رئیس انجمن نورویورولوژی ایران عنوان کرد؛
۵۰ درصد افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران گفت: بیش از نیمی از افرادی که دچار دیابت هستند، اختلال عملکرد مثانه دارند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۷
 
۵۰ درصد افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه
 
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران گفت: بیش از نیمی از افرادی که دچار دیابت هستند، اختلال عملکرد مثانه دارند.

به گزارش تحریرنو ؛ مهری مهراد، رئیس انجمن نورویورولوژی ایران در خصوص مشکلات بیماران دیابتی در دفع ادرار گفت: مشکلات دفع ادرار با افزایش سن وخیم‌تر می‌شود، اما زمانی که یک فرد دچار دیابت است، اختلال عملکرد مثانه و عفونت دستگاه ادراری برای او زودتر رخ می‌دهد.

وی افزود: این بدان دلیل است که دیابت موجب آسیب به عصب‌هایی می‌شود که مسئول سلامت و کارکرد سیستم ادراری می‌باشند. به‌طورکلی زن‌ها بیشتر از مردها دچار ترشح و یا بی‌اختیاری در ادرار هستند و این به دلیل ساختار آناتومیک و تغییرات بدن در زمان حاملگی و زایمان است. مردها بیشتر دچار جریان متناوب و انسداد جالب می‌شوند.

رئیس انجمن نورویورولوژی ایران با اشاره به اینکه بیش از نیمی از افرادی که دچار دیابت هستند، اختلال عملکرد مثانه دارند، تصریح کرد: دیابت یک بیماری شایع متابولیک در دنیا است و بر روی دستگاه ادراری تحتانی بسیار اثرگذار است و فردی که دچار دیابت می‌شود هم مشکل عروقی پیدا می‌کند و هم مثانه آن‌ها دچار مشکلات عدیده می‌شود.

وی بیان داشت: علاوه بر عفونت‌های ادراری، دومین مشکلی که در دیابتی‌ها ایجاد می‌شود، مختل شدن کار سیستم عصبی خودکار مثانه است. این سیستم، پیام‌های عصبی را به مثانه و مجاری ادراری انتقال می‌دهد و در حس پُر شدن مثانه و تخلیه ادرار نقش دارد. وقتی این سیستم مهم مختل شود، فرد بااینکه مثانه‌اش پُر است، اما احساس ادرار کمتری می‌کند و دیرتر مثانه را تخلیه می‌کند.

مهری مهراد گفت:در مثانه دو فاز پر شدن و خالی شدن ادرار وجود دارد و این موضوع در افراد دیابتی دچار مشکلاتی می‌شود که کاملاً طبیعی است و چون اعصاب درست پیام را نمی‌رسانند ادرار خوب تخلیه نمی‌شود و فرد فکر می‌کند که کاملاً تخلیه‌شده است.

رئیس انجمن نورویورولوژی ایران تأکید کرد: ولی با پیشرفت بیماری، نوروپتی ایجادشده و ادرار فرد خوب تخلیه نمی‌شود و متوجه نیست و فکر می‌کند که تخلیه‌شده ولی درجاتی از ادرار به دلیل حس نادرست و پیام‌های عصب به مغز و مثانه خوب تخلیه نمی‌شود ولی یک زیرشاخه‌ای در ارولوژی است به نام نورویولوژی که این متخصص‌ها با تشخیص به‌موقع به بیمار کمک می‌کنند که اگر مثانه مشکل تخلیه و حس پر شدن دارد و با تست‌های پیشرفته به سمت درمان هدایت شوند.
کد مطلب: 18653