نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه؛
آزادی یکی از مدیران تلگرامی بازداشتی/ادامه بازداشت دومتهم پلاسکو
سخنگوی قوه قضائیه در صد و دهمین نشست خبری، به تشریح آخرین وضعیت پرونده های قضائی پرداخت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۳
 
آزادی یکی از مدیران تلگرامی بازداشتی/ادامه بازداشت دومتهم پلاسکو
 
سخنگوی قوه قضائیه در صد و دهمین نشست خبری، به تشریح آخرین وضعیت پرونده های قضائی پرداخت.

به گزارش تحریرنو ؛ اولین نشست خبری غلامحسین محسنی اژه ای در سال جدید بعد از ظهر یکشنبه با حضور اصحاب رسانه آغاز شد و سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به آسیب شناسی های انجام شده برای جرائم مرتبط با بانک ها، گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم همراه با دادسرای پولی و بانکی مواردی را در این خصوص احصا کردند.

وی افزود: قوه قضائیه برای تحقق شعار سال، از همان ابتدای سال فعالیت خود را آغاز کرده است.

محسنی اژه ای با انتقاد از وضعیت قاچاق در کشور، گفت: دادستان با مسئولین ذی ربط اقتصادی و با افراد در بخش های خصوصی جلساتی داشتند و امیدواریم موانع بخش خصوصی در این رابطه برداشته شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: گاها موانعی برای واردات و صادرات کالاها پیش می آید که باید رفع شودبرخی افراد در این زمینه در دستگاه های دولتی،باج خواری می کنند و فردی اعلام ک کرد یکی از همین باج خواران در معاملات سود خواهی می کنند.

محسنی اژه ای اظهار داشت: این نوع از فعالیت ها جرم بوده و به تولید لطمه می زند به همین منظور به دنبال احصاء ساز و کار قانونی هستیم.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: بنا به اهمیت مبارزه با قاچاق در مسیر اقتصادی کشور، ریاست قوه قضائیه شخصا جلسه ای را پیرامون موضوع مبارزه با قاچاق تشکیل دادند تا کم کاری ها در این راه شناسایی شود.

وی افزود: در سال ۹۵ حدود ۸۰۰ مورد را به دولت گزارش دادند و کمبودها و موانع را اعلام کردند.

محسنی اژه ای در ادامه با اشاره به برخورد قضائی با مفسدان اقتصادی، گفت: مبارزه با این افراد باید ادامه داشته باشد و باید با کسانی که می خواهند قانون را دور بزنند،برخورد جدی شود.

معاون اول قوه قضائیه در خصوص پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: هشت هزار و سیصد میلیارد تومان از معوقات در اختیار ۳۱ نفر بوده است. سه نفر از این ۳۱ نفر بازداشت بوده و بقیه به دادسرا احضار شده و در جریان تخلفات قرار گرفتند. این افراد قول دادند تا آخر اردیبهشت بدهی خود را پرداخت کنند.

وی افزود: همین بانک چهار هزار و دویست و ده میلیارد ریال به یکی از شرکت های وابسته و زیرمجموعه خودش این رقم را داده است و این شرکت با سود بیشتر به شرکت های دیگر داده است که این دور زدن قانون است و همین مسئله پرونده جدیدی را ایجاد کرد.

محسنی اژه ای به نحوه برخورد قوه قضائیه اشاره و تصریح کرد: باید روش قوه قضائیه در این پرونده تغییر کند. فردی که می خواهد تحت تعقیب قرار بگیرد باید طوری باشد که به عنوان مثال کارخانه این فرد همچنان در چرخه اقتصادی و تولید قرار داشته باشد.

برخورد قضائی با تخلفات انتخاباتی

معاون اول قوه قضائیه در خصوص تخلفات انتخاباتی و وظایف دستگاه قضا، گفت: ستاد رسیدگی به این جریان پیش بینی شده است و فعالیت خود را آغاز کرده است و بیش از ۴۰درصد این ستاد در موثر بوده است.دو مورد تخلف انتخاباتی از سوی این ستاد مطرح شده است. دادستان تهران برخی از روزنامه ها را احضار کرده است.

وی افزود: این روزنامه ها تبلیغات پیش از موعد داشتند.محسنی اژه ای افزود: در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری،ستادی وجود دارد که دادستان کل به نمایندگی از قوه قضائیه در این رابطه وجود دارد.

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده دوتابعیتی ها، گفت: وزارت اطلاعاتی ها اعلام کردند که با این افراد دوتابعیتی برخورد کردیم. در رابطه با نامه دادستان کل کشور هم گفتند که برخی از این افراد دوتابعیتی نبوده بلکه گرین کارت دارند و در مورد برخی ها هم.گفتند که دوتابعیتی بوده اما در بخش خصوصی فعالیت دارند.

وی افزود: دادستان کل کشور لیست ۵۳ نفره ای را به وزارت اطلاعات در این رابطه ارسال کرده است.

معاون اول قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده موسسه اعتباری کاسپین گفت: بخشی از این رسیدگی ها در مرحله ابتدایی است و نمی توان دورنمایی را اعلام کرد.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده مدیران تلگرامی و ربط یکی از وزیران به این پرونده، گفت: در رابطه با این افراد، هنوز حکمی صادر نشده و در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد. اتهامات این افراد امنیتی و برخی علاوه بر این، انتشار مطالب مستهجن است.

محسنی اژه ای افزود: هشت نفر در این رابطه بازداشت شدند. یکی از آنها قرارشان تمدید و یکی امروز آزاد شده است. بنابراین ۶ نفر در بازداشت هستند.

وی با انتقاد از تیتر یکی از روزنامه ها در خصوص سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه این افراد مجرم نیستند، گفت: این روزنامه سخنان رئیس جمهور را تحریف کرده و از سویی، قوه صالحه برای رسیدگی قوه قضائیه است.

محسنی اژه ای تصریج کرد: از ماده ۶۴ قانون کیفری به بعد اعلام شده است که دادستان می تواند حسب گزارش های نهادهای رسمی به موضوعات ورود کند. این موضوع هم با مستندات به دادستان ارائه شده است و پرونده در حال رسیدگی است.

وی در پاسخ به این سئوال که احمدی نژاد در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرده حمید بقایی بی گناه است و قوه قضائیه از وی عذرخواهی کرده است آیا این صحت دارد، گفت: پرونده این شخص مفتوح است و چنین مطلبی صحت ندارد.

محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده محمود احمدی نژاد، گفت: این پرونده مفتوح است و هنوز منجر به صدور حکم نشده است.

سخنگوی دستگاه فضا در پاسخ به این سئوال که شنیده شده دانیال زاده به عنوان بدهکار بانکی، پرونده دیگری هم دارد، آیا این موضوع صحت دارد، گفت: پرونده دیگر این فرد در گیلان تشکیل شده اما به تهران ارسال شده است.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه رئیس جمهور سابق در خوزستان سخنرانی داشته و آیا این موضوع مصداق جرم انتخاباتی است یا خیر، گفت: از دادسرای تهران و ویژه روحانیت سئوال کردم که آیا شکایتی علیه دادستان کل ثبت شده است یا خیر، که اعلام شد هیچ شکایتی ثبت نشده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه دادستان کل کشور اعلام کردند پرونده قضائی در تایید صلاحت ها قطعا نقش دارد اما این در حالی است که پیشتر شما اعلام کردید که پرونده قضائی داشتن دلیلی برای رد صلاحیت نیست، بسیاری از افرادی که برای انتخابات ثبت نام کردند دارای پرونده قضائی هستند آیا این موضوع در رد صلاحیت شان تاثیر گذار است، گفت: اینگونه نیست که هر کسی پرونده ای دارد رد صلاحیت می شود و هر کسی پرونده دارد، الزاما احراز صلاحیت می شود. اگر کسی محکومیت پیدا کرده و در آن محکومیت ها مواردی باشد که مانع از ورود به انتخابات باشد، مورد روشن است.

وی ادامه داد: اما اگر کسی محکوم شده باشد و قانون منع نکرده باشد و یا شامل سنوات شود بطوریکه چندین سال از محکومیت بگذرد و سوابق مثبت وی مشخص شود، ممکن است احراز شود. ممکن است کسی پرونده جاری داشته باشد و نهاد صالح از قوه قضاییه استعلام کرده و احراز هویت شود حتی در صورتی که متوجه اتهاماتی هم باشد و پرونده وی هنوز منجر به صدور حکم نشده باشد. این مسائل صفات وجودی است که شورای نگهبان به آنها رسیدگی می کند.

محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده پلاسکو، گفت: هیات کارشناسی تعیین شده هنوز جوابی در این پرونده نداده است. اعلام شد عده ای مفقود شدند که بعدها مشخص شد چنین چیزی صحت ندارد. سه نفر در این پرونده بازداشت بودند که یک نفر از آنها با قرار آزاد شد.

وی در خصوص مراجعه برادر رئیس جمهور به دادسرا بر اثر شنیده ها، گفت: نمی توان به شنیده ها اعتماد کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص بازداشت تعدادی از افراد از جمله هنگامه شهیدی و خانم ریاحی و آخرین وضعیت از پرونده این افراد، افزود: تا جایی که اطلاع دارم پرونده این افراد در مرحله رسیدگی به دادسراست و هنوز قرار مجرمیتی برای این خصوص صادر نشده است.

وی درباره بازداشت هنگامه شهیدی و خانم ریاحی نیز گفت: این دو توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده و تا مدتی نیز در اختیار وزارت قرار داشتند و بازداشت آنها ربطی به شبکه های تلگرامی ندارد حتی بازداشت آقای احسان مازندرانی که مجرمیت وی قطعی شده نیز هیچ ارتباطی با دستگیری‌های اخیر نداشته است.

اژه ای در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور و انتقاد از دستگاه قضا مبنی بر مچ گیری سیستم قضائی و عدم یاری رساندن به فعالان اقتصادی، اظهار داشت: همانطور که در ابتدای جلسه عنوان کردم سیستم قضایی و ما به شدت در پی یاری رساندن به فعالان اقتصادی هستیم ولی اینکه می‌گویند نباید مچ گیری شود درست است، اما باید روشن شود که ما در برابر کسی که دستش در جیب مردم و بیت المال است، چه کار باید بکنیم. به عنوان مثال در برابر فردی که ۵۰ میلیارد تومان گرفته و نمی‌تواند بگوید این پول را به چه منظور گرفته است باید چه کنیم.

وی گفت: ما قطعا به دنبال مچ گیری نیستیم ولی دستگاه‌های قضایی و سیستم بازرسی قطعا نه تنها مچ کسانی که به بیت المال و حقوق مردم دست اندازی می‌کند را می‌گیرد بلکه مچ آنها را قطع خواهد کرد.
کد مطلب: 11357