این زمینه‌ی هم‌یاری‌های لازم را داشته است.

وی ادامه داد: در کارگروه سامان‌دهی مد و لباس از برنامه‌ریزی تا اجرا به جشنواره‌ی تسنیم کمک می‌کنیم و در جهت کاربردی‌سازی مدل و لباس اسلامی و ایرانی عمل می‌کنیم. دراین دوره جشنواره تسنیم بخش قابل توجهی از غرفه‌ها به‌عرضه‌ی و فروش محصولات اختصاص یافته است.

دکتر قبادی در پایان گفت: اکنون عرضه‌ی لباس اسلامی و ایرانی دچار مشکل است در واقع یکی از نواقص کار ما محل عرضه است و به‌قدر کافی نتوانسته‌ایم فضای مناسب را برای عرضه‌ی پوشاک اسلامی و ایرانی ایجاد کنیم.

نرگس معدنی‌پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، در ادامه‌ی این نشست خبری، اظهار داشت: تلاش کرده‌ایم زنان را در سطح محلات آموزش دهیم به‌گونه‌ای که آن‌ها در قالب گروه‌ها به شناسایی نیازهای محلی و تبدیل به این نیازها به پروژه‌های خرد محلی بپردازند. در این جهت بیش از ۶۳۳ گروه محلی تشکیل شد و ۷۴۵ پروژه‌ی خرد محلی به جشنواره ارائه‌شد که از بین آن‌ها ۹۰ پروژه انتخاب شدند.

وی با اشاره به بخش نمایشگاهی جشنواره تسنیم افزود: مهم‌ترین بخش به نمایش گذاشتن مد و پوشش اسلامی ایرانی است که در این جهت ۷۳ اثر در بخش‌های پوشش اداری، نوجوانان، خانوادگی و اجتماعی به نمایش در خواهند آمد و بخش ابتکارات جامعه محور نیز ۲۲ غرفه به معرفی دست‌آوردهای گروه‌های محلی می‌پردازد.

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران ادامه داد: ۱۰هزار اثر از بخش جشنواره دور ریختنی‌ها به‌دست ما رسید که ۴۰۰۰ اثر قابل نمایش شناخته شد. موضوع امسال جشنواره بهترین‌ها از دور ریختنی‌ها، منزل آرایی بود.

وی با اشاره به مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در جشنواره تسنیم گفت: غرفه‌هایی را به سمن‌ها اختصاص داده‌ایم که در آن‌ها فعالیت‌های خرد در زمینه خانواده و سبک زندگی اسلامی ایرانی را به نمایش بگذارند.

معدنی‌پور تاکید کرد: یکی از رویکردهای ما در جشنواره‌ی مد و لباس تسنیم آموزشی است و ۱۲ کارگروه آموزشی در زمینه‌ی مد و لباس اسلامی  ایرانی و پنج کارگاه آموزشی در زمینه‌ی به پوشی برگزار می‌کنیم. چهار نشست تخصصی را نیز با محوریت نقش مدیریت شهری در ترویج فرهنگ پوشش اسلامی برگزار می‌کنیم.

وی با بیان این‌که ۸۰ غرفه به عرضه‌ی محصولات تولید شده در حوزه‌ی عفاف و حجاب اختصاص یافته است، افزود: دانشگاه‌ها نیز در عرضه‌ی مد و پوشش اسلامی در این جشنواره‌ی شرکت می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به دانشگاه هنر و دانشگاه آزاد اشاره کرد و تلاش می‌کنیم طرح‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد را به چرخه‌ی تولید وصل کنیم.

بنابر این گزارش، چهارمین جشنواره‌ی مد و لباس تسنیم، از ۱۶ تا ۲۳ دی‌ماه جاری، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو برگزار می‌شود.
کد مطلب: 4006