علی مويدی؛
برنامه ريزی در حوزه مبارزه با اعتياد نيازمند آمار و اطلاعات دقيق است
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در همه جاي دنيا؛ برنامه‌ريزی در حوزه‌های مختلف از جمله مبارزه با اعتياد نياز به آمار و اطلاعات دقيق دارد تا طرح‌ها تهيه و تدوين شوند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۴
 
برنامه ريزی در حوزه مبارزه با اعتياد نيازمند آمار و اطلاعات دقيق است
 
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در همه جاي دنيا؛ برنامه‌ريزی در حوزه‌های مختلف از جمله مبارزه با اعتياد نياز به آمار و اطلاعات دقيق دارد تا طرح‌ها تهيه و تدوين شوند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علی مويدی در جلسه كميته تخصصي سازمان‌هاي مردم‌نهاد و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد كه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد؛ گفت: در گذشته آمار دقيقي از معتادان در دست نبود ، كه امسال اين مشكل را مرتفع كرديم و همكنون آمار معتادان بصورت رسمي و شفاف اعلام شده است.

وی بيان داشت: در همه جای دنيا؛ برنامه‌ريزی در حوزه‌های مختلف از جمله اعتياد نياز به آمار و اطلاعات دقيق دارد تا طرح‌هاي مقابله با آسيب های اجتماعی از جمله اعتياد تهيه و تدوين شوند.

قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: شیب اعتیاد در كشور كنترل شده است اما با اين حال ایران به دليل موقعیت جغرافيای و همسایگی با افغانستان همواره در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و آسیب بیشتری را متحمل می‌شود.

مويدی بيان داشت: آموزش مهارت‌های زندگی و مباحث پیشگیری از اعتیاد براي دانش‌آموزان در حال اجرا است و فراگيري این آموزش‌ها برای دانش‌آموزان و اولیا در جهت پیشگیری از اعتیاد موثر خواهد بود، همچنين درسنامه آموزشی معلمان مقاطع ابتدايي و راهنمايي برای افزایش سطح پیشگیری از اعتیاد در مدارس تدوین شده و در اختیار معلمان قرار گرفته است.

وی گفت: سال گذشته ۱۶۰۰ نفر در قالب کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد تربيت شدند كه اين افراد، به ده‌ها نفر آموزش‌هاي پيشگيري از اعتياد را آموزش مي‌دهند.

اين مقام مسئول در ستاد بيان داشت: در دنيا ۱۵ الي ۲۵ درصد معتادان، بهبودي خود را حفظ می‌کنند اما ميزان مانايي بهبوديافتگان در برخي سازمان‌هاي مردم‌نهاد ايران همچون كنگره ۶۰ كه روش درمان و كتاب‌هاي آن الگويي براي ديگر كشورها شده است، به بيش از ۷۰ درصد رسيده است.

مويدی بيان داشت: سازمان‌هاي مردم‌نهاد ظرفیت مناسبی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستند و بايد در اين حوزه‌ها از جمله حوزه مبارزه با مواد مخدر فعاليت و اقدامات بيشتري انجام دهند؛ چرا كه آنها پل ارتباطي دولت و مردم هستند.

همچنين دكتر پرويز افشار معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد در اين جلسه بيان داشت: اولويت وزير كشور و دبيركل ستاد در مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه پيشگيري از اعتياد است كه توسعه آن نيز مي‌بايست از طريق توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌های غير دولتی صورت بگيرد.

وی بيان داشت: موفقيت در مبارزه با مواد مخدر نیازمند همکاری گسترده مردم در تمامی سطوح پیشگیری و درمان است و رسيدن به اين پوشش حداكثري نيز از سوي تشكل‌هاي مردمي ميسر خواهد شد تا مردم را پاي كار بياورند.

معاون دبيركل ستاد بر تشكيل جلسات كميته به صورت ماهانه و تصويب و پيگيري مصوبات جلسه تاكيد كرد و گفت: در هر جلسه‌اي از اين كميته يك نماينده از سازمان‌هاي غير دولتي حضور يابد و گزارشي از عملكرد سمن و مشكلات آن ارائه دهد.

وی بيان داشت: كميته تخصصي سازمان‌هاي مردم‌نهاد و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد يكي از مهم‌ترين كميته‌هاي ستاد است كه از طريق بسيج آحاد جامعه و مردم و در قالب تشكل‌سازي مي‌بايست به ديگر حوزه‌ها اعم از درمان، پيشگيري، اشتغال و توانمندسازي و خيرين كمك كند.
کد مطلب: 13469