گزارش برگزاری دومين كنگره بين المللی آنكولوژی كودكان
همزمان با بيست و پنجمين سال فعاليت مؤسسه خيريه محك دومين كنگره دوسالانه بين‌المللی آنكولوژی كودكان، بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق برگزار شد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۱
 
گزارش برگزاری دومين كنگره بين المللی آنكولوژی كودكان
 
همزمان با بيست و پنجمين سال فعاليت مؤسسه خيريه محك دومين كنگره دوسالانه بين‌المللی آنكولوژی كودكان، بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق برگزار شد.

دومين كنگره دوسالانه بين‌المللی آنكولوژی كودكان، بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق همزمان با ۲۵ سالگی مؤسسه خیریه محک، با حضور قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد، رئیس انجمن خون و سرطان كودكان ايران، ۱۵ سخنران خارجی فعال در معتبرترین بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی، اساتید، متخصصان و پزشكان ايراني در حوزه سرطان كودك، در بيمارستان فوق‌تخصصي سرطان كودكان محک برگزار شد. اين كنگره با مشاركت و همكاري انجمن خون و سرطان اطفال ايران و انجمن خون و سرطان اطفال آلمان GPOH و همراهي مراكز علمي و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور با امتياز بازآموزي براي گروه هاي پزشكي و پيرا پزشكي با حضور صدها نفر از متخصصان برگزار شد. لازم به ذكر است كه تمام هزينه‌هاي اجرايي اين كنگره با حمايت شركت‌هاي دارويي و تجهيزات پزشكي تأمين شده است. مؤسسه خيريه محك كه در آخرين ارزيابي NGO Benchmarking در سال ۲۰۱۶ رتبه چهارم در بين ۲۹۹ سازمان مردم‌نهاد در جهان را كسب و بزرگترين بيمارستان فوق‌تخصصي سرطان كودك در خاورميانه را احداث کرده، تنها با اتكا به كمك‌هاي مردمي آن را اداره می‌کند؛ و همواره تلاش دارد از طریق ارتباط با سازمان‌ها و متخصصان همکار در عرصه بین‌الملل کمک‌های مردمی را به بهینه‌ترین شکل خدمات تبدیل کند. محک به دنبال برگزاري نخستین کنگره بین‌المللی خون و آنكولوژي در سرطان در سال ۱۳۹۳، امسال نیز همزمان با بیست و پنجمین سال فعالیت خود، اين رويداد علمي را به یادمان پرفسور پروانه وثوق بنیانگذار آنکولوژی کودکان در بزرگترين بيمارستان فوق تخصصي سرطان اطفال خاورميانه برگزار كرد. پرفسور پروانه وثوق از ابتدای فعالیت بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک به صورت داوطلبانه به عنوان رئیس هیأت امنا و رئيس شوراي پزشكي محك لحظات عمر و دانش ارزشمند خود را تا آخرین روز حیات وقف کودکان مبتلا به سرطان کرد. آغاز به كار بيمارستان محك همراه با بازنشستگي پرفسور وثوق از دانشگاه بود، لذا ايشان فرصت داشتند كه به صورت تمام وقت در بيمارستان محك حضور داشته باشند و به اعتبار جايگاه و دانش ايشان، بيماران يكي پس از ديگري براي درمان به بيمارستان محك آمدند و به عبارتي در دوره بهره‌برداري از بيمارستان، نقش ايشان بي‌بديل بوده است.

رئيس كنگره: شفافيت، پاسخگويي و نگاه يكپارچه رمز توسعه خدمات بر مبنای نیاز گروه هدف


دكتر مردآويژ آل‌بويه، رئيس كنگره و عضو هیأت امنا و مدیره ضمن معرفی فلسفه وجودی و فعالیت‌های محک در طي بيست و پنج سال، درباره اهميت و نقش مؤسسات و سازمان‌هاي مردم‌نهاد در توسعه و پيشبرد اهداف يك جامعه گفت: «سازمان‌هاي مردم‌نهادي كه با مشاركت اجتماعي براي اهداف انسان‌دوستانه و فرهنگي در جامعه تشكيل مي‌شوند، نقش مؤثري در كنترل و پيشگيري مسائلي دارند كه جامعه را در مقياس كلان تهديد مي‌كنند.» دكتر آل‌بويه افزود: «يك سازمان مردم‌نهادِ موفق با اتكا بر اصول شفافيت، پاسخگويي، قدرشناسي و نگاه جامع و يكپارچه مي‌تواند با حامياني كه براي رفع نياز يك گروهِ هدف مشخص مي‌كوشند، برپايه اعتماد دوجانبه و تأمين حمايت‌هاي مالي و مردمي در مسير توسعه و پيشرفت گام بردارد.»


قائم مقام وزیر بهداشت: برگزاری کنگره علمی در سطح بین‌المللی نشان از توانمندی محک در بهره‌مندی از ظرفیت جامعه مدنی

در مراسم افتتاحيه اين كنگره دكتر سيد محمد هادي ايازي، قائم مقام وزير بهداشت در امور مشاركت‌‌های اجتماعی سازمان‌های مردم‌نهاد با بيان اينكه برگزاری یک رویداد علمی و تخصصی با حضور متخصصان تراز اول بین‌المللی توسط یک سازمان مردم‌نهاد اتفاق متمایزی است که نشان از ظرفیت جامعه مدنی ایران دارد، گفت: «اين كنگره توسط يك مؤسسه مردم نهاد برپا شده و این بارزترین نکته این رویداد علمی است چرا كه نشان مي‌دهد اگر به مشاركت‌هاي مردمي اعتقاد و باور داشته باشيم هر روز شاهد رشد روزافزون در زمينه درمان و سلامت خواهيم بود. مؤسسه خيريه محك نمونه و مصداقي است كه مي‌تواند براي ساير مؤسسه‌هايي كه به تازگي شروع به فعاليت كرده‌اند الگوي مناسبي باشد. با گسترش چنين سازمان‌هاي مردم‌نهادي است كه مي‌توانيم هم از جهت كميّت و هم از جهت كيفيت تاثيرگذاري بيش‌تري در زمينه درمان و سلامت را شاهد باشيم.» دکتر ایازی خاطر نشان كرد که نظام سلامت زمينه‌هاي مشاركت مردمي و همچنين سرمايه گذاري را در اين حوزه افزايش داده است تا مراكز درماني بيشتري در آينده ايجاد و توسعه يابند و در این زمینه گفت: «خوشبختانه ارتباط خوبي بين دولت، درمان و آموزش پزشكي و ۱۲۰ سازمان مردم‌نهاد فعال كشور در حوزه سلامت شكل گرفته است. دولت و سازمان‌هاي مردم نهاد در کنار بخش خصوصی با تعامل و فعالیت توأم می‌توانند ظرفيت‌هاي بيش‌تری در زمينه سلامت ایجاد کنند.»
دکتر ایازی: متخصصان بين‌المللي آمده‌اند تا از نزديك سازمان چهارم جهان را ببینند

دکتر ایازی در پاسخ به این سؤال که علت استقبال متخصصان خارجی از این کنگره چیست، گفت: «با توجه به اينكه مؤسسه خيريه محك در آخرين ارزيابي NGO Benchmarking در سال ۲۰۱۶ در بين ۲۹۹ سازمان مردم نهاد در جهان رتبه چهارم را كسب كرده است انگيزه‌اي ايجاد مي‌كند كه فرهيختگان بين‌المللي در اين همايش‌ها حضور پيدا كنند و به اعتقاد من آنها علاقه‌مند هستند كه از نزديك ببينند چطور محك به اين رتبه دست پيدا كرده است.» قائم مقام وزير بهداشت افزود: «۲۵ سال است كه محك در حال فعاليت است. پايه‌گذاران اين مجموعه با جلب اعتماد در مشاركت‌هاي مردمي توانسته‌اند تا كنون با هدف خدمت به كودكان مبتلا به سرطان اين مركز را توسعه دهند و همچنان نیز این سازمان ماندگار است. نيت مردم نيز كمك به هم‌نوع خودشان بوده است، در واقع اگر زمينه مشاركت مردم را فراهم كنيم شاهد گسترش چنين مؤسسه‌هايي خواهيم بود.» در پايان دکتر ایازی نسبت به مقام علمی و انسانی استاد فرزانه پروفسور پروانه وثوق ادای احترام کرد و دريافت لوح یادمان دومين كنگره دوسالانه بين‌المللي آنكولوژي كودكان، در بزرگداشت ایشان را يكي از بهترين و پرافتخارترين لوح‌هایی دانست که در زمان خدمت‌اش دریافت کرده است.

رئيس انجمن خون و سرطان كودكان ايران: ایجاد فضای تعامل و تبادل تجربيات توسط محک

دكتر حسن ابوالقاسمي، رئيس انجمن خون و سرطان كودكان ايران و ديگر سخنران مراسم افتتاحيه كنگره گفت: «محك با برگزاري اين كنگره توانسته است فضاي خوبي را براي تعامل و تبادل تجربيات با متخصصان بين‌المللي فراهم كند كه بي‌نهايت از برگزار‌كنندگان اين كنگره سپاسگزارم. درمان سرطان نيازمند خدمات حمايتي است چرا كه يكي از مشكلات بيماري سرطان هزينه‌هاي سنگين درمان است. محك توانسته این خدمات را به بهترین شکل ارايه کند و با تامين هزينه هاي دارو و حمايت از خانواده ها نقش موثري در فرآيند و نتيجه درمان ايفا كند. به اميد آنكه بتوانيم تجربیاتی چون محک را در كشور گسترش دهيم.»

ارائه مقالات تخصصي در حوزه سرطان كودك

در ادامه سخنراني‌هاي افتتاحيه اين كنگره اساتيدي همچون دكتر اردشير قوام‌زاده، رئيس پژوهشكده خون سرطان و سلول‌هاي بنيادي خون‌ساز دانشگاه علوم پزشكي، دكتر اورزولا كرويتسيگ فوق تخصص خون و آنكولوژي كودكان در دانشگاه هانوفر و عضو IBFMاز كشور آلمان و رييس افتخاري اين كنگره، دكتر درك رينهارت فوق تخصص هماتولوژي آنكولوژي كودكان بيمارستان و دانشگاه اسن و رييس كميته AML در IBFM از كشور آلمان، دكتر ژاكلين كلوس محقق حوزه سرطان و متخصص زيست شناسي سلولي از دانشگاه و بيمارستان آمستردام از كشور هلند به ارايه سخنراني پرداختند. اولين روز كنگره با نشست هاي تخصصي با محوريت روش هاي نوين تشخيص و درمان ALL و AML به پايان رسيد. اين كنگره با سه محور لوسمی کودکان (لنفوبلاستیک، میلوبلاستیک) تشخیص، درمان؛ پیوند مغز استخوان و عوارض، تومورهای مغزی کودکان، تشخیص، درمان (جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی) و عوارض و اهمیت مراقبت‌های حمایتی در درمان سرطان تا ۲۴ اردیبهشت در حال برگزاري است و ۶۵ مقاله در زمینه این محورها دريافت و داوري شده است كه به‌صورت سخنراني و پوستر ارائه خواهد شد.


دلايل استقبال متخصصان داخلي و خارجي از اين كنگره


يكي از دلايل استقبال متخصصان داخلي و خارجي از اين كنگره را مي‌توان جايگاه زنده‌ياد پرفسور وثوق به عنوان يك دانشمند برجسته دانست. در واقع تعدادي از متخصصان حاضر، همكاران علمي پرفسور وثوق در طول دوره فعاليتشان بوده‌اند. يكي ديگر از عوامل سطح علمي مناسب و كارآمد مطالب ارائه شده در اولين كنفرانس خون و آنكولوژي است كه سال ۱۳۹۳ در محك برگزار شد و زمينه علاقه‌مندي اين افراد براي حضور در دومين كنگره را فراهم كرده است. لازم به ذكر است كه به طور معمول كنگره‌هاي علمي در اين سطح توسط بيمارستان‌ها و مراكز دانشگاهي برگزار مي‌شود و شايد بتوان گفت اين اولين تجارب در سطح ايران و حتي جهان است كه يك مؤسسه خيريه كنفرانس فوق‌تخصصي علمي با اين ظرفيت را برگزار مي‌كند. حضور ۱۵ متخصص تراز اول جهان به همراه متخصصان ايراني در اين كنفرانس نشان‌دهنده جايگاه علمي آن و دستيابي يك سازمان مردم نهاد به اين جايگاه بارزترين تفاوت اين كنگره با نمونه‌هاي مشابه آن است.


محک به چه مي‌انديشد؟


محك مي‌كوشد با برپايي رويدادهاي علمي و با بهره‌گيري از تبادل دانش و تجربيات متخصصان به بالاترين سطح ارائه خدمات درماني به كودكان مبتلا به سرطان دست يابد. بيمارستان محك به عنوان بزرگترين بيمارستان فوق تخصصي سرطان كودك در خاورميانه با تجارب و دستاوردهاي علمي ارزشمندي روبرو است كه ضرورت تبادل آن با ساير متخصصان جهان احساس مي‌شود. ضمن آنكه در اين كنفرانس‌ها امكان آشنايي پزشكان متخصص با دستاوردهاي ساير كشورهاي جهان ميسر مي‌گردد. این سازمان همواره تلاش دارد از نظر چند عملکردی بودن و همچنین در هریک از زمینه‌های فعالیت در صدر سازمان‌هاي برتر در جهان بايستد. محك در بيست و پنجمين سال فعاليت خود باور دارد كه راز ماندگاريِ هدف‌اش در شفافيت و پاسخگويي به صورت جامع و يكپارچه بوده است و توسعه اين سازمان نيز ناشي از آرزوهاي بزرگ گردانندگان آن، براي خدمتِ بيشتر به كودكان مبتلا به سرطان و همت بلند ياوران محك در پشتيباني از تحقق اين آرزوهاي بزرگ بوده است.
کد مطلب: 5487