یک جامعه شناس؛
بسترسازی و تجهیز امکانات علیه مواد مخدر ضروریست
یک جامعه شناس درباره بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: توانمند سازی دانش‌آموزان و کارکنان در برابر سوء مصرف مواد مخدر، کمک به گسترش و رشد فرهنگ پیشگیری، ایجاد نگرش منفی نسبت به مواد مخدر در نوجوانان و جوانان و ارتقای سطح مهارت‌های زندگی در امر مقابله با اعتياد ضروری است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۷
 
بسترسازی و تجهیز امکانات علیه مواد مخدر ضروریست
 
یک جامعه شناس درباره بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: توانمند سازی دانش‌آموزان و کارکنان در برابر سوء مصرف مواد مخدر، کمک به گسترش و رشد فرهنگ پیشگیری، ایجاد نگرش منفی نسبت به مواد مخدر در نوجوانان و جوانان و ارتقای سطح مهارت‌های زندگی در امر مقابله با اعتياد ضروری است.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر احمد جلالی جامعه شناس پیرامون اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر افزود: درصد زیادی از افرادی که به مصرف مواد مخدر صنعتی، شیمیایی و روان گردانها روی می آورند، نداشتن اوقات فراغت و عدم آگاهی درباره عوارض و مضرات مصرف این مواد را مهمترین عامل تلقی می کنند به همین دلیل برگزاری اردوهای فرهنگی، تفریحی و آموزشی، تشکیل و یا سازماندهی انجمن‌ها و تشکل‌های مردمي با محوریت پیشگیری از مصرف مواد مخدر برای مقابله با اعتیاد ضرورتی انکارناپذیر است.

وی با بیان اینکه باید مراکز آموزشی و دیگر محل‌های تجمع جوانان تحت کنترل درآیند ،اظهار کرد: پاکسازی این اماکن از وجود عوامل توزیع و دست اندرکار فروش مواد مخدر صنعتي و اطمینان از پاک بودن این اماکن و پشتیبانی قضایی مورد نیاز برای تشدید برخورد با سوداگران مرگ، از ديگر راهكارهاي مبارزه با مواد مخدر است.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه در محیط کار نیز باید زمینه های پیشگیری از اعتیاد را فراهم کرد،ادامه داد: پیشگیری از خطرات محیطی با افزایش رفاه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ،افزایش کیفیت زندگی، امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی ، روابط اجتماعی سالم ، اقداماتی در جهت پایداری خانواده ، کاهش دسترسی به مواد مخدر و استفاده از آن را به حداقل می رساند.

به گفته وی ، عدم آگاهی افراد از عوارض جبران ناپذیر اعتیاد بر سلامت جسمی و روانی ، عدم وجود نگرشهای صحیح در مورد اعتیاد و عوارض آن ، عدم کنترل از مهمترین عوامل خطرساز در گرایش به مواد مخدر است، بنابراین باید اساس پیشگیری از اعتیاد تعلیم ، تربیت و راهنمایی باشد.

جلالی تصریح کرد: این آموزش باید در یک طیف گسترده انجام شود ،باید از رسانه‌های گروهی در جهت آموزش و پیشگیری از اعتیاد با تحلیل تمامی عوامل اعم از فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و غیره که افراد سالم را به‌سوی این انحراف عظیم مذهبی، اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی سوق می دهد، استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه ضروريست مراقبت اولیه پيشگيري از اعتياد در لایه های اجرایی و خدماتي تعریف شوند و از سازمانهاي مردمي كمك گرفت ، خاطرنشان کرد:اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتي و شیمیایی حاصل عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی است و وقتی زشتی مصرف مواد مخدر و روانگردانها برای یک فرد از بین برود، دیگر برای تداوم مصرف مانعی وجود ندارد و سختی بار اول برایش تکرار نمی شود و درها برای تکرار خطا باز می شود.

جلالی اظهار کرد:افراد نسبت به تبعات مصرف مواد آگاه باشند و به سمت آن نروند و عزم ملی و همگانی اقشار مختلف جامعه بهتر از دولت مي تواند نوجوانان و جوانان را در برابر اعتياد و تغيير نگرش آنها به اين معضل بزرگ هوشيار كنند.

وی با بیان اینکه سازمان‌های غیر دولتی از اهرم‌های مهم ایفای این نقش هستند و مردم از طریق آنها می توانند به حرکت خود انسجام و قوت دهند،گفت:دشمن از شیو های مختلفی برای کشاندن نوجوانان و جوانان به دام اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها استفاده می کند که برای مقابله با این پدیده ها، آگاه سازی و پیشگیری با اقدامات فرهنگی می توانند به خوبی از ورود هرگونه تهاجم فرهنگی به بنیان خانواده جلوگیری کند.
کد مطلب: 11454