در نشست خبری مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور اعلام شد؛
استادیوم آزادی صاحب ۸۰ هزار صندلی می‌شود
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور میزان هزینه برای افتتاح زمین چمن یادگار امام (ره) تبریز را دو میلیارد تومان عنوان کرد و از صندلی گذاری طبقه دوم آزادی طبق زمان بندی مقرر خبر داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۲
 
استادیوم آزادی صاحب ۸۰ هزار صندلی می‌شود
 
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور میزان هزینه برای افتتاح زمین چمن یادگار امام (ره) تبریز را دو میلیارد تومان عنوان کرد و از صندلی گذاری طبقه دوم آزادی طبق زمان بندی مقرر خبر داد.

به‌ گزارش ‌تحریرنو ، مصطفی مدبر در نشست خبری خود در رابطه با سه پروژه‌ صندلی گذاری مجموعه ورزشی آزادی، افتتاح استادیوم نقش جهان اصفهان و همچنین زمین چمن یادگار امام (ره) که به عنوان سه اولویت اصلی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور عنوان شد، گفت: طی قولی که سال گذشته داده‌ایم امسال این سه پروژه‌ به اتمام رسیده است و سایر پروژه‌ها نیز در حال انجام است. البته برخی از پروژه‌ها هستند به مانند انتقال تاسیس ساختمان فدراسیون‌های ورزشی و استادیوم شیرودی که در حال پیگیری روند کار این دو پروژه‌ نیز هستیم.

وی تصریح کرد: صندلی گذاری طبقه دوم مجموعه ورزشی آزادی یکی از پروژه‌ های اصلی ما بود که بنا داشتیم این بازی تا مقدماتی بازی‌های جام جهانی که بین ایران و قطر برگزار می‌شد به اتمام برسد و با گذاشتن ۴۳ هزار و ۱۱۶ صندلی این کار را انجام دادیم که خوشبختانه بعد از سه ماه زمان این کار صورت گرفت و هم اکنون ۷۷ هزار و ۱۱۶ صندلی در مجموعه ورزشی آزادی نصب کردهایم و سعی داریم با هماهنگی یگان ویژه‌ و در جاهایی که مشکلی برای تردد وجود نداشته باشد تعداد صندلی‌ها را به ۸۰ هزار عدد برسانیم.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، میزان اعتبار هزینه شده برای نصب صندلی‌ها را حدود دو میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: خوشحال هستم که توانستیم این پروژه‌ را با صرف این هزینه به بازی ایران و قطر برسانیم و در حال‌ حاضر بعد از بازی هیچ آسیبی به صندلی‌ها وارد نشده است و تمام تلاشمان بر این است که بتوانیم در حفظ و نگهداری آنها نهایت تلاش و کوشش را داشته باشیم. حتی به لحاظ کیفیت نیز سعی کرده‌ایم کیفیت صندلی‌ها را بر اساس آنچه که AFC و مواردی که در آیین‌نامه‌ آمده است، اجرا کنیم تا در آینده با مشکل خاصی مواجه نشویم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به افتتاح زمین چمن یادگار امام (ره) تبریز اشاره کرد و اظهار کرد: از ابتدای سال و پس از پایان بازی‌های لیگ در خرداد ماه سعی کرده‌ایم زمین چمن را که ۱۷ سال از زمان بهره‌برداری آن سپری می‌شود و از کیفیت نامطلوبی برخوردار بود و در آن زهکشی صورت نگرفته بود، بار دیگر زمین چمن را خاک برداری کنیم و سعی کردیم به ضخامت ۶۰ سانتیمتر عملیات خاکبرداری و زیر سازی صورت بگیرد. حتی لایه بندی ها را نیز سعی کردیم به صورت استاندارد انجام دهیم و حدود دو هزار متر زهکشی و چهار هزار متر لوله گرمایشی در کف زمین چمن قرار دادیم تا زمین همواره در تمامی فصول سبز باقی بماند. از امکانات لازم استفاده کردیم تا بتوانیم زمین چمن خوبی را در این مجموعه ورزشی تحویل دهیم.

مدبر در ادامه صحبت‌های خود ‌اضافه کرد: قرار بود در ابتدا چمن رول را از ترکیه وارد کنیم، ولی به لحاظ مشکلاتی که از لحاظ گمرکی و همچنین بحث قرنطینه زمین چمن پیش آمد و باید دو تا سه ماه این پروژه‌ را عقب می انداختیم، سعی کردیم طبق قراردادی که با پیمانکار بستهایم از چمن رول داخلی استفاده کنیم. البته با بذر هلندی که در ورامین کاشته شده بود این رول را خریداری و نصب کردیم. البته بهتر است این چمن یک چین دیگر نیز بخورد تا دوام بیشتری داشته باشد. در حال‌ حاضر نیز مشکلی برای برگزاری بازی‌های لیگ در آن وجود ندارد، ولی به اعتقاد من اگر بازی‌های مهمی قرار نیست صورت بگیرد بهتر است مسئولان برگزاری لیگ یک مقدار تامل بیشتری داشته باشند تا زمین به شرایط آرمانی خود برسد.

وی همچنین میزان اعتبارات برای تهیه چمن یادگار امام (ره) را مبلغ دو میلیارد تومان بر آورد کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، خاطر نشان کرد: مهم‌ترین چیز در این زمین چمن جمع‌آوری آب‌هایی بود که بیهوده به هدر می رفت و ما سعی کردیم با قرار دادن مخزن آب در این زمین چمن مجددا چرخه‌ای را ایجاد کنیم تا این آب به زمین چمن بر گردد تا استفاده بهینه‌ای از آن داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در ادامه گفت‌: سومین اولویت جدی ما در سال افتتاح ورزشگاه نقش جهان اصفهان بود. با تمام فراز و نشیب‌هایی که وجود داشت چه در بخش نخست بهره‌برداری و چه در بخش دوم آن، تمام تلاش خود را کردیم تا این مجموعه برای افتتاح آماده شود. قرار بر این بود که بتوانیم ورزشگاه را به بازی‌های لیگ برسانیم و در اختیار تیم فوتبال سپاهان قرار دهیم، اما بنا بر مسائل مالی نتوانستیم کار را به موقع تحویل دهیم. زمانی که کار به انتها می‌رسد همیشه ریزه کاری‌های آن مشکل ساز می‌شود و برای انجام این ریزه کاری‌ها نیاز به پول نقد است. البته فولاد مبارکه تمام سعی خود را کرد تا به موقع مبالغ را پرداخت کند، اما فولاد مبارکه در انتهای سال به مشکل مالی خورد و همین موضوع باعث شد تا یک وقفه را در کار داشته باشیم و همین وقفه ایجاد شده مشکل ساز شد.

او در ادامه خاطر نشان کرد: در حال‌ حاضر سازه فلزی کار به اتمام رسیده است و برای ایمنی هر چه‌ بیشتر در حال تست سازه فلزی هستیم و بعد از اطمینان خاطر از ایمنی چادرها را نصب خواهیم کرد. ۳۰ هزار متر چادر نیاز است که ۱۰ هزار متر آن در آزادی موجود است و مابقی نیز وارد خواهد شد. زمین چمن تقریبا از اردیبهشت ماه آماده است. آخرین متدها و سیستم‌های روز را به کار گرفته‌ایم. دو رختکن ضلع غربی به صورت ۱۰۰ درصد آماده است و محوطه بیرونی نیز در حال آسفالت شدن است و تنها بخش کوچکی از آن باقی‌ مانده است که ظرف دو روز آینده به پایان خواهد رسید. ساختمان VIP، کفسازی ضلع غربی، اسکوربورود، موتورخانه و تونل ورودی، پله‌ها، همگی به اتمام رسیده است. همچنین دو تریا در قسمت ضلع غربی آماده است و در طی ۱۰ روز آینده نیز مابقی تریاها نیز تحویل داده خواهد شد.

مدبر درباره زمان افتتاح مجموعه نقش جهان اصفهان، عنوان کرد: کمتر از یک هفته‌ با حضور جهانگیری، معاون اول رییس جمهور ورزشگاه نقش جهان را در یک دیدار دوستانه تیم سپاهان بهره‌برداری و افتتاح خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: ورزشگاه نقش جهان یک پروژه‌ بزرگ بود که از متخصصان ایرانی چه در طراحی و چه در ساخت استفاده شده است و با تمام فراز و نشیب‌های موجود تلاش ما برای بهره‌برداری آن است.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در ادامه، گفت‌: صندلی گذاری طبقه دوم نقش جهان آغاز شده است. بخش دیگری از آن نیز در حال نصب است و تا زمان افتتاح نیز ۲۰ هزار صندلی را نصب خواهیم کرد. تعداد صندل‌های باقی‌ مانده را نیز تا لیگ سال آینده به اتمام خواهیم رساند.

وی در ادامه گفت‌: مراحل ساخت ساختمان فدراسیون ها نیز در حال انجام است. زمین آن تحویل داده شده است و عملیات ستون گذاری نیز در حال انجام است. با مشکل مالی مواجه هستیم، ولی در تلاش هستیم با اوراقی که دولت در اختیار ما قرار می دهد این مشکلات را مرتفع کنیم. بحث دیگر ورزشگاه شیرودی است. رایزنی‌ها در حال انجام است. سعی بر این است با تغییرات جزئی که در فضای سبز ایجاد کرده‌ایم و کارهای کارشناسی که انجام داده‌ایم کار را انجام دهیم.

مدبر در پاسخ به این سوال که چه عجله‌ای بود و چرا بعد از اتمام کامل کار ورزشگاه نقش جهان را بهره‌برداری نمی کنید؟ توضیح داد: کارهای عمرانی که در سطح وسیعی انجام می‌شود همیشه چیزهایی در آن باقی خواهد ماند که بعد از افتتاح این مراحل نیز طی می‌شود. این گونه نیست که بعد از افتتاح نقش جهان ورزشگاه را تعطیل کنیم،‌ بلکه بازی‌های سپاهان در آن برگزار می‌شود و در حین انجام بازی‌ها کار را تکمیل می‌کنیم. عملیات عمرانی باقی نمانده است و تنها ریزکاری‌ها مانده است.

او در ادامه گفت‌: همان طور که صندلی گذاری‌های مجموعه ورزشی آزادی نیز انجام شد ، نصب صندلی‌های طبقه دوم نقش جهان نیز به اتمام خواهد رسید و در این مقطع زمانی هیچ مانعی وجود ندارد. حدود ۴۲ هزار صندلی در طبقه پایین ورزشگاه نقش جهان کار گذاشته شده است و البته نیاز شهر اصفهان نیز همین مقدار است. در مجموع ۷۵ هزار صندلی ظرفیت کامل ورزشگاه است.

همچنین مدبر در پاسخ به این سوال که چرا در یک دیدار رسمی تیم‌ ‌ملی فوتبال ورزشگاه را افتتاح نمی کنید، گفت‌: ورزشگاه نقش جهان در حال‌ حاضر این ظرفیت را دارد تا در یک دیدار رسمی افتتاح شود، ولی در حال‌ حاضر بازی تیم‌ ‌ملی فوتبال در ایران برگزار نمی‌شود و گرنه مشکلی برای دیدار رسمی وجود ندارد و تمام استانداردهای لازم برای یک بازی رسمی انجام شده است و هیچ مشکل امنیتی نیز وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در ادامه نیز درباره بحث رختکن‌ها، گفت‌: بحث رختکن‌ها نیز در آخرین آیین‌نامه‌های AFC پیگیری شده است و منطبق با دستورالعمل‌های موجود است. درباره سازه‌های فلزی نیز ما در بحث ایمنی بسیاری از استانداردها را رعایت کرده‌ایم و آخرین ورژن‌های شهرسازی را مورد استفاده قرار دادیم.

او در پاسخ به این سوال که برای ایمن سازی اطراف ورزشگاه چه تدابیری را اندیشیده‌اید نیز، گفت‌: اطراف ورزشگاه به طور کامل توسط رینگ‌ها بسته شده است و دروازه‌های ورودی را نیز در نظر گرفته‌ایم. اطراف ورزشگاه به طور کامل بیابان است و کاری در این زمینه نمی‌توان انجام داد و کارگاه‌های اطراف ورزشگاه نیز تا دو روز آینده به طور کامل جمع‌آوری خواهند شد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در رتبه بندی سه ورزشگاه آزادی، نقش جهان و یادگار امام (ره) تبریز در کشور، خاطر نشان کرد: در حال‌ حاضر ورزشگاه آزادی با ۷۸ هزار و ۱۱۶ صندلی در جایگاه اول قرار دارد. ورزشگاه نقش جهان اصفهان از نظر ظرفیت ۷۵ هزار نفر در رتبه بندی جایگاه دوم را به خود اختصاص می‌دهد و یادگار امام (ره) تبریز با کمتر از ۷۰ هزار نفر در جایگاه سوم قرار دارد. همچنین در حال‌ حاضر بنا داریم تا پایان سال پروژه‌ میان رود شیراز را به اتمام برسانیم. امیدوارم بودجه لازم برای اتمام این پروژه‌ هر چه‌ سریع‌تر در اختیار ما قرار داده شود تا این پروژه را که حداکثر ظرفیت آن ۵۰ هزار نفر است به زودی به اتمام برسد. همچنین به لحاظ سازه و مدرن بودن نیز نقش جهان اصفهان بهترین ورزشگاه کشور است، زیرا آخرین تکنولوژی لازم در این ورزشگاه به کار گرفته شده است.

وی ‌اضافه کرد: برای اتمام استادیوم نقش جهان اصفهان در حال‌ حاضر ۶۵ میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم که برآورد می‌کنیم تا پایان اتمام کار با طلب‌هایی که به پیمانکار داریم به ۱۵ میلیارد تومان دیگر نیاز داریم. ضمن این که چادری که برای مسقف کردن این ورزشگاه استفاده شده است از نوع فراری آلمان و با کیفیت بالا تهیه شده است.

مدبر همچنین در رابطه با پلمب شدن پیست اسکی شمشک، ادامه‌ داد: در سال گذشته برای کار ایمن سازی این پیست مبلغی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی کرده بودیم تا بتوانیم در بازسازی و ایمن سازی خطوط انتقال و کابین‌ها بهترین کار ایمنی را انجام بدهیم. حتی در این رابطه با رییس استانداردسازی پیست شمشک وارد مذاکره شدیم تا این کار صورت بگیرد و به آنها اعلام کردیم که باید بحث ایمن سازی این پیست به زودی انجام شود تا حداکثر ایمنی را برای ورزشکاران و دیگر افرادی که می‌خواهند از آن استفاده کنند داشته باشد، ولی نمی دانم که چرا فردای جلسه اعلام کرده اند که این پیست پلمب شده است، حال مشکل از کجا بود این را خبر ندارم. ما حتی اعلام کردیم که ضمن ایمن سازی پیست تمام استانداردهای لازم را به کار می‌گیریم، اما این کار صورت نگرفته است. چیزی که برای خود من جای سوال دارد این است که پیست اسکی دربندسر نیز همین مشکل را داشته، ولی چون این پیست به بخش خصوصی واگذار شده است آن را پلمب نکردند. به‌ هر حال از این جا اعلام می‌کنم تا زمانی که مسئولان تصمیم گیر، این پیست را از لحاظ شرایط ایمنی و استاندارد سازی مجهز نکنند و شرایط ایمنی این پیست رعایت نشود، پیست اسکی شمشک را امسال نخواهیم داشت. در دیزین این مشکل کمتر است و قابل بهره‌برداری است.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور همچنین در رابطه با مجموعه‌های سوارکاری کشور نیز، خاطر نشان کرد: در حال‌ حاضر ۱۷ نقطه کشور مجموعه سوارکاری وجود دارد که طبق مصوبه دولت از ۱۸ سال گذشته تاکنون به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور واگذار شده است و طبق قراردادی که با فدراسیون سوارکاری داشتیم قرار بر این بود که بخش سخت افزاری و نگهداری اماکن بر عهده شرکت توسعه باشد و بخش نرم افزاری و برگزاری مسابقات مربوط به فدراسیون سوارکاری، ولی از همان زمان تا به حال این اختلاف ایجاد شده است و ما نتوانستیم با این ارگان هماهنگی های لازم را انجام دهیم. به طوری که فدراسیون مدعی است که در کنار برگزاری مسابقات نگهداری مجموعه سوارکاری نیز بر عهده فدراسیون است و این خلاف قانون است و نمی توانیم چنین کاری را انجام دهیم.

وی همچنین ‌اضافه کرد: کل استان‌ها نیز مدعی دیگری در زمینه مجموعه سوارکاری هستند و می‌گویند که مجموعه سوارکاری که در استان‌ها واقع هستند باید در اختیار استان‌ها قرار گیرند. ما مخالف این قضیه نیستیم، اما تا زمانی که استاندار استان‌ها لایحه‌ای به هیات دولت ندهند تا مجموعه سوارکاری از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور جدا شود ما قانونا نمی توانیم کار را انجام دهیم. متاسفانه طی سالیان گذشته به خاطر این اختلاف نظرها ما نتوانستیم شرایط خوبی را در این زمینه داشته باشیم. حتی در آق قلا واقع در شهرستان گلستان این اتفاق رخ داده است و این مساله باعث شده که در برگزاری کورس مسابقات سوارکاری با مشکلات زیادی مواجه شویم.

مدبر همچنین در رابطه با احداث آکادمی کشتی در مجموعه ورزشی آزادی، خاطر نشان کرد: طبق صحبتی که فدراسیون کشتی با ما داشت، بنا بر این شد تا زمینی را به صورت اجاره‌ای در اختیار فدراسیون کشتی قرار داده شود تا بتوانند آکادمی کشتی و امکانات خوابگاهی در مجموعه ورزشی آزادی احداث کنند. البته تمام هزینه‌ها توسط بخش خصوصی و بر عهده فدراسیون کشتی است و ما تنها بر آن نظارت می‌کنیم. در حال‌ حاضر عملیات ساخت این آکادمی آغاز شده است و به خوبی در حال‌ اجرا است.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور همچنین در رابطه با واگذاری چهار ورزشگاه آزادی، انقلاب، شیرودی و شهید کشوری از شرکت توسعه به سایر بخش‌ها نیز، گفت‌: این مساله در طی دو، سه ماه گذشته مطرح شد و از سوی سازمان بازرسی کل کشور به دیوان عالی نامه‌ای ارسال شد در خصوص واگذاری این چهار مجموعه از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور به بخش‌های دیگر، ولی این نامه مورد موافقت قرار نگرفت. البته تا جایی که خبر دارم امکان واگذاری نیست تا زمانی که مراحل اداری آن طی شود.

مدبر در رابطه با بازسازی ساختمان مجموعه ورزشی شیرودی، اظهار کرد: این مجموعه ورزشی شرایط بسیار نامطلوبی دارد و حتی حفظ و نگه داری آن برای بهره‌برداری در شرایط کنونی با فرسودگی زیادی که در بافت‌های آن ایجاد شده است امکان پذیر نیست. چه کاسه استادیوم و چه ساختمان‌های آن دچار فرسودگی زیادی شده است و به لحاظ سازه‌ای نیز قابل استفاده و بهره‌برداری نیست. ضمن این که استخر قهرمانی این مجموعه ورزشی نیز با وجود این که می خواستیم آن را بازسازی و ترمیم کنیم این بازسازی در شرایط کنونی میسر نشد. به طور قطع اگر بخش خصوصی بخواهد وارد چنین پروژه‌ ای شود باید سودی برای آن داشته باشد که هنوز این کار صورت نگرفته است. ما تمام سعی مان بر این است که ابتدا مقدمات لازم را در خصوص مجموعه ورزشی شیرودی انجام دهیم تا سپس وارد اجرای پروژه‌ شویم. ما دوست نداریم با انجام این پروژه‌ به خاطر نبود بودجه وضعیت آن بدتر از گذشته شود. قطعا سعی می‌کنیم با رفع موانع قانونی و با انجام مقدمات لازم کار را ابتدا شروع کنیم و سپس پروژه‌ را انجام دهیم.

وی همچنین در ادامه صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: مجموعه ورزشی شیرودی در حال‌ حاضر برای ساخت دوباره نیاز به سه هزار تا چهار هزار میلیارد تومان بودجه دارد تا مجددا این مجموعه ساخته شود. به‌ هر حال در حال‌ حاضر امکان بازسازی این پروژه‌ وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در پایان سخنان خود از به اتمام رسیدن پروژه‌هایی همچون پیست دوچرخه‌سواری در کرمان و ورزشگاه ۱۵ هزار نفری در بجنورد و پنج هزار نفری در سایر ورزشگاه‌های کشور خبر داد و گفت‌: سعی داریم تا پایان سال اکثر پروژه‌ های باقی‌ مانده را به اتمام برسانیم.
کد مطلب: 8114